KAYSERİLİ KOMUTANLAR

KAYSERİLİ KOMUTANLAR

ULUSAL GAZETELERİN GÜNDEMİNDE

    YAŞ kararıyla oluşan komuta kademesindeki Kayserili komutanlar ulusal gazetelerinde gündeminde yer aldı. tarihinde ilk kez bir genel kurmay başkanı çıkartan Kayserili komutanlar ülke gündeminde yaygın gazetelerde geniş yer buldu.
Komuta kademesindeki Kayserili komutanlar yaygın medya organlarında oldukça geniş yer buldu. 2019 yılına kadar TSK´nın 29. Genelkurmay Başkanı olarak hizmet verecek olan Hulusi Akar´ın yanı sıra Havva Kuvvetleri Komutanlığı´na da Kayseri Pınarbaşılı Abidin Ünal Paşa getirilmişti. ? Jandarma Genel Komutanı Galip Mendi de,Kayseri´de daha önce uzun süre Komando Tugay Komutanlığı yapmıştı. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Kayserili komutanlar ulusal gazetelerde de geniş yer buldu. Hürriyet gazetesinin yayınladığı haberde şu görüşlere yer verildi.
TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK), her yıl ağustos ayının ilk haftası terfi ve atama heyecanı yaşar. En büyük heyecan da ?Kurmay Albay´lıktan ?Tuğgeneral´liğe terfi konusunda yaşanır. yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulisi Akar´ın iki özelliğinin bu yılki atamalara damgasını vurduğu net bir şekilde ortaya çıktı.
Birinci detay ?Kayseri´: 13 general ve amiralin bulunduğu YAŞ´ta tam 4 Kayseri doğumlu ?Orgeneral´ var. Başta Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar. 1952´de Kayseri´de doğmuş, hatta 11´inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül gibi Kayseri lisesinde okumuş. İkinci Kayserili Hava Kuvvetleri Komutanlığı görevine bu yıl getirilen Orgeneral Abidin Ünal. O da Akar´dan bir yıl sonra Kayseri´de dünyaya gelmiş. Üçüncü isim 1957´da Kayseri´de doğan Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu. Orgeneralliğe bu yıl terfi eden İhsan Uyar da Kayserili.
İkinci detay ?Piyade´: Yeni YAŞ´ta karacı orgenerallerin sınıf durumu şöyle: Hulisi Akar, Galip Mendi ve Yaşar Gürel ?piyade´, İsmail Serdar Savaş, Salih Zeki Çolak ve İhsan Uyar ?topçu´, Ümit Dündar ve Abdullah Recep ise ?istihkâm´. Bir de bu yıl albaylıktan tuğgeneralliğe terfi eden subayların sınıfına bakmak lazım. 15 piyade albay ve sadece 4 topçu albay.
Geçmişte tuğgeneralliğe terfi eden albayların sınıf dağılımına bakıldığında topçu ağırlığının son 2 yılda yerini piyade ağırlığına bıraktığını söylemek mümkün. Ancak piyade sınıfından bir subayın Genelkurmay Başkanı olduğu 2015 YAŞ toplantısında ortaya çıkan 15´e 4 oranının dikkat çekici olduğunu söylemek mümkün. Zira, 2009´dan bugüne dek topçu-piyade oranı ciddi bir şekilde değişmiş.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”