KAYSERİLİ ECZACI EL DEZENFEKTANI ÜRETİMİNE BAŞLADI

KAYSERİLİ ECZACI EL DEZENFEKTANI ÜRETİMİNE BAŞLADI

ECZACI AYŞE GEMİCİ: “OLAĞANÜSTÜ BİR DURUM OLDUĞU İÇİN TALEPLERE YETİŞMEYE ÇALIŞACAĞIZ.”

Kayseri'de bir eczacı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede kullanılması nedeniyle talebin arttığı el dezenfektanı üretimine başladı.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunda bulunan öğretim üyelerinden oluşan komisyonun aldığı tavsiye kararının, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından uygun görülmesi üzerine, Kayserili eczacı Ayşe Gemici, laboratuvarında iki formülle el antiseptiği üretimine yöneldi.

Gemici, yaptığı açıklamada, toplum sağlığının korunması için üretimin bu işin eğitimini almış eczacılar tarafından reçetesiz yapılmasının gerektiğini söyledi.

El antiseptiklerinin temininde yaşanan zorluklar nedeniyle Dünya Sağlık Örgütünce onaylı iki formülün eczanelerde reçete gerektirmeden üretilmesinin önünün açıldığını belirten Gemici, bu bağlamda eczanelerindeki laboratuvarda halk sağlının korunması için el dezenfektanı hazırlamaya çalıştıklarını anlattı.

Türk Eczacılar Birliğinin majistral ilaç tarifesine bağlı kalarak ürünün satış fiyatını belirlediklerini dile getiren Gemici, şunları kaydetti:

"Bugünden itibaren laboratuvarımızda üretim yapmaya başladık. 50,100, 150 ve 200 mililitrelik şişelerde halkın kullanımına sunuyoruz. Piyasada hazır bulunanlardan daha düşük fiyata satacağız. Olağanüstü bir durum olduğu için taleplere yetişmeye çalışacağız. Dezenfektana vatandaşlardan çok fazla talep var. Piyasada bulunan el dezenfektanları yüksek fiyattan satılmakta. Kendi üretimimizi daha uygun fiyata satacağız."

Gemici, üretimde kullandıkları alkol ve ambalajın temininde sıkıntı yaşadıklarını belirterek, "Dezenfektanı, su ve sabuna ulaşamadığımızda ellerimizi iyice ıslatacak şekilde sıkıyoruz ve ovuşturuyoruz. Dezenfektanlar ellerde kurumaya neden olabilir. Elimizi yıkadıktan sonra nemlendirici krem sürmeyi ihmal etmeyelim." diye konuştu.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı