KAYSERİLİ PASTIRMACILARDAN

KAYSERİLİ PASTIRMACILARDAN

SİVAS TİCARET BORSASI BAŞKANINA TEPKİ

PASTIRMACI BEKİR ÇATALBAŞ: "PASTIRMA DENİLİNCE AKLA KAYSERİ GELİR, BUNU SULANDIRMANIN BİR ANLAMI YOK"
Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdülkadir Hastaoğlu´nun ´Pastırmanın öz vatanının Kayseri diye bilindiğini ancak pastırmanın çıkış yerinin Sivas´tır´ açıklamasına Kayserili pastırmacılar tepki gösterdi. Pastırmacı Bekir Çatalbaş, "Pastırma denilince akla Kayseri gelir, bunu sulandırmanın bir anlamı yok" dedi.
Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdülkadir Hastaoğlu´nun geçtiğimiz günlerde yaptığı ´Pastırmanın öz vatanının Kayseri diye bilindiğini ancak pastırmanın çıkış yerinin Sivas´tır´ açıklamasına Kayserili pastırmacılar tepki gösterdi. Evliya Çelebi´nin yazdığı seyahatnamede pastırma ve sucuğun ?Kayseri´nin baharatlı eti´ diye geçtiğini hatırlan pastırmacı Bekir Çatalbaş, konunun çok sulandırıldığını söyledi. Çatalbaş, "Pastırma ve sucuk bizim kendi ticaretimizdir. Sivas´ta bizim komşumuzdur. Başkanın böyle bir açıklama yapması ister istemez bizleri üzüyor. Pastırma ve sucuğun Kayseri´nin olduğunu da dair bizim tescilimiz var. Evliya Çelebi´nin seyahatnamesinde de zaten ?Kayseri´nin baharatlı eti´ diye yazıyor. Sayın başkan Evliya Çelebi´nin kitabını sanırım okumamış. Tarihi biraz zayıf. Şimdi biz kalkıp da Sivas2ın köftesine sahip çıkabilir miyiz? Çıkamayız. Sivaslı köftesini tescillemiş. Bir zamanlar Afyon´da böyle çok dedikodu çıkardı ama sonuç olarak hiçbir şey tutturamadı. Tutturamaz da. Pastırma ve sucuğun Kayseri´ye ait olduğu bellidir. Dünyanın neresine giderseniz gidi, pastırma ve sucun denilince akla ilk olarak Kayseri gelir. Bunu sulandırmanın bir anlamı yok" ifadelerini kullandı.
Bir diğer pastırmacı Mehmet İpek de, ?Kayısının öz vatanı Malatya´dır. Pastırmanın öz vatanı Kayseri´dir. Karpuz en güzel Diyarbakır´da yetişir. Evliya Çelebi´nin seyahatnamesinde pastırma ve sucuk Kayseri´de geçiyor. Herkes kendi yöresinde ne meşhur ise ona sahip çıksın. Bence daha iyidir" şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : İHA

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"