KAYSERİGAZ, KAZILARA KARŞI UYARIYOR

KAYSERİGAZ, KAZILARA KARŞI UYARIYOR

Yatırım çalışmaları kapsamında altyapı çalışmalarının sağlıklı yürütülebilmesi, güvenli ve sürekli doğalgaz arzının sağlanması için altyapı kuruluşlarına her yıl eğitimler veren Kayserigaz, bu eğitimlerin ardından, altyapı çalışmaları yürütecek olan tüm k

Alman Enerji devi EWE çatısı altında yer alan Kayserigaz, 100 milyon doları aşan yatırımları ile tam 5 yılda tamamladığı 2 bin kilometreden fazla boru hattı ile İstanbul, Ankara ve Bursa’dan sonra şebeke büyüklüğü açısından Türkiye’de 4. sırada yer almayı başardı.
Kayserigaz, bu boru hatlarının zarar görmemesi ve müşterilerinin gaz arzının sürekli ve düzenli olması açısından Kayseri ilinde artış gösteren kazılara karşı uyarıyor. Gaz hattı bulunan sokaklarda altyapı çalışması yapacak kurum ve şahısların mutlaka Kayserigaz’dan yazılı izin almaları ve kazı yapılmadan önce 187 Doğalgaz Acil Servis hattını bilgilendirmeleri gerekiyor.
İşletme Bakım Müdürü Bülent Coşkun yaptığı açıklamada, ''Her yıl yapılan analizlere bakıldığında 2012 yılında, şahısların yapmış oldukları 4639 adet kazıdan 31 adetinin izinsiz olduğu tespit edilmiştir. İzinsiz kazı oranının en aza indirilmesi için yapılan çalışmalar çerçevesinde altyapı kuruluşları ve şahıslara eğitimler verilmiş, ayrıca Doğalgaz Acil Servis ekiplerinin denetimleri arttırılmıştır'' dedi.
Coşkun, ''Ayrıca kazı yapacak kurum ve şahısların Kayserigaz’dan izin almaları durumunda dahi doğalgaz hattı üzerinde yapılacak kazılara çok önem verilmesi gerekmektedir. Kayserigaz, her zaman kazı yapmak isteyen kurum veya şahıslara destek olmak amacıyla Doğalgaz Acil Servis ekiplerini kazı yapılmak istenen noktaya belirli bir süre için yönlendirmektedir. Kayserigaz Doğalgaz Acil ekiplerinin söz konusu noktada kazı süresi boyunca sürekli bulunamayacakları, söz konusu noktadaki amirlerin hasara sebep verilmemesi adına çalışanlarını doğru yönlendirmeleri ve Kayserigaz’dan alınan röperli haritaları mutlaka kazı çalışması yanlarında bulundurmaları kazı çalışmasının kontrollü ve kazaya sebep vermeme yönünden önem arz etmektedir. Yukarıda belirtilen koşullara uyulmadığı takdirde herhangi bir aksaklık durumunda, kazı için izin alınmış olsa dahi kazıyı gerçekleştiren kurum veya şahısın sorumluluğunda olacaktır.” diye belirtti.
Coşkun “Talep edilmesi durumunda Kayserigaz’ın, kazılarda dikkat edilmesi gerekenler ve teknik emniyet kurallarını kapsayan eğitimlerini şirket bünyemizde her zaman verebiliriz'' ifadelerini kullandı.
Kayserigaz, müşterilerinin güvenli ve düzenli gaz arzının aksamaması için kazı hususunda uyarıyor ve yapılacak kazılar konusunda vatandaşların ve altyapı kuruluşlarının daha hassas davranmaları gerektiğini vurguluyor.



Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı