KAYSERİLİ GENELKURMAY BAŞKANI

KAYSERİLİ GENELKURMAY BAŞKANI

FETÖ´YE BOYUN EĞMEDİ

Kayserili olan Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, darbe girişiminde kaçırılmış ama yapılan operasyon sonunda kurtarılmıştı. Orgeneral Akar´ın kaçırılması ve kurtarılmasının detayları ortaya çıkmaya başladı. Sağlık durumu iyi olan Hulusi Paşa görevinin başına döndü.
15 Temmuz gecesi yaşanan Darbe Girişiminde Genel Kurmay Başkanlığı´ndan bulunan Kayserili Orgeneral Hulusi Akar, darbeciler tarafından derdest edilerek, helikopter ile oradan kaçırılarak Akıncı Üssüne götürülmüştü. Olayın detayları ortaya çıkmaya başladı. İddialara göre 15 Temmuz´da saat 17.00 sularında darbe girişiminden haberdar olmuş ve tehditlere rağmen Genel Kurmay Başkanlığı´nı terk etmeyerek, görevini başarıyla sürdürmeye devam etti. 22.05 sularında Boğaz Köprüsü´nü kapatan FETÖ´CÜ vatan hainleri, sözde darbe yaptıklarını açıklamalarının ardından Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar´ı, görevde olduğu sırada zor kullanarak kaçırdı. Kafasına silah dayanan Akar´ı Akıncılar Üssüne götüren vatan hainleri, kemer ile Kayserili Paşa´nın boğazını sıkarak, verdikleri emirleri uygulamasını ve bildirinin imzalanmasını istediler.
Tüm bu işkenceye ve tacize rağmen denilenleri yapmayan Kayserili Kahraman Paşa Orgeneral Hulusi Akar, kendisinden yapılmasını istedikleri hiçbir isteği yerine getirmeyerek, düşmana boy eğmedi. Kaçırılma haberinin duyulmasının ardından özel birliklerden oluşan ekip, Hulusi Paşa´yı bulunduğu Akıncı Üssü´nden operasyonla sağ salim kurtarmayı başardı. Helikopter ile Genel Kurmay´a getirilen Paşa, daha sonra 16 Temmuz´da 17´de olağanüstü olarak gerçekleşen TBMM oturumuna katılarak, sağlıklı ve görevinin başında olduğunu devlet erkânına gösterdi. Hulusi Paşa´nın boynundaki izi kapatmak için üniformanın yakasını kapatması gözlerden kaçmadı.
HABER: M. EMRE KİPMAN



Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti