KAYSERİ`DE RAMAZAN`I EN İYİ ANLATAN FOTOĞRAF

KAYSERİ`DE RAMAZAN`I  EN İYİ ANLATAN FOTOĞRAF

Büyükşehir Belediyesi Kültür-sanat etkinlikleri kapsamında tertiplenen "Kayseri`de Ramazan" konulu ödüllü fotoğraf yarışmasına başvurular sürüyor…

Yarışmaya ilginin beklenin çok üzerinde grçekleştiğini açıklayan   Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, Kayseri`de yaşanan Ramazan Ayı ve Ramazan Bayramı`na has kültürlerin gelecek nesillere aktarılması amacıyla düzenledikleri fotoğraf yaışmasında  Ramazan`ın getirdiği, oruç, sahur, iftar, pide, davul, teravih, davetler, ziyaret gibi güzellikleri objektiflere en iyi taşıyan  kişinin  birinciliği  elde edeceğini  vurgulayarak profesyönel, amatör  herkesi yarışmaya katılmaya davet etti...

 

Büyükşehir Belediyesi Kültür-Sanat etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen "Kayseri`de ramazan  bir başka güzeldir" konulu ödüllü fotoğraf yarışmasının  hem Ramazan ayına güzellik katmasını, hem de Ramazan`ın ilimize  getirdiği güzellikleri ölümsüzleştireceğini  vurgulayan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan haber ekibimize yaptığı değerlendirmede yarışmaya ilginin beklenenin çok üzerinde gerçekleştiğini belirterek 10 Ağutos 2014 tarihine kadar her isteyen kişinin yarışmacı olabileceğini vurgulayarak şunları kaydetti....   “ Kayseri’de Ramazan çok güzel bir şekilde yaşanıyorsa, bunu kayıt altına almak gerekir. Belki gelecek kuşaklara aktarmak açısından, belki şehrin dokusuna katkı sağlamak açısından ‘Ramazan Kayseri’de nasıl yaşanıyor’, ‘teravih nasıl kılınıyor’, ‘iftarlar nasıl açılıyor’, ‘sahura nasıl kalkılıyor’, ‘ pide kuyrukları nasıl’, ‘davul nasıl çalınıyor’, ‘bayramlaşma- bayram kültürü nasıl’, ‘bayram namazına nasıl gidiliyor’ gibi konularla ilgili kareleri kayıt adlına alalım dedik. Bunu da daha sonra kitapçık, katalog halinde albüm haline getirelim. Hatta bunun bir sergisini açalım. Bunun da nitelikli olması için bu fotoğraf yarışmasını ödüllü yapalım dedik. İlgi olması için ödülde gerekiyor. Yarışmanın birincisi 2 bin 500 TL, ikincisi 2 bin TL, üçüncüsü ise bin 500 TL para ödülü vereceğiz. ‘Kayseri’de Ramazan bir başka güzel’ konulu bir fotoğraf yarışması düzenledik. Yarışma şuan devam ediyor 8 Ağustos’da bitecek”

Durukan, sözlerinin devamında katılımcıların çektikleri fotoğrafları kendilerine nasıl iletebileceklerini, diğer bir deyimle nasıl yarışmacı olacaklarına dairde bilgilendirme yaparak  şu bilgileri verdi...   “Büyükşehir Belediyesinin ana belir da  yarışmayı kullanıyoruz. İnsanlar Ramazan dolayısıyla çektikleri fotoğrafları gerek getirme noktasında, gerekse de kargo noktasında sıkıntı çekebilirler. Bu amaçla internet ortamında bile çektikleri fotoğrafları yükleyebiliyorlar. Büyükşehir Belediyesinin WEP sayfasına girdikleri zaman sayfanın hemen en üst sayfasında bir belir var. Yarışmayı orda görecekler. ‘Kayseri Büyükşehir Fotoğraf Yarışması’ diye yazar. Orya tıkladıkları zaman hem yarışma şartlarını öğrenebiliyorlar hem de katılım formunu doldurabiliyorlar. Ayrı eten çektikleri fotoğrafları da yükleyebiliyorlar. Yükledikleri fotoğrafları biz ve yarışmacıdan başkası göremez. Hatta yarışmacı şunu da yapabilir. On tane fotoğraf yükledi ama yarışmanın bitmesine bir iki gün kala farklı bir enstantane gördü. Onu çekip daha önce yüklemiş olduğu fotoğrafı silip tekrar yükleyebilir. Yarışmacılar, çektikleri fotoğrafları isterlerse belediyeye teslim ederler, isterlerse kargoyla gönderebilirler ya da WEB sitesinden yükleyebilirler.”

 

Yarışmaya iştirak etmek içi illaki Kayseri`de ikamet etmenin zxorunlu olmadığını  vurgulayan  Durukan; Türlü vesilelerle güni birlik, yada bir kaç günlüğüne ilimize gelen misafirlerin dahi yarışmaya katılabileceğini duyurarak ilimize gelen konukların dahği yaışmaya katılabileceğini belirterek"Kayseri’nin tanıtım açısından önemli bir konu. Çünkü ülkeler birbirleriyle yarışmıyor, şehirler birbirleriyle yarışıyor. Şehirlerde birbirleriyle yarışırken bu tarz argümanlar büyük önem arzediyor"  ifadesini kullandı.



Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü