KAYSERİLİ EĞİTİMCİLERİN TERCİHİ

KAYSERİLİ EĞİTİMCİLERİN TERCİHİ

EĞİTİM - BİR SENDİKASI OLDU ...

15 Mayıs 2017 mutabakat sonuçları geçtiğimiz günlerde imzalanarak kamuoyunun bilgisine sunuldu. Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Eğitim- Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan ?Sendikaların üye yazma çalışmaları ve sahip oldukları üyeler sendikacılığın vazgeçilmez özelliğidir. Eğitim iş kolunun tartışmasız en büyük sendikası Kayseri´de gücüne güç katmaktadır? ifadesini kullandı?
Geçtiğimiz günlerde imzalanarak kamuoyunun bilgisine sunulan 15 Mayıs 2017 mutabakatları ile ilgili olarak yazılı bir değerlendirmede bulunan Eğitim- Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan ?2016 yılında Kayseri´de çalışan toplam eğitimci sayısı 18 bin 761 iken bu sayı kanun hükmünde kararnamelerle yapılan ihraçlar, emekli olanlar ve başka illere yapılan tayinler neticesinde 2017 yılında 16 bin 927 olarak gerçekleşti. Yani eğitimcilerden 1834 kişi ya ihraç edildi, ya emekli oldu fakat sonuçta Kayseri´nin eğitim kadrosu eridi ve mevcut eğitimcilerle eğitim öğretim hizmeti verilmeye çalışılıyor? ifadesini kullandı?
Kalkan açıklamasının devamında tüm ilçelerde ve Kayseri şehir merkezinde teşkilatlarının aralıksız çalıştığını vurgulayarak ?Tüm ilçelerde de en büyük sendika Eğitim Bir Sen´dir. Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube´ye en yakın üye sayısına sahip sendika Türk Eğitim Bir Sen 3113 üye ile Türk eğitim Sen oldu. Biz ideoloji sendikacılığı yapmıyoruz, biz üyelerimizin, milletimizin ve ülkemizin menfaatlerinin yegane savunucusu olarak tüm teşkilat olarak çalışıyoruz? şeklinde konuştu?
Kalkan açıklamasında 3513 personelin hiçbir sendikaya üye olmadığını belirterek ?Bu durum adil bir durum değildir. Eğitim Bir Sen ve Memur Sen, tüm eğitimciler ve memurlar adına toplu sözleşme masasına oturmaktadır. Bizim çok yoğun çalışarak elde ettiğimiz kazanımlardan sendikası olmayanlar da faydalanmaktadır. Yani sendikası olmayanlar elini taşın altına koymuyor, fakat sendikaların tüm kazanımlarından faydalanıyor. Talebimiz toplu sözleşme aidatının sendikası olmayanlardan alınıp sendikalara ödenmesidir? dedi?
Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan, açıklamasının sonunda Kayseri´de öğretmen sayısının azalmasına rağmen 2016 yılında % 48 olan üye sayılarını % 52.58´e çıkardıklarını yeni hedeflerinin 10 bin üye olduğunu açıklayıp ? Bunun için işyeri temsilcilerimiz, ilçe başkanlarımız ve elbette il yönetimimizle hep birlikte canla başla çalışacağız ve bu hedefe ulaşmaya çalışacağız? değerlendirmesinde bulundu? 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı