KAYSERİ´DEKİ GÖZALTI SAYISI YÜKSELİYOR

KAYSERİ´DEKİ GÖZALTI SAYISI YÜKSELİYOR

1. KOMANDO TUGAY KOMUTANI AYDOĞAN AYDIN GÖZALTINDA

Darbe girişiminin ardından soruşturma kapsamında gözaltılar başladı. Kayseri 1. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Aydın, Hakkari Çukurca´da görevden alınarak gözaltına alındı. Jandarma Kurmay Albay Emre Fırat ve Hava Albay Erhan Baltacıoğlu tutuklandı.
Kayseri´de görev yapan ve hain terör örgütü FETÖ´NÜN darbe girişimine destek veren Hava Albay Erhan Baltacıoğlu ve Jandarma Kurmay Albay Emre Fırat, darbe girişiminin hemen ardından Kayseri Terörle Mücadele ekiplerince gözaltına alınmıştı. Kayseri´de 2 olan gözaltındaki komutan sayısı 3´e çıktı. 1. Komando Tugay Komutanı Aydoğan Aydın da Hakkâri Çukurca´da sorgulanmak üzere gözaltına alındı.
İlk iki komutanın da darbe girişimi sırasında yaptıkları yardımlar da netleşmeye başladı. FETÖ´CÜ Hava Albay Erhan Baltacıoğlu, darbe girişimi sırasında kimseye haber vermeden 6 nakliye uçağını izinsiz olarak kaldırdığı iddia edildi. Baltacıoğlu ayrıca, Cumhuriyet Savcılığı´nın gözaltı kararının ardından kendisini odasına kilitlediği, askerlerine kendisini almaya geldiklerini söyleyen herkesi ?vurun!´ emrini verdiği de ileri sürülen iddialar arasında yer alıyor.
Kayseri Terörle Mücadele Ekipleri´nce gözaltına alının Hava Albay Baltacıoğlu, sorgusunda Kayseri´de ki FETÖ yapılanmasına ilişkin detayları verdiği ve sorgusunun sürdüğü gelen haberler arasında yer alıyor. Kayseri´deki FETÖ yapılanmasının çözülmesi beklenirken Komando Tugay Komutanı Aydoğan Aydın Çukurca´da gözaltına alındı. Gözaltına alınan Tuğgeneral Aydoğan Aydın´ın suçsuz mu yoksa FETÖ üyesi mi olduğu yapılan sorgusunun ardından belli olacak.
Öte yandan Jandarma Kurmay Albay Emre Fırat´ın da akıbeti belli oldu. Emre Fırat ve Hava Albay Erhan Baltacıoğlu çıkarıldığı mahkemece hain FETÖ´CÜ olduğu tespit edilerek tutuklandı.
HABER: M. EMRE KİPMAN



Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı