KAYSERİ´DE, ABD HARF GRUBU

KAYSERİ´DE, ABD HARF GRUBU

SERİSİ PLAKALARIN İPTALİ İÇİN KAMPANYA

KAYSERİ´de sosyal medya üzerinden, kentte yakın zamanda geçilecek olan ´ABD´ harf grubu serisi araç plakalarının kullanılmaması için kampanya başlatıldı. 


Son dönemde yaşanan gelişmeler nedeniyle ilişkilerin gerginleştiği ABD´ye Kayserili vatandaşlardan ilginç bir tepki geldi. Sosyal medyada trafikle ilgili paylaşımlar yapan Kayseri Radar grubu üyeleri, kentte yakın zamanda kullanılmasına başlanacak ´ABD´ harf grubu serili araç plakalarının iptali çağrısında bulundu. Yapılan paylaşımda, "Malum olduğu üzere, Kayseri´de araç plakaları 3 haneye geçti. Şu anda 3 harf uygulamasında ABC serisi bitmek üzere. Bundan sonra kullanılacak seri, ABD serisi olacak, şimdiden gündem oluşturularak, bu serinin kullanılmaması için yetkililere durumu fark ettirmeliyiz. ABD serisi iptal edilmelidir. Çünkü ABD yazılı plaka bize yakışmaz´ ifadeleri kullanıldı. Paylaşım çok sayıda beğeni ve yorum aldı.
YETKİ TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ´NDE
Kayseri Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise sosyal medya üzerinden yapılan çağrıların yanı sıra kendilerine bu yolda gelen isteklere, "31 Ocak´ta Resmi Gazete´de yayımlanan Araçların Satış, Devir ve Tescil Hizmetlerinin Yürütülmesi Hakkında Yönetmelik ile tescil edilmiş araçların her çeşit satış ve devirlerinin noterler tarafından yapılmasının hükme bağlandı. Türkiye Noterler Birliği, İçişleri Bakanlığı´nın uygun görüşünü almak suretiyle araçlara verilecek plaka, harf ve rakam gruplarını belirliyor. Noterler tarafından tescili yapılacak veya yapılan araçların satış, devir ve her türlü tescil işlemleri ile araç sahiplerinin tescile esas bilgileri Türkiye Noterler Birliği´ne ait Araç Sicil ve Tescil Sistemi´ne (ARTES), Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından tescili yapılan araçların tescile esas bilgileri ise Emniyet Genel Müdürlüğü bilgi sistemine kaydediliyor. Dolaysıyla bu konu, Türkiye Noterler Birliği´nin sorumluluğundadır´´ açıklamasında bulundu.


Haber Kaynak : DHA

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"