KAYSERİ´DE FETÖ SANIĞI

KAYSERİ´DE FETÖ SANIĞI

İŞ ADAMINA TAHLİYE

Kayseri´de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında dava açılan tutuklu iş adamları Suat Somyürek ve Fatih Somyürek kardeşlerin yargılanmasına devam edildi. Mahkeme heyeti verdiği ara kararda, Suat Somyürek´i tahliye etti.

2´nci Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davanın bugünkü duruşmasında, tutuklu sanıklar Suat ve Fatih Somyürek hazır bulundu. Sanıklar duruşmadaki savunmalarında, FETÖ üyesi oldukları iddiasını reddetti, beraatlerini ve tahliyelerini istedi.

Örgütle hiçbir ilgisinin olmadığını öne süren Fatih Somyürek, ?Etkin pişmanlıktan yararlananlar dinlendi, tanıklar da dinlendi. Benim adım hiçbirinde geçmedi. Adaletinize güveniyorum. Beraatimi istiyorum. Ben, mütevelli olarak itham ediliyorum. Çocuklarımın hiçbirinin bu örgütün okullarıyla bağlantısı yok. Kayseri´nin geleneksel oturmaları olarak oturduğumuz arkadaşlar, benim bu oturmalarda bu yapıya ait ne himmet, ne de başka bir faaliyette bulunmuşluğum ve örgütle hiçbir alakam yok? dedi.

´AMERİKA´YA, TUR PAKETİ ALIP AİLE GEZİSİ YAPTIK´

18 aydır tutuklu olduğunu belirten Suat Somyürek ise, ?Benim hiçbir oturmada ismim yok. Amerika gezisine Ramazan Bayramı´nda ailecek paket tur şeklinde gittik. Beyaz Saray´ın önünde, Niagara Şelalesi´nde ve çeşitli tarihi ve turistik yerlerde fotoğraflarımız var. Bizim bu gezimiz gizli değildi. Amerika gezimizin örgütle alakası yok. Babamın sağlık durumu iyi değil, sürekli kan takviyesi yapılıyor. Dedikodu sonucu tutuklandım. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum? diye konuştu.

Mahkeme heyeti yargılama sonunda sanıklardan Suat Somyürek´in tahliyesine, Fatih Somyürek´in ise tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 8 Mart´a erteledi.


Haber Kaynak : DHA

Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı

5 DEAŞ’lı yakalandı

Çalıntı otomobilden uyuşturucu ele geçirildi

Yabancı uyruklu şahsı bıçaklayarak öldürdü

işçi servisi tarlaya girdi: 1 ölü, 5 yaralı

Torbacılara 52 personelle şafak operasyonu

3 kişinin öldürüldüğü olayın davasına devam edildi

Koltuğun arkasında yakalandı

102 polis ile operasyon: 13 gözaltı

32 yıl hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı

Aranan şahıs polisten kaçamadı

Ağacı söken 4 kişiye ceza

Kendini asarak yaşamına son verdi

19 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan hırsız çatıda yakalandı

Kayseri’de çeşitli suçlardan aranan 3 şahıs yakalandı

Kayseri'de tarihi eser operasyonu: haç motifli anahtar ele geçirildi