KAYSERİ´DEKİ FETÖ DAVASINDA

KAYSERİ´DEKİ FETÖ DAVASINDA

4´ÜNCÜ GÜN

KAYSERİ´de FETÖ soruşturması kapsamında aralarında Boydak kardeşlerin de olduğu 67 sanığın yargılandığı 2´nci Ağır Ceza Mahkemesi´ndeki duruşmanın dördüncü gününde, sanıkların savunmaları devam etti. Sabahki bölümde tutuklu işadamları Halit Gazezoğlu ve Necmi Somtaş savunma yaptı.

Kayseri´de 1 Kasım´da başlayan ve 3 Kasım´da tamamlanması gereken ilk duruşmada, sanıkların savunmasının uzaması üzerine bugün de devam edildi. FETÖ davasının dördüncü gününde ilk savunmayı tutuklu iş adamı GESİAD eski Başkanı Hamdi Kınaş yaptı. 2´nci Ağır Ceza Mahkemesi´ndeki duruşmada yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen işadamı Hamdi Kınaş, "Ülkeme, vatanıma ihanet düşüncesi asla olamaz. Örgüt üyeliği yöneticiliği iddialarını kabul etmiyorum. Melikşah Üniversitesi´nin mütevelli heyetinde bulundum, toplantılara katıldım. Ancak, bu toplantıların hepsi üniversitenin tanıtılması amacıyla yapılan toplantıydı. FETÖ terör örgütünde görev yapmadım ve hiyerarşik yapısında bulunmadım. Ülkenin ekonomisine katkı sunarken, tutuklanmayı kabul edemiyorum. Hatta, 1 yıl içerisinde tutuklu kaldığım süreyi bazen rüyamı görüyorum diye nitelendiriyorum" dedi.

İddianamede yer alan ABD´ye para gönderdiği iddiaları hakkında da konuşan Hamdi Kınaş, "İki çocuğum ABD´de okuyor, okula eğitim masrafı ve bağış parası gönderdiğim doğrudur. Bu okullar devlet protokolünün ziyaret ettiği okullardır" diye konuştu.

Tutuklu iş adamı Hamdi Kınaş´ın avukatı CHP Konya eski milletvekili Atilla Kart ise, yaptığı savunmayı iki aşamalı olarak gerçekleştirdi. Genelleme ve suç isnatlarına yönelik savunma yapan Kart, "15 Temmuz sadece Cumhurbaşkanına, hükümete yapılan bir darbe girişimi olarak nitelendiriliyor, bu doğru değildir. Darbe girişimi Türkiye´ye yapılmak istenmiştir. Bu olayla ilgili birileri yargıya tavsiyelerde bulunmasın. Yargı kendi öz iradesi ile gereğini yapsın. Şu an 12 Eylül´den Silivri´den daha vahim bir durum yaşanıyor" diye konuştu.

Davanın siyasi ilişkilerinde ortaya çıktığı bir dava olduğuna dikkat çeken Avukat Kart,

"Zamanında merhum Başbakan Bülent Ecevit de bu harekete sempati duymuştur. Ancak, duygularını açığa vurmamıştır. Yaşanan süreçle ile ilgili 2002 yılından gelerek bakmak lazım Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ´Seversiniz, sevmezsiniz kendisi bilge insandır, böyle söylemekten men ederim´ demiş. Kayserili Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki 4 Haziran 2010´da ´Türkçe olimpiyatları projesi müthiş bir projedir. Muhterem hoca efendinin ellerinden öperim´ demiştir. Dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, okullarla ilgili genelge çıkarttıklarını belirterek ´Bu okullara sahip çıkın´ açıklamalarında bulunmuştur. Diyanet İşleri Başkanlığı 2014 yılında Bank Asya´ya hesap açtırıyor, siz sanıklara neden Bank Asya´dan hesap açtırıyor, para yatırıyorsunuz diye soruyorsunuz. Bu imkanları devlet yaratmış. 2013 yılında Ahmet Davutoğlu Pensilvanyaya gitti, Abdullah Gül, ´Benim haberi yoktu´ diyor. Davutoğlu da ´Ben bunamadım´ diyor. 14 Mayıs 2013´de ´Bitsin bu hasret´ diyen kim? Gazetecilerin Pensilvanya´ya gidecek misiniz sorusuna ´Gökten ne yağmış da yer kabul etmemiş´ cevabını veren sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan değil mi?" dedi.

Hamdi Kınaş´ın telefonunda çıkan belgelerin yasal olmayan şekilde teknik müdahale ile telefon içerisinde yüklendiğini söyleyen Avukat Atila Kart, "Hamdi Kınaş´ın ABD´ye gönderdiği para, iddianame yer aldığı gibi 320 bin dolar değil, 2 çocuğu için 600 bin dolardır. 2 çocuk için beş yıllık eğitime bölündüğünde yıllık 60 bin dolara tekabül eder ve bu son derece normal bir rakam. İddia edilen arsa kapatma davasıyla ile ilgili ise, davanın neden geciktirildiği konusunu anlamakta zorluk çekiyoruz. Sebebi bazı isimlerin ortaya çıkması mıdır? İddianamede yer alan Ayaz kod adlı gizli tanığın gizliliği kalmamıştır" diye konuştur.

Mahkeme tutuklu Hamdi Kınaş ve avukatı Atilla Kart´ın savunmasının ardından mahkemeye ögle tatili nedeniyle ara verdi.



'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı

Mart ayında 174 bin yolcuya hizmet verdi

zehirlenen kardeşler toprağa verildi

"Erciyes'te yaz mevsimi de dolu dolu geçecek"

Büyükkılıç: "Kapuzbaşı Şelalelerimiz ziyaretçi akınına uğruyor"

Rektör Karamustafa: "Türkiye, turizm açısından örnek ülkeler arasında”

Kayserililer, bayram tatilinde Millet Bahçesi'ne akın etti

Çocuklara özel kitap fuarı ve şenliği

Jandarma bayramın acıya dönüşmemesi için tedbirleri üst seviyeye çıkardı

Kayseri Üniversitesi, işgücü piyasalarında ihtiyaç duyulan alanlarda eğitim veriyor

Fikirlerin yatırıma dönüşeceği proje: '7/24 Kütüphane ve Bilgiyi Geliştirme Merkezi'

Büyükşehir’in örnek projesi ‘Sırdaşın Olayım’ vatandaşların hizmetinde

Ramazan etkinliklerini 1,5 milyon kişi ziyaret etti