KAYSERİ´DEKİ DOĞU TÜRKİSTANLILARIN

KAYSERİ´DEKİ DOĞU TÜRKİSTANLILARIN

DUAYEN İSMİ MEHMET CANTÜRK ANILACAK

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti´ni ziyaret eden Kayseri Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Alim Gerçel, kentteki Doğu Türkistanlıların duayen ismi olan Mehmet Kasım Cantürk için Cumartesi günü anma gecesi düzenleyeceklerini söyledi.

Cemiyet Başkanı Metin Kösedağ tarafından karşılanan Dernek Başkanı Gerçel, düzenlenecek olan programa tüm Kayserilileri davet ederek; ?Kayseri´de bulunan Doğu Türkistanlıların lideri rahmetli Mehmet Kasım Cantürk´ün Kayseri Turizm ve Kültür İl Müdürlüğü ile Kayseri Kültür Turizm Derneğimiz anma programı tertipledi. Programımız 24 Mart Cumartesi günü saat 18:00´de Gültepe Parkı yanındaki Kültür Müdürlüğü Salonu´nda yapılacaktır. Bu programımızda Doğu Türkistan kültüründen örnekler verilecek, ikramlarda bulunulacak. Kayserili hemşehrilerimizi programa davet ediyoruz? dedi.

Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Recep Kanalga ise yaptığı açıklamada; ?Ülkelerinde yaşanan zulmü dünyaya duyurmak isteyen Doğu Türkistanlıların ulaşmak istedikleri ilk ülke Türkiye olmuştur. İşte bu göç hareketleri neticesinde 1965 yılında Türkiye´ye gelen Doğu Türkistanlılar Kayseri´ye yerleştirilmişlerdir. Kayseri´yw kadar uzanan göç hareketlerinin liderlerinden biri Mehmet Kasım Cantürk´tür. 1 Şubat 2015´te vefat eden Mehmet Kasım Cantürk´ü yad etme düşüncesiyle Kayseri Kültür ve turizm Müdürlüğü ile Kayseri Kültür ve Turizm Derneği birlikteliğinde anma programı düzenlenecektir. Mehmet Kasım Cantürk´ü anma gecesi 24 Mart 2018 Cumartesi günü saat 18:00´de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu´nda yapılacaktır? ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İHA

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ