KAYSERİ´DEN ŞIRNAK´A GÖNÜL KÖPRÜSÜ

KAYSERİ´DEN ŞIRNAK´A GÖNÜL KÖPRÜSÜ

HAİN TERÖRÜN AYRILIK TOHUMLARININ YERİNE KARDEŞLİK TOHUMLARI EKİLDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in de katılımıyla Kayseri´den geniş kapsamlı bir heyet Şırnak´a giderek gönül köprüsü kurdu. Şırnak´a giden Kayseri heyetine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya da katıldı. Şırnaklı gençler Kayseri heyetini sloganlarla karşıladı. Başkan Mustafa Çelik, Silopi´de yaptığı konuşmada "Bizler aynı bayrağın gölgesinde hep birlikte kardeşçe yaşayan vatan evlatlarıyız" diye konuştu.
AK Parti Genel Merkezi ve AK Parti Kayseri İl Başkanlığı´nın "Gönül Köprüsü" projesi kapsamında Şırnak´a giden Kayseri heyetinde Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in yanı sıra AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, ilçe belediye başkanları, AK Parti il ve ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri, oda başkanları, iş adamları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile basın mensupları yer aldı. Özel bir uçakla Erkilet Havaalanı´ndan hareket eden heyete uçakta hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Güneydoğu´daki 12 il ile batıdaki 12 il arasında gönül köprüsü kurulması için yapılan bir organizasyona katılacaklarını belirtti ve katılımcılara teşekkür etti. Başkan Çelik daha sonra AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ile tek tek uçaktakilere "Hoş Geldiniz" dedi.
ÇİÇEKLER VE ZILGITLARLA KARŞILANDILAR
Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı´na inen Kayseri heyeti Şırnak Valisi Ali İhsan Su ve diğer yetkililerce karşılandı. Karşılama esnasında çiçekler verildi, zılgıtlar çekildi. Havaalanında iki gruba ayrılan Kayseri heyetinden bir grup Cizre´ye, Başkan Mustafa Çelik ve beraberindeki heyet ise karayoluyla İdil´e geçti. Şırnak´a giden Kayseri heyetinin temaslarına Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya da katıldı.
Başkan Mustafa Çelik ve beraberindeki heyet İdil´de Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte İdil Kaymakamı Ersin Tekeli´yi ziyaret etti. Bakan Eroğlu hiçbir ayrım gözetmeksizin milletin hizmetkarı olduklarını söyledi. Başkan Mustafa Çelik de öncelikle sıcak karşılama için teşekkür etti ve en kısa zamanda Şırnaklıları da Kayseri´ye beklediklerini söyledi. Yüzyıllardır Kardeş olarak yaşadıklarını ifade eden Başkan Çelik, "Son 40 yılda aramıza nifak tohumu ekmeye çalışanların tek amacı bu vatanı parçalamak. Ama bunu hiçbir zaman başaramayacaklar. Bu birlik beraberlik oldukça dimdik ayakta durmaya devam edeceğiz. Güneydoğu´daki tüm vilayetlerimize kanunlarımızın el verdiği ölçüde destekler veriyoruz, vermeyi de sürdüreceğiz" dedi.
Ziyaret sırasında bir vatandaş "Buralar PKK´ya ait değil" ifadeleri kullanırken, Kaymakamlık çıkışında bir öğrenci de "Bayrak" şiirini okudu.
Bakan Eroğlu, Başkan Çelik ve Kayseri heyeti kaymakamlık ziyaretinin ardından İdil caddelerine çıkarak esnaf ve vatandaşları ziyaret etti. Esnaf ve vatandaşlar Kayseri heyetini büyük ilgi ve sevgiyle karşıladı. Esnaflarla çay içen ve sohbet eden Başkan Çelik, gelen talepler üzerine İdil´de bulunan futbol takımına spor malzemesi sözü verdi. Ayrıca takımın Talasgücü ile dostluk maçı yapması da kararlaştırıldı. Başkan Mustafa Çelik, esnaf ziyaretleri sırasında bir terzi dükkanına girdi ve baba mesleği olan terzilikle ilgili sohbet etti.
İdil Merkez Camii´nde kılınan öğle namazının ardından Kayseri heyeti karayoluyla Şırnak´ın Silopi ilçesine geçti.
SİLOPİLİ GENÇLER SLOGANLAR ATTI
Silopi´de Kayseri heyeti "Kayseri-Şırnak omuz omuza", "Şırnak sizinle gurur duyuyor" sloganları ile karşılandı. Kayseri heyetine Silopi´de bir yemek verildi. Yemekte konuşan Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Şırnak ve ilçelerinde yapılan hizmetlerle ilgili bilgi verdi.
AK Parti Şırnak ve Kayseri İl Başkanlarının dostluk mesajlarının ardından kürsüye gelen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise Şırnak ile Kayseri arasında hiçbir farkın olmadığını belirterek, "Buraya gelirken bu topraklarda yaşayan insanlarla ne denli ortak noktalarımız olduğunu düşündüm. Ve bu kadar çok ortak noktamız olan Şırnaklı kardeşlerimle neden sık sık buluşamadığımızı düşünerek hayıflandım. Bizim buluşmamızı engelleyen hainlere, bizi birbirimizden kalben olmasa bile mesafe olarak ayıran teröristlere lanet okudum. Şırnak ve Kayseri bu vatanın iki parçası. Bir vücudun iki organı. Türkiye Cumhuriyeti ile beden bulan bu vücudun 81 organı arasında Şırnak ve Kayseri´de var. Bu vücudun herhangi bir yerinde bir acı yaşansa bütün vücut bu acıyı hisseder. Şırnak Kayseri için ağlar, Kayseri Şırnak için ağlar. Biz birbirinden güzel 81 vilayetimizle Büyük Türkiye´yiz" dedi.
"BİZ BİRİZ, BERABERİZ VE KARDEŞİZ"
Aynı dinin mensupları, aynı peygamberin ümmeti, aynı kitabın inananları olduğumuzu ve rengini şehitlerimizin kanlarından alan aynı bayrağın gölgesinde bulunduğumuzu ifade eden Başkan Mustafa Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz biriz, beraberiz, kardeşiz ve tek bir vücuduz. Böyle olmalıyız. Böyle olmalıyız ki, 15 Temmuz´da yaşadığımız gibi içimizdeki hainler bu güzel vatanımızı bölmesinler. Böyle olmalıyız ki, dış güçlerin desteklediği hain terör örgütleri bizlerin arasına nifak tohumu ekmesinler. Böyle olmalıyız ki, gelecek nesillerimize, çocuklarımıza daha güzel bir vatan bırakmak için el birliği, yürek birliği yapalım. Bizim sizden sizin bizden hiç farkınız yok. Geçmişte de yoktu, bugün de yok, gelecekte de olmayacak. Biz aynı tarihi paylaştık, aynı kaderi yaşamaya devam edeceğiz."
"ARTIK AŞIKLAR BULUŞSUNZ"
Konuşmasında Kayserili Aslı ile Kerem ve Şırnaklı Mem ile Zin´den de bahseden Başkan Mustafa Çelik, "Bizler isimler farklı olsa da aynı hikayelerle büyüdük. Kayseri Aslı ile Kerem´in kavuşamamasının hikayelerini dinlerken Şırnaklılar Mem u Zin Hikayesi ile büyüdüler. Birbirlerine deli gibi aşık olan; ama kavuşamayan Aslı ile Kerem de öldüler. Birbirlerini görünce aşklarından düşüp bayılan Mem ile Zin de. Artık tarih ne Aslı ile Kerem´i yazsın, ne de Mem ile Zin´i. Artık aşıklar buluşsun. Artık sevenler ayrılmasın. Ne Kayseri Şırnak´tan kopsun, ne Şırnak Kayseri´den. Bu kardeşlik ilelebet devam etsin. Bölücülerin yaptıklarına karşılık Artık yeter demekten bıktık. Bir gönül köprüsü inşa etmek için sizlerin yanına geldik. Biz buraları sevdik. Öyle sevdik ki, sürekli gelmek istiyoruz. Şırnak ve ilçelerinde gördük ki buradaki belediye başkanları insana hizmet etmek yerine teröre hizmet ediyor. 10 günde bir su aktığından bahsediliyor. Bundan sonra sandık önünüze geldiğinde teröre hizmet edeni mi sizlere hizmet edeni mi seçeceğinizin tercihin yapın. Teröre hizmet eden vatan hainleri bir kenara itin" diye konuştu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya da terörün bu coğrafyalardan sökülüp atılacağını belirtti.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da konuşmasında Kayseri heyetine Gönül Köprüsü çalışmasından dolayı teşekkür etti ve bu organizasyonun birlik beraberliğin pekişmesine vesile olacağını belirtti.
Kayseri heyeti ziyaret ve temasların ardından Şırnak´tan ayrıldı.



Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor