KAYSERİ´DE TURİZM YATIRIMLARI DEVAM EDİYOR

KAYSERİ´DE TURİZM YATIRIMLARI DEVAM EDİYOR

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik: "Kent merkezi ve Erciyes´teki oteller dahil olmak üzere yatak sayımız 8 bine ulaştı. Önümüzdeki süreçte hem şehir merkezine hem de Erciyes´e yapılacak yatırımlarla bu sayı 12 bini geçecektir"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, turizm yatırımlarının devam ettiğini, kent merkezi ve Erciyes´teki 8 bin olan yatak sayısının, 12 bini geçeceğini söyledi.

Başkan Çelik, Erciyes Dağı ve burada kurulu kayak merkezinin Kayseri turizmi açısından son derece önemli bir yerinin olduğunu belirtti.

Erciyes´i sadece kış döneminde değil, yıl boyu kullanılabilir hale getirmek için çalışmalar yaptıklarını, bunun yanında Erciyes´in Türkiye ve dünyada tanınırlığını artırmak için önemli tanıtım faaliyetleri yürüttüklerini ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Geçen sene sadece yerel ve ulusal yaptığımız tanıtım çalışmaları ile Erciyes´e gelen kayakçı sayısını yüzde 40 artırdık. Erciyes sadece kışın kullanılan bir mekan olarak kullanılmaktan ziyade 12 ay kullanılır hale getirmek lazım. Onun için yüksek irtifa sporcu kamp merkezinin bu sene temelini atacağız. Burada futbol, basketbol, voleybol, yüzme sporları ile ilgili Türkiye´den ve dünyadan sporcular burada kamp yapacaklar ve bu şekilde Erciyes´te yıl boyu kullanılır hale gelecek."

ERCİYES´E YENİ OTELLER GELİYOR

Çelik, Erciyes´teki konaklama imkanlarını geliştirmek için özel alanlar belirlediklerini ve bu bölgelerin alt ve üstyapı çalışmalarını tamamladıklarını aktararak, şöyle devam etti:

"En önemli çalışmalarımızdan birisi de turizm yatırımcısını Erciyes´e çekmeye çalışıyoruz. Bu sene otel yatırım alanı olarak belirlediğimiz bölgede, üç ya da dört yatırımcı otel yapmaya başlayacak. Erciyes, şehir merkezine çok yakın olduğu için şehirdeki konaklama imkanı da Erciyes´in konaklama imkanı gibi sunuluyor. Bu bizim için de gelen misafirler için de büyük avantaj. Şehirden buraya 15-20 dakikada ulaşılabiliyor. Şu anda kent merkezi ve Erciye´teki oteller dahil olmak üzere yatak sayımız 8 bine ulaştı. Önümüzdeki süreçte hem şehir merkezine hem de Erciyes´e yapılacak yatırımlarla bu sayı 12 bini geçecektir." 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”