KAYSERİ´NİN İLK TARİHİ KONULU KONFERANS

KAYSERİ´NİN İLK TARİHİ KONULU KONFERANS

Kayseri Orman Bölge Müdürlüğümüz toplantı salonunda Kayseri´nin İlk Tarihi konulu konferansı yapıldı.

Konferansa Bölge Müdürümüz Adnan Diltemiz, Prof. Dr. Hasan Ali Şahin, Prof. Dr. h.c İbrahim Atalay, Bölge Müdür Yardımcılarımız, Şube Müdürlerimiz, Kayseri Orman İşletme Müdürümüz,Bölge Müdürlüğümüz ve İşletme Müdürlüğümüz personeli katıldı.

Konferans saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra Bölge Müdürümüz Adnan Diltemiz açılış konuşmasını yaptı. Konuşmasında; ?Bir kronoloji dâhilinde Kayseri´nin tarihini ve sonraki süreci İnşallah işleyeceğiz bu toplantının göreceğimiz konuların kültürel anlamda hepimize fayda sağlayacağını ben ümit ediyorum, en azından kendim çok ilgi duyuyorum Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu hocam var belki birçok arkadaşınız duymuştur Kayseri´de 25-30 yıldır tarih ile ilgili kazılar yapılıyor. Kültepe dediğimiz yer yaklaşık Kayseri´ye 15 km mesafede yer belki birçok arkadaşımız gitmemiştir, ama Kayseri´nin tarihinin ilk yerleşimi M.Ö 1500-2000´li yıllarda Hititler döneminde orada ticaretle başladığını ve bunların yazılı belge anlamında da ilk belge olduğunu ben biliyorum. Bunlar tabi bilimsel anlamda değerli hocalarımız duymak öğrenmek çok fevkalade önemli en azından kültürümüzün gelişmesi anlamında önemli buluyorum, kaldı ki bu toplantılar hem birbirimizi daha iyi tanımaya hem de biraz daha bulunduğumuz işten çıkmak değişik bir atmosfere girme anlamında da önemli böyle düşünüyorum. Değerli hocama teşvikinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Hepinizi sevgi ile saygı ile selamlıyorum? dedi.

Bölge Müdürümüzün konuşmasından sonra kürsüye Prof Dr. Hasan Ali Şahin davet edilerek, konferansını verdi. Konferansın sonunda soru- cevap bölümüne katılımcılar çok yoğun ilgi gösterildi.

 Kayserinin İlk Tarihi konulu konferansın akabinde Prof. Dr. h.c İbrahim Atalay tarafından Kayseri´deki Kavak ağacı çalışmaları ve değişik ülkelerdeki ziyaretlerden edindiği tecrübeleri konferansa katılanlara aktardı. Konferans çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor