KAYSERİ´DEN CERABLUSLU ÖĞRENCİLERE

KAYSERİ´DEN CERABLUSLU ÖĞRENCİLERE

10 TIRLIK YARDIM KONVOYU ...

Vali Süleyman Kamçı, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Cerablus´taki öğrencilere gönderilmek üzere toplanan 10 tırlık yardım malzemesinin yola çıkması öncesi düzenlenen törene katıldı.
Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) gerçekleştirilen uğurlama programına Vali Süleyman Kamçı, Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer ve Sami Dedeoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, İl Müftüsü Şahin Güven, Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan ile kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile vatandaşlar katıldı.
Vali Kamçı, yaptığı konuşmada, Suriye´de yaşanan savaş ve çatışmaların, orada yaşamakta olan insanların yaşamlarını son derece olumsuz etkilediğini ifade ederek, Türk Milletinin yaşanana olaylara sessiz kalmadığını, elinden gelen her türlü desteği sağlamak konusunda da büyük gayret gösterdiğini belirtti.
Bugün kardeş şehir ilan edilen Cerablus´taki öğrencilere, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinatörlüğünde toplanan yardımları göndereceklerini ifade eden Vali Kamçı, sözlerine şöyle devam etti:
?Gönüllülük esasına göre toplanan yardımlar neticesinde, 10 tır dolusu eğitim malzemesi temin edilmiştir. Çanta, kırtasiye malzemesi, masa, tahta vb. birçok malzemenin yer aldığı yardımlar ile orada zor şartlar altında eğitimlerini sürdürmeye çalışan yavrularımıza destek olmanın, bir nebze de olsa moral vermenin gayreti içerisindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, yardım kampanyasının yürütülmesinde emeği geçenlere ve yardımsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, bu sıkıntıların bir an önce bitmesini, barışın ve huzurun hakim olmasını Yüce Rabbimizden diliyorum.?
Kayseri Milletvekili İsmail Tamer yaptığı konuşmada, Kayserili hayırseverlerin bir kez daha yardımseverliğini gösterdiğini ifade ederek, yardım tırlarının hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.
İl Milli Eğitim Müdür Osman Elmalı ise kısa sürede yürütülen kampanyaya okulların, öğrenci ve velilerin büyük destek verdiğini ifade ederek, Sayın Valimiz Süleyman Kamçı´nın himayelerinde 10 tır dolusu yardım malzemesini hazırladıklarını belirtti.
Konuşmaların ardından İl Müftüsü Şahin Güven?in yaptırdığı dua sonrası içerisinde kırtasiye seti, tekli ve çiftli sıra, yazı tahtası öğretmen masası, sınıf dolabı ve panosu, çöp kovası gibi malzemelerinin bulunduğu 10 tır dolusu yardım Cerablus´a doğru yola çıktı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Gazete Talas yine dopdolu

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı