"KAYSERİ´DE BİR BAŞARI HİKAYESİ VAR"

"KAYSERİ ÖRNEK PROJELER YAPIYOR"

   Birbirlerine benzer özellikler taşıyan Kayseri, Antalya, Gaziantep, Konya ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanları´nın bilgi paylaşımında bulunduğu Erciyes zirvesi sonrası Kayseri´deki şehirciliğe dikkat çeken açıklamalar yapıldı. Belediye Başkanları Kayseri´de bir başarı hikayesinin yaşandığını belirttiler.
Erciyes´te zirve toplantısı yapan Büyükşehir Belediye Başkanları toplantı sonrası yaptıkları açıklamalarda ev sahipliğinden dolayı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´e teşekkür etti.
   Büyükşehir Belediye Başkanları toplantısını değerlendiren Başkan Mustafa Çelik, Bütünşehir Yasası ile ilgili olabilecek değişiklikler ve Büyükşehir Belediyelerinin daha rahat çalışabilmesi için kanunda yapılması gereken yeni düzenlemeler hakkında fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi. Erciyes toplantısında bir anlamda ders çalıştıklarını ifade eden Başkan Çelik, "Birbirimize tecrübelerimizi aktardığımız bir toplantı gerçekleştirdik.    Başkanlarımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise, ev sahipliği için Başkan Mustafa Çelik´e teşekkür ederek, "Biz birbirimize benzer belediyeleriz. Son derece güzel istişari çalışmalar yaptık. Ortak sorunlarımız ve ortak projelerimiz var. Sıcak bir ortamda ders çalıştık. Çok yararlı bir çalışma oldu" diye konuştu.
"KAYSERİ ÖRNEK PROJELER YAPIYOR"
   Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de 2023 ve 2071 vizyonunun yalnızca Ankara ve İstanbul ile başarılmayacağına vurgu yaparak "Anadolu şahlanıyor. Anadolu´da ciddi bir yerel kalkınma var. Şehircilik ve belediyecilik noktasında uluslararası boyutta yarışacak duruma geldik. Kayseri, Samsun gibi oturmuş yönetim anlayışı olan şehirlerimiz var. Buralarda güçlü bir geçmiş ve başarı hikayesi bulunuyor. Biz de buradaki işlerin nasıl yapıldığını, yapılırken yaşanılan zorlukların nasıl aşıldığını paylaşıyoruz. Kayseri, yerel yönetim anlamında da şehircilik anlamında da birçok örnek projeye ev sahipliği yapıyor. Erciyes bir başarı hikayesi. Arazinin tamamen alınarak bütün alt ve üst yapısı planlanmak suretiyle uluslararası boyutta yarışabilecek duruma getirildiği bir başarı hikayesi var. Hem Haseki Başkanı hem de Mustafa Başkanı tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum. Erciyes hepimizin, ülkemizin bir değeri. Bu değere katma değer üretmek de başkanlarımızın göreviydi. Bu görevi nasıl başarılı yaptıklarını da görüyoruz. İlerde, bu alanda dünyanın yükselen bir yıldızı olacağının işaretini gördük" dedi.
   Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de yaptığı açıklamada cazibe merkezi olmuş şehirlerin yöneticilerinin bir araya getirildiği bu toplantıların çok fayda sağladığını ifade ederek, "Hem yeni Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Çelik´e hayırlı olsun demek hem de Büyükşehir Yasası uygulaması ile ilgili yeni değerlendirmeler yapmak için Kayseri´de bir araya geldik. Anadolu´nun lokomotif şehirlere ihtiyacı var. Biz şehirlerimizi, diğer şehirlere de örnek olacak şekilde dizayn etmeye gayret gösteriyoruz. Kayseri de bizim kardeş şehrimiz. Kayseri´de yapılan başarılı çalışmaları ve Kayseri´nin yükselişini memnuniyetle izliyoruz. Bu çalışmaları yapan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi