KAYSERİ´DEN HALEP´E 10 TIR YARDIM GİTTİ.

KAYSERİ´DEN HALEP´E 10 TIR YARDIM GİTTİ.

İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi´nce başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan 10 tır ihtiyaç malzemesi, cuma namazı sonrası gerçekleştirilen törenle Halep´e uğurlandı.

İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi´nce başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan 10 tır ihtiyaç malzemesi, cuma namazı sonrası gerçekleştirilen törenle Halep´e uğurlandı.

Kayseri Kültür Fuarı yerleşkesinde bulunan Ahmet-Ayşe İnci Camii´nde Cuma namazı sonrası gerçekleştirilen uğurlama töreninde konuşan İl Müftüsü Şahin Güven, "Kayseri İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi olarak 1 buçuk yıldır Suriye´de mağdur ve mazlum olan kardeşlerimiz ile mültecilerimize yardım amacıyla düzenlemiş olduğumuz yardım kampanyalarını son 5 aydır sürekli hale getirdik. Her ay Kayserimizden 10 tır yardım gönderiyoruz. Böylece hayırsever Kayseri halkımızın bizleri vasıta kılarak mağdur ve mazlum kardeşlerimize ulaştırılmak üzere bizlere emanet ettikleri yardımları bugün de yola çıkaracağız" ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Güven, Kayseri´den Arakan için 1 milyon TL nakdi yardım toplandığını belirterek, "Bundan 3 hafta önce kanayan yaramız olan Arakan için yapmış olduğumuz yardım kampanyasına 1 milyon TL´nin üzerinde nakit yardım geldi. Biz nakit yardımlarımızı yalnız Arakan´a gönderebiliyoruz. Ayni yardımlar Arakan´a ulaşamıyor. Ayni yardımlarımızı da Suriye´ye gönderiyoruz" şeklinde konuştu.

Uğurlama törenine iştirak eden Vali Yardımcısı Ali Uslanmaz ise, Türkiye´de toplanan yardımların yüzde 20´sinin Kayseri´den sağlandığını hatırlatarak: "Kayseri, bütün Türkiye´de toplanan yardımların yüzde 20´sini topluyormuş. Bu nedenle Kayserililere teşekkür ediyorum. Ülkemiz 3 milyonun üzerinde insan kapılarını açtı. Milletimiz de gönlünü açtı. Kayseri´de de yaklaşık 3 yıldır Suriye´ye yardım gidiyor. Bu yardımlar aynı zamanda ahirete azık oluyor. Buradan giden yardımlar Kayserililerin öbür aleme gönderdikleri azıklardır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Şahin Güven tarafından gerçekleştirilen dualarla yola çıkartılan 10 tır  dolusu yadım malzemeleri  Halep´te çok güç şartlarda  hayatta  kalmaya  çalışan  dindaşlarımıza  ulaştırılacak?

HABER:   C.ÜSTEN



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi