Kayserili Hayırseverler

Kayserili Hayırseverler

Cerablus Ve El Bablı Çocuklara Bayramlık Gönderdi ?

İl Müftülüğü´nün öncülüğünde başlatılan yardım kampanyası kapsamında tedarik edilen kıyafet, oyuncak, gıda ve muhtelif ihtiyaç maddelerinden oluşan ihtiyaç malzemelerinin konulduğu dört tır Talas Nimet Soysaraç Camii önünde düzenlenen törenin ardından Suriye´nin CERABLUS VE EL BAB bölgesinde bulunan dindaşlara ulaştırmak üzere yola çıkarıldı?
Talas Nimet Soysaraç Camii önünde gerçekleştirilen uğurlama programına, İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, İl Müftü Yardımcısı Tandoğan Topçu, Talas İlçe Müftüsü Esat Yapıcı, Diyanet-Sen Kayseri Şubesi Başkanı İrfan Kaşıkçıoğlu, TDV Kayseri Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ali Aydın, İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Şubesi Başkanı Oğuz Memiş, müftülük personeli ve vatandaşlar iştirak ettiler?
Açılış konuşmasını yapan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Suriye´nin Osmanlı zamanda çok önemli kalelerden biri olduğunu, şu an tüm şer güçlerin hem Türkiye´nin hem de diğer halkı Müslüman olan toprakların sıkıntıya girmeleri için ellerinden geleni yaptıklarını ve buna karşılık bizlerin dimdik ayakta durmamız gerektiğini ifade etti.
Daha sonra kürsüdeki yerini alan İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven ise ?Suriye´deki çocukların şu an oynayacak topları, giyinecek ayakkabıları, sığınacak bir anne kucakları yok. Çoğu yetim ve komşularının evlerinde kalıyorlar? diyerek başladı ve şöyle sürdürdü? ?TIR´larımızın birinde, sadece bu çocuklar için top, oyuncak arabalar, bebekler, balon vb. şeyler gönderiyoruz. Bunlar kendilerine ulaşınca ne kadar mutlu olacaklardır kim bilir! Onları da kendi evlatlarımız olarak kabul ettiğimizdendir ki bayram öncesi, bu yardımların bir an önce kendilerine ulaşması için acele ettik.Bu 4 TIR ile birlikte, İl Müftülüğü olarak bu Ramazan içerisinde 15 TIR ve geçen yıl Mart ayından bugüne değin de 242 TIR yardım göndermiş bulunuyoruz elhamdülillah. Müftülüğümüzün yaptığı yardımların yanında, diğer kurum ve kuruluşların da yardım çalışmaları oluyor elbette; Yüce Allah hepsinin yardımlarını kabul etsin. Ramazandan hemen sonra 10 TIR olmak üzere her ay 10 TIR un yardımı daha göndereceğiz inşallah. Bütün yardımseverlerimize teşekkür ediyoruz. Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem, yarım hurma dahi olsa yardım yapmamızı, infak etmemizi tavsiye ediyor bizlere. Yüce Mevla hayırlarımızı kabul eylesin. Bizlere yardım yapma alışkanlığı kazandırsın. İnfak bilinci nasip eylesin. Bu noktada hanımlarımızın katkılarının çok büyük oranda olduğunu görüyor ve bu duruma çok seviniyoruz. Sadece Talas´taki iki camimizin inşasına vesile olanların hanımlar olduğunu biliyoruz. Böylesi güzelliklerin çoğalarak devam etmesini ümit ediyoruz.?
İl Müftüsü Güven, konuşmasının sonunda, programın ruhuna uygun bir şekilde temennilerde bulunup dualar etti. Dualar sonrasında yükselen ?Amin´lerle gıda, oyuncak ve muhtelif ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu 4 TIR yola koyuldu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor