KAYSERİ`DEKİ `İHALEYE FESAT KARIŞTIRMA` İDDİALARI İLE İLGİLİ DAVA

KAYSERİ`DEKİ `İHALEYE FESAT KARIŞTIRMA` İDDİALARI İLE İLGİLİ DAVA

Eski Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir`in de aralarında olduğu 78 kişinin yargılandığı Kayseri`deki `ihaleye fesat karıştırma` iddialarına yönelik dava, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın benzer suçlamalarla açtığı yeni dava ile birleştirildi.

Aralarında eski Ankara Emniyet Müdürü Özdemir, işadamları İlker Horoz, Türker Horoz, Remzi Çapar`ın da bulunduğu 12. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen davada, 78 kişinin `cebir ve tehdit yöntemlerini kullanmak suretiyle haksız ekonomik çıkar elde etmek için suç örgütü kurma-yönetme, bu örgütün faaliyeti çerçevesinde ihalelere fesat karıştırmak` suçlamalarıyla yargılanmalarına devam edildi. Duruşmaya tutusuz sanıklar Türker Horoz, İlker Horoz, Remzi Çapar, Mehmet Habib Sevgili`nin avukatlarının yanı sıra müdahil TSE`nin avukatı da katılırken, TMK`nın 10. maddesiyle görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği`nin bu davanın sanıklarından 16 kişi hakkında Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açtığı, mahkemenin iki dava arasında fiili ve hukuki irtibat bulunduğu gerekçesiyle birleştirme için davayı Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdiği kaydedildi. Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nin birleştirmeye muvafakat vermemesi üzerine dosyanın Yargıtay 5. Ceza Dairesi’ne gönderildiği aktarılan duruşmada, dairenin kararı doğrultusunda iki davanın Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 78 kişinin yargılandığı davayla birleştirildiği kaydedildi. Davanın sanıklarından İlker Horoz, Türker Horoz ve Remzi Çapar`ın her iki iddianamede de sanık olarak yer alması nedeniyle birleşme kararının ardından davada sanık sayısı 91`e yükselmiş oldu.
Duruşmada, tanıklığına başvurulması kararlaştırılan Bekir Okyay ve Hacı Mehmet Okyay`ın Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce alınan beyanlarının gönderildiği belirtildi. Yeni açılan ve bu davayla birleştirilen iddianamede sanıklar, "ihaleye fesat karıştırmak, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve üyesi olmakla" suçlanıyor.



Saklandığı yerde yakalandı

Kazada savrulan araç ters döndü: 3 yaralı

Propaganda yapmaktan cezası bulunan şahıs yakalandı

Suç makinesi jandarmadan kaçamadı

4 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi:

Motosiklet yayaya çarptı: 1 yaralı

Kayseri'de veterineri şehit edip Ankara'da bombalı saldırı düzenleyen teröristlerin kullandığı paramotor bulundu

Uygulamadan kaçarak 2 araca çarpan alkollü sürücü yakalandı

Parkta şüpheli çanta paniği

Parkta şüpheli çanta paniği

Yakalanmamak için baza ile duvar arasına saklandı

Kavgada kan aktı

Bağ evi fareleri yakalandı

Kayseri’de otomobil tramvay yolunu girdi: 2 yaralı

Park halindeki otomobil yanarak küle döndü

Cinsel saldırıdan cezası bulunan şahıs polisten kaçamadı