KAYSERİ´DE İLK DEFA KAMU BİNASINA YAPILAN

KAYSERİ´DE İLK DEFA KAMU BİNASINA YAPILAN

GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ HİZMETE GİRDİ

 

Hacılar Belediyesi tarafından yaptırılan Hacılar Kültür Merkezi Güneş Enerji santralinin kabulü yapılarak enerji üretimine başlandı. Bu proje ile Kayseri´de ilk defa kamu binasına yaptırılan güneş enerji santrali ile yıllık 71.800 Kwh elektrik enerjisi elde edilecek.
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve 240 Bin TL´ye mal olan "Kültür´ün Enerjisi Güneş´ten" isimli proje ile Hacılar Belediyesi tarafından Hacılar Kültür Merkezi çatısına yaptırılan güneş enerji panelleri sayesinde enerji üretimine başlandı.
Kayseri ve Civarı Elektrik A.Ş. ve Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. kabul ekibi tarafından gerçekleştirilen kontroller sonrasında enerji üretimine başlandı.
Kabul esnasında Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Fen İşleri Müdürü Mustafa Palaz, Kontrol Mühendisi Faruk Nayman, Ödül Solar Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Bozok, Genel Müdür Ersoy Dolukan, Teksen Mühendislik ve Ayenka Mühendislik yetkilileri de hazır bulundu.
Kayseri´de ilk defa Kamu Kurumu binasına uygulanan proje ile Kültür Merkezi çatısına toplamda 54 Kwh´lık kurulu güce sahip 216 adet güneş panelleri ile yıllık 71.800 Kwh elektrik enerjisi elde edilecek.
Kabul sonrası bir açıklama yapan Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, projenin tamamlanarak elektrik üretimine başlandığını söyledi. Başkan Ekici, "Kayseri´de kamu binasına uygulanan ilk güneş enerji santrali projesi olmaktadır. Kültür merkezi çatısına uygulanan 216 adet güneş panelleri ile toplamda 71.800 Kwh elektrik enerjisi elde edeceğiz. Burada emeği geçen Orta Anadolu Kalkınma Ajansına, Ödül Solar Enerjiye, Teksen ve Ayenka Mühendisliğe, Kcetaş ve Tedaş´a teşekkür ediyorum. Hacılarımıza, Kayserimize ve ülkemize hayırlı olsun." dedi.



KVKK’da ‘arka kapı’ uyarısı

Büyükşehir KAYMEK’ten ‘Projen ile Gel Robotik Kodlama Atöylesi’

Talas, teknoloji takımları kuruyor

Denizlerin güvenliği yerli teknolojiye emanet

Bootcamp Erciyes başvuruları başladı

Bu malak diğerlerinden çok farklı

Üniversitelilerin İHA’sı ‘Cenker’ göz dolduruyor

Büyükşehir’in parçalı güneş tutulması canlı yayınını 202 bin kişi izledi

Kayseri Bilim Merkezi "güneş tutulması" heyecanını canlı yayınladı

Parçalı güneş tutulması, ERÜ’de teleskoplarla izledi

Kayseri’de ‘Savunma Sanayii Sempozyumu ve Sergisi’

Kapadokya Uluslararası IP Günleri etkinliğinin 7’incisi düzenlendi

Melikgazi’nin destek olduğu takımlar TEKNOFEST’te Kayseri’nin gururu oldu

Instagram'a 404 milyon euro para cezası

Bu da Kayseri’nin elektrikli otomobili: ‘Voltacar’

Tarımsal İnsansız Kara Aracı ile TEKNOFEST’te finale kaldı