KAYSERİ´DE ÇİFTE BAKANLI BİR GÜN DAHA

KAYSERİ´DE  ÇİFTE BAKANLI BİR GÜN DAHA

FAKIBABA: ?FINDIK ÜRETİCİLERİNİN ELİNDEKİ BÜTÜN ÜRÜNÜ ALACAĞIZ ?

Hafta Sonu mesaisini  geçirmek üzere  seçim bölgesi Kayseri´ye gelen  Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki  bu defada  beraberinde  Gıda  Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba´yı  getirdi?  Kayseri  mesaisine Vali  Süleyman Kamçı´yı  ziyaret  ederek  başlayan çifte bakan  ziyaret  öncesi medya mensuplarının  sorularını cevapladılar? Bakan  Fakıbaba buradan  fındık  üreticisinin yüzünü güldürecek  bir açıklama yaparak  ?Biz fındık üreticilerinin ellerindeki bütün ürünü alacağız. 40 milyonluk mal almışız. Salı günü ödeme yapacağız" değerlendirmesinde  bulundu?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki  ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Kayseri programına  Vali  Süleyman  Kamçı´yı ziyaret  ederek  başladılar...  Ziyarete  Enerji ve Tabii Kaynaklar eski  Bakanı Taner Yıldız,Milletvekilleri  İsmail Emrah Karayel ve Sami Dedeoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Ak Parti il Başkanı Cahit Özden´de  eşlik ettiler?

Vali Süleyman Kamçı ziyaretin başlangıcında  ilimizin genel durumu hakkında  her iki bakana kısa bilgilendirme  yaptı.

Bakan Mehme Özhaseki  ise  yaptığı değerlendirmede  Ak Parti hükümeti olarak bakanların sürekli illere gidip sorunları yatırımları ve geleceğe yönelik projeleri buralarda yerinde gördüklerini  kaydetti?

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba´ da, Şanlıurfa Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde belediyecilik hizmetlerini  kabine arkadaşı Kayseri Büyükşehir eski  Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki´den öğrendiğinin altını çizerek  "Vekiller olarak sahadayız. Halk mutlu olursa biz de mutlu oluruz" ifadesini  kullandı?

Bakan  Fakıbaba medya mensuplarının fındık üreticilerinin durumu ve talepleri ile ilgili soruları üzerine ise  üreticilerin kendileri için ?Bir Numara´ olduğunu kaydedip ,  fındık konusunda tartışmalar ve taban fiyat ile ilgili şu  müjdeyi verdi?  ?Üretici bizim için her şey Milli Savunma Bakanımız, Gümrük Bakanımız ve ben Giresun´da açılışa gittik ve o zaman orada fiyatları açıkladık. Bu fiyatları açıklamadan önce o bölgenin milletvekilleriyle, sivil toplum örgütleriyle, üreticileriyle ve sanayicileriyle görüştük. Bize geçen sene rekoltenin 420 bin ton olduğunu, bu sene önce 705 bin ton olarak hesapladıklarını ama sonradan güneş yanığı ve külleme dolayısıyla bu sene rekolteyi 675 bin ton olarak revize ettiklerini söylediler. Yani rekolte 420 bin tondan 675 bin tona çıkmasına rağmen fiyatlarda bir eksiltme yapmadık. Alan bazında destekleme ile fındığa kilogramda 1.5- 2 lira ayrı destekleme verilmiştir. Alan bazıda destekleme yapılmıştır. Giresun´da fiyatları açıkladık. Rekolte yükselmesi olmasına rağmen fırsatçılara yer vermedik. Halen üreticileri galeyana getirerek mallarını elinden alma çalışması var. Fırsatçılara izin vermeyeceğiz. Çürük oranını 3´ten 5 çıkardık. Çatlak oranı 7´ye çıkardık. Ödeme süresi 15 gün idi, şimdi 1 hafta oldu. Hiç paniğe gerek yok, biz fındık üreticilerin ellerindeki bütün mallarını alacağız. 40 milyonluk mal almışız. Salı günü ödeme yapacağız. İnsanlar yürüdükleri zaman enerjilerini boşa sarf etmesinler. Zaman kullanımı çok önemlidir. Fırsatçılara hiçbir zaman meydan vermeyeceğiz. Oranları artırdık. 10 lira fiyat verdim. Giresun fındığına 10.5 lira vermemize rağmen 10.82´den almışız. Bu enerjiyi doğru kullanmaları lazım."

CHP tarafından 18 Eylül´de başlatılacak ve 5 gün sürecek olan Fındık Yürüyüşü´ne dair açıklamada bulunan  Bakan Fakıbaba, "İnsanlar tabi ki yürüyeceklerdir. Demokratik bir ülkede yaşıyoruz ama yürüdükleri zaman enerjilerini boşa sarf etmesinler. Enerjilerini iyi değerlendirsinler. Zaman ve enerji kullanımı çok önemlidir. Biz üreticilerin yanındayız, fırsatçılara hiçbir zaman meydan vermeyeceğiz. Üreticilerimiz rahat olsunlar, ellerinde kalan tüm malları alacağız. Biz 10 TL fiyat vermişiz. Şu ana kadar levant fındıkta ortalama fiyatımız 9.81 kuruştur. Tabi ki kalite düşük olduğu için. Şimdi kalite oranı da artmış oldu. Mesela Giresun fındığına 10.5 TL vermemize rağmen, kalite yüksekliğinden dolayı şu ana kadar 10.82 TL´den almışız. Onun için, insanlar tabi ki yürüyebilir. Ama bu enerji bu insanlara, bu ülkeye lazımdır. Bence o enerjiyi doğru kullanmak gerekir diye düşünüyorum" ifadesini  kullandı?



Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor