KAYSERİ´NİN SULANABİLİR ARAZİSİ

KAYSERİ´NİN SULANABİLİR ARAZİSİ

%17´DEN %35´E ÇIKIYOR?

 

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, suyun tarımsal amaçlı kullanımına yönelik yürütülen 3 önemli sulama projesinin Kayseri tarımına hayat vereceğini belirterek, toplamda 204 bin hektarlık alanın sulama hizmetine kavuşacağını açıkladı.
Vali Düzgün, yaptığı açıklamada, dünya üzerinde alternatifi olmayan ve sınırlı miktarda bulunan suyun verimli şekilde değerlendirilmesi ve tarımdan hayvancılığa kadar hayatın her alanında etkili bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğine işaret etti.
Sanayi ve ticaret kenti Kayseri´nin tarım ve hayvancılık açısından da önemli bir potansiyele sahip olduğunu kaydeden Vali Düzgün, özellikle tarım alanındaki verimliliğin artırılmasına yönelik küçük ve büyük su yatırımlarının devreye alındığını belirtti.
Kayseri´nin yer altı ve yer üstü kaynakları toplam su potansiyelinin yıllık 4 milyar 396 milyon metreküp olduğunun altını çizen ve bu potansiyeli etkili bir şekilde değerlendirmenin önemine işaret eden Vali Düzgün, Devlet Su İşleri 12. Bölge Müdürlüğü´nün yürüttüğü 3 önemli tarım amaçlı sulama yatırımının Kayseri´yi önemli bir noktaya taşıyacağını ifade ederek şunları kaydetti? ?Kayseri´de inşaat faaliyetleri devam eden büyük su işleri projeleri kapsamında 3 adet önemli projemiz devam etmektedir. Bunlar Develi II. Merhale, Bahçelik ve Yamula projeleridir. Develi II. Merhale Projesi kapsamında 187 milyon metreküp depolama sağlanırken, toplamda 36 bin 591 hektar alanda sulama faaliyeti gerçekleştirilecektir. Bahçelik Projesi´nin tamamlanması ile birlikte 216 milyon metreküp su depolaması gerçekleştirirken, 49 bin hektarlık bir alanın sulamasının gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Bu projeler arasında en büyüğü olan Yamula projemiz ile 3 milyar 476 milyon metreküp depolama gerçekleştirilirken yapımı devam eden çalışmaların tamamlanması ile birlikte 118 bin 170 hektarlık bir alana sulama hizmeti sunulmuş olacaktır.?
Vali Düzgün, projelerin hayata geçmesi ile birlikte %17 olan Kayseri´nin sulanabilir tarım arazisinin %35 çıkacağını sözlerine ekledi.



Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"