``KAYSERİ`DE ASGARİ ÜCRETLE ELEMAN ÇALIŞTIRMAK ZOR``

``KAYSERİ`DE ASGARİ ÜCRETLE ELEMAN ÇALIŞTIRMAK ZOR``

Sanayi Odası Genişletilmiş Meslek Komiteleri İstişare toplantısı yapıldı. Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, ``Sanayiciler olarak eleman bulmakta zorlanıyoruz. Kayseri`de çalışanlar daha kalifiye hale geldi. Artık asgari ücretle eleman çalıştırmak zor`

Sanayi Odasında gerçekleştirilen Genişletilmiş Meslek Komiteleri İstişare toplantısında konuşan KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, Meslek Komiteleri Toplantılarının, Oda faaliyetlerinde çok önemli olduğunu belirterek, ``Mecliste ele alacağımız konular, Meslek Komitelerimizin toplantılarında ortaya çıkıyor. Buradan çıkan konular, Yönetim Kurulumuz ve Meclisimizde ele alınıyor ve ilgili yerlere iletiliyor`` ifadelerini kullandı.

                Sanayicilerin işlerini daha sıkı tutarak ülkenin kalkınmasına yardımcı olması gerektiğini vurgulayan Boydak, şunları kaydetti:

                ``Son günlerde ülkemizde çok yoğun siyasi gelişmeler oluyor. Demokratikleşme Paketinin ülkemizi daha ileriye götüreceğine inanıyoruz. Biz sanayiciler olarak, öncelikli konumuz, üretmek, ihracat yapmak ve istihdam sağlamaktır. Çok şükür Kayseri`de bu çalışmalar sekteye uğramadan devam ediyor. Birçok sanayicimiz, eleman bulmakta zorlanıyorlar. Artık Kayseri`de asgari ücretle eleman çalıştırmak zor. Kayseri`de çalışanlar daha da kalifiye hale geldi. Sanayiciler olarak ücret skalalarımızı biraz daha yukarı çekmemiz gerekiyor. Kıdem tazminatında bazı sorunlar yaşıyoruz. Bu konu yeniden ele alınıp düzenlenmeli. Çalışanların ve işverenlerin el ele verip bu soruna çözüm bulunmalı. Bu konular da artık tartışılmalı. Çalışanların hak kaybı olmasın. Bunu hiçbirimiz istemeyiz. Kıdem tazminatı konusunda bir fon oluşturulması gündemde. Birada sağduyulu yaklaşılmalı. Bu konuda ortak bir yol bulunursa herkes rahatlar. Bir firmanın yıldızı parlıyor ve çok iyi işler yapıyor. Ama gün geliyor, ücretleri ödeyemez hale geliyor. Kıdem tazminatları, cirosunun 5 katına çıkıyor. Bu durumda işveren de çalışan da mağdur olmasın. Ortak bir yol bulunmalı.``
                Türkiye içindeki siyasi ve sosyal gelişmeleri yakından takip ettiklerini, Türkiye dışındaki olayları da gördüklerini belirten Boydak, ``Geleceğe ümitli bakmalıyız. Türk ekonomisinin tahmin edildiği gibi çok da kırılgan olmadığını görüyoruz. Yabancı yatırımcı için Türkiye en güvenli limanlardan birisi. Dünyanın her yerinden Türkiye`ye yatırım için yabancı fonlar geliyor. Dinamik ve işini çok iyi bilen özel sektör, Türkiye`nin sigortasıdır. Bir firmanın yaptığı ankette ve araştırmada, Kayseri`deki 35 firma, Anadolu 500 Listesi`ne girdi. Büyük şehirleri saymazsak, Gaziantep`ten sonra ikinci sıradayız. Bu iyi ama yetmez. Daha da iyi olmalıyız`` diye konuştu.



Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı