KAYSERİ´DE EKMEĞE ZAM YOK

KAYSERİ´DE EKMEĞE ZAM YOK

KAYSERİ´DE 250 GRAM EKMEK 1 LİRA 10 KURUŞ

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odası (KESOB) Başkanı Ahmet Övüç, bazı spekülasyonların aksine, Kayseri´de ekmeğe zammın söz konusu olmadığını söyledi.

Türkiye´de ekmek fiyatlarının artışının ardından, bazı basın organlarında Kayseri´de de ekmek fiyatlarının artacağına dair yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Övüç, Ramazan´dan önce Kayseri´deki ekmek fiyatlarının belirlendiğinin, sonraki süreçte de fiyatlarda herhangi bir oynama olmadığının altını çizdi.

KAYSERİ´DE 250 GRAM EKMEK 1 LİRA 10 KURUŞ

Söz konusu Ramazan´dan önce yapılan belirlemeyle, Kayseri´de bir kilogram ekmeğin 4 lira 40 kuruşa, 250 gram ekmeğin de 1 Lira 10 kuruşa satıldığını vurgulayan Övüç, ?Kayseri basında çıkan bazı haberlerde ekmeğin kilogram fiyatının 5 Lira 75 Kuruş olduğunu okuyorum. Hayır, Kayseri´de ekmeğin kilogram fiyatı 4 Lira 40 Kuruş, 250 gram ekmek fiyatı da 1Lira 10 Kuruştur. Biz ekmek tavanını belirleriz ama bazı esnaf ekmeği ucuza mal ettiği için daha düşük fiyatlardan satabiliyorlar. Dolayısıyla, ekmeğe her önüne gelen zam verme şansına sahip değildir. Kimse kimsenin ekmeğiyle de oynamasın. Fakirin en önemli gıdası aldığı ekmektir; ekmeğine de kimse el uzatmasın? diye konuştu.

İSRAFI ÖNLEMEK VATANDAŞIN DA FIRINCININ DA GÖREVİ

Öte yandan ekmek israfına da değinen Övüç, ?Yapılan araştırmaya göre, Türkiye´de 4 milyon civarında ekmek çöpe atılıyor. Kayseri´mizde de israf var. Ekmeğin yeri çöp değildir. Mümkün mertebe israfı önleme açısından hem fırıncılarımız hem de halkımız yeteri kadar ekmek alırsa daha iyi olur. Artık eskisi gibi değil, fırınlarımız 24 saat açık, vatandaş gece gündüz demeden istediği zaman taze ekmeğe ulaşabilir? ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İHA

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı

Mart ayında 174 bin yolcuya hizmet verdi

zehirlenen kardeşler toprağa verildi