KAYSERİ’DE MEKKE’NİN FETHİ COŞKUSU

KAYSERİ’DE MEKKE’NİN FETHİ COŞKUSU

AGD ŞUBE BAŞKANI COŞKUN: “GENÇLERE FETİH ŞUURUNU VERMELİYİZ”

Anadolu Gençlik Derneği Kayseri Şubesince tertiplenen Mekke’nin fethinin yıl dönümünü töreni büyük bir katılım ve coşkuya sahne olurken, etkinlikte konuşan Şube Başkanı Av. Baki Coşkun ”Amacımız gençlerimize fetih şuurunu verebilmektir. Eğlencenin de, sevincin de, mutluluğun da meşru zeminde olması gerektiğine inanıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Anadolu Gençlik Derneği Kayseri Şubesince tertiplenen Mekke’nin fethinin yıl dönümünü töreni büyük bir katılım ve coşkuyla gerçekleştirildi. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan AGD Kayseri başkanı Av. Baki Coşkun fethin önemine vurgu yaparak, “Anadolu Gençlik Derneğimizin ilk günden beri geleneksel olarak kutladığı Mekke’nin Fethi Programı bu yıl da 81 şubemizde 600 kadar noktada icra edilmektedir. Kayseri ilimizde ise Sarız, Yahyalı ve Develi ilçelerimizde de icra ettiğimiz programlardaki amacımız gençlerimize fetih şuurunu verebilmektir. Çünkü Fetih, kalpleri Allah’a açmaktır ve birilerinin dediği gibi işgal yağma ya da talan değildir. Fetih, aklın hurafeden kurtulup hakikate açılmasıdır. Fetih, yönetimin zulümden kurtulup adaleti hakim kılmasıdır. Fetih, tabiatın yağma ve talandan kurtulup yeryüzünün imar ve inşa edilmesidir.” değerlendirmesinde bulundu.

Sözlerinin devamında yılbaşı eğlencelerine de değinen Coşkun, “Diğer taraftan biz ‘eğlence’ adı altında tüm dünya halklarına çirkinliklerin ve kötülüklerin dayatılmasına karşı tavır almanın gerekliliğine ve doğruluğuna inanıyoruz. Eğlencenin de sevincin de mutluluğun da meşru zeminde olması gerektiğine inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sözlerini tamamlarken Siyer-i Nebi yarışmasına ilişkin düşüncelerini ifade eden Şube Başkanı Baki Coşkun, “Anadolu Gençlik Derneği-MGV olarak geçtiğimiz Aralık ayı içerisinde tüm liselerde ve imam-hatiplerde siyer-i nebi yarışması düzenledik. Aslında amacımız gençlerimizin bilgisini ölçmek değildi. Gençlerimizin Efendimizin hayatını, ahlakını ve mücadelesini yakından tanımalarını sağlamaktı. Nitekim değil binlere, bir gencimizin Efendimizi anlamasına vesile olduysak bu bizim için amacına ulaşmış bir çalışmadır. Ne demiştik bu yarışmanın kaybedeni yok. Efendimizin hayatını okuyan tüm kardeşlerimiz kazandığı gibi bizlere de vadiler dolusu kızıl deveden daha çok şey kazandırdılar. Bu vesile ile yarışmaya katılan ve destek veren hem tüm gençlerimize hem de bu gençlerimizin öğretmen ve ailelerine çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Program Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edilerek tamamlandı.



Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü

Esma'ül Hüsna Hüsn-i Hat Sergisi açıldı

Kayserili Sanatçı İsmail Özbek, Yeni Şiir Klibini Çıkardı

Talas, Mehmet Akif'i sergiyle andı

Türkiye'nin en büyük kayadan oyma müzesi