KAYSERİLİ VATANDAŞLARDAN REFERANDUM YORUMLARI

KAYSERİLİ VATANDAŞLARDAN REFERANDUM YORUMLARI

Kayserili vatandaşlardan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a destek: "Uzun adamın gadasını alırız" ...

Kayseri, Yozgat, Kırşehir ve Sivas´ta vatandaşlar, Anayasa değişikliğinin oylanacağı referandum hakkında konuştu. Vatandaşlar, memleketlerine has şiveleri ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a destek mesajları verdi.

Kayseri´de Erkan Erdoğan isimli vatandaş, koalisyon hükümetlerini de gördüğünü ve o dönemlerde çok sıkıntılar yaşadığını kaydetti. Her zaman Recep Tayyip Erdoğan´ın yanında yer alacaklarını kaydeden Erdoğan, "Biz uzun adamın gadasını alırız. Ona kurban oluruz" diye konuştu.
Emine Şahin de, "Her yönden ?evet´ diyorum referanduma. Cumhurbaşkanını çok seviyorum. Her şey Erdoğan için Türkiye´deki herkes Erdoğan için kurban olsun. Halkım için de ?evet´ diyorum" dedi.
Referandumda ?evet´ oyu kullanacağını söyleyen Mehmet Kırcı ise, "Erdoğan´dan başka kimimiz var ki. Kılıçdaroğlu boşa. SSK Genel Müdürü olduğu zaman da milletin anasını ağlattı. Erdoğan olmasaydı bu Türkiye böyle olmazdı. Erdoğan´ın gadasını alırım. Onun ağzını da yerim gözünü de yerim. Türkiyemizde bir tane, Türkiye´yi Türkiye yaptı" şeklinde konuştu.

"Bütün yetkiler kendilerinde zaten, başkanlığa gerek yok"
Kayserili bazı vatandaşlar ise yapılacak olan referandumda ´hayır´ oyu kullanacaklarını söyledi. Hazım Büyüksimitçi isimli vatandaş, "Benim kişilerle işim yok. Benim işim sistemle. Tek seslilik değil, çok seslilik düşünüyorum. Hayır diyorum. Hiçbir konuda tek kişi konuşmasın. Çoğunluk olsun, çoğunluğun sesine göre hareket edilsin" dedi.
Saim Ciritçi ise, "Benim görüşüm ´hayır´ olacak. AK Parti 15 yıldır hükümet. Ülkeyi idare ediyor. Sorumluluk kendilerinde, Cumhurbaşkanı kendilerinde, Başbakan kendilerinde, meclisin çoğunluğu kendilerindedir. Bu güne kadar ne istedi de yapamadılar ki? Bir de partili cumhurbaşkanlığını getiriyor. Partili Cumhurbaşkanı olunca anayasaya sadık kalacağına yemin ediyor. Yarın AK Parti´nin genel başkanı olacak. Parlamentoyu kendisi seçecek. Bakanları kendi dışarıdan atayacak. Cumhuriyetin kuruluşundan bu tarafa parlamenter sistemi yok edecek" ifadelerini kullandı.
Ülke gündeminin başkanlık haricinde işsizlik olması gerektiğinin altını çizen Kadir Ünlü de, "Maalesef hükümet tarafından belirlenmiş bir gündemimiz var; referandum. Gizli işsiz rakamıyla beraber şu anda ülkemizde 13 milyon işsizimiz var. Asgari ücretlilerin maaşının ´evet´ dedikten sonra artacağını düşünüyorlarsa ´evet´ diyebilirler. ´Evet´ dedikleri zaman 140 yıllık parlamenter sistemi çöpe atmış olacağız. Meclis feshedilmiş olacak. Başkanlık olmamalı diye düşünüyorum. 79 milyon insanın gündemi gelecek kaygısı ve geçim sıkıntısıdır, başkanlık sistemi değil" şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : İHA

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı