Kayseri`nin En Güzel Semti Olacak

Kayseri`nin En Güzel Semti Olacak

Kayseri`ye değer katan pek çok projeye imza atan Büyükşehir Belediyesi, bu tür projelerden biri olacak olan Sahabiye Dönüşüm Projesi için çalışmalarına devam ediyor. Dört etap halinde yapılacak projenin ikinci etabında yer alan konut ve iş yeri sahipleriy

 

"KAYSERİ`NİN VİZYON PROJESİ OLACAK"

Sahabiye ile Fatih mahallelerini kapsayan ve dört etapta gerçekleştirilecek olan Sahabiye Dönüşüm Projesi için geçen hafta birinci etap maliklerinin katıldığı bilgilendirme toplantısı bu hafta ikinci etaptaki ev ve iş yeri sahiplerinin katılımıyla yinelendi.

Projeyle ilgili teknik bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Veli Böke, projenin hangi alanları kapsadığını belirtti ve uygulamanın etap etap gerçekleştirileceğini söyledi. Bölge sakinlerinin projeyle ilgili her türlü sorularının birebir görüşme ve bilgilendirme broşürleriyle cevaplandırılmaya devam edildiğini dile getiren Böke, projenin gerekliliği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sahabiye ve Fatih Mahallelerinde yapıların büyük kısmının eskidiğini ve depreme dayanıklılığının olmadığını, bu yapıların işlevselliğini ve maddi değerini kaybettiğini, güvenlik sorunlarının ortaya çıktığını, yol ve otoparkların yetersiz kaldığını, sosyal alanların yapılamadığını, tarihi eserlerin yüksek binaların arasında kaybolduğunu vurgulayan Veli Böke, tüm bu sebeplerle bu alanın dönüşüme muhtaç hale geldiğini söyledi. Veli Böke, projenin Kayseri`nin vizyon projesi olacağını kaydetti.

"SAHABİYE, DÖNÜŞÜM İÇİN ÖRNEK OLACAK"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de konuşmasında Sahabiye`nin şehrin en kıymetli yerlerinden biri olduğunu; ancak pek çok nedenle değersizleştiğini söyledi. Buradaki binalara bu halleriyle Türkiye`nin hiçbir vilayetinde mesken ruhsatı verilemeyeceğini vurgulayan Başkan Özhaseki, "Buradaki evler zamanın en güzel evleriydi; ama şimdi kullanılamaz hale geldi. Altyapısıyla, üst yapısıyla sıkıntılı bir durumda. Değersizleşti. Bir an önce dönüşüm projesine başlayarak şehrin en kıymetli merkezini, en değerli hale getirmemiz lazım. Bu amaçla işe Sahabiye`den başlıyoruz. Bu bölgenin dışında da birçok mahalle var; ama örnek olması açısından işe buradan başlıyoruz" dedi. Projede 25-30 tane yüksek katlı bina olacağını ve yaklaşık 50-60 bin metrekareye oturacak bu binaların dışında kalan 450 bin metrekareye yeşil alan, sosyal tesis, cadde ve yollar yapacaklarını dile getiren Başkan Mehmet Özhaseki, Sahabiye`nin Kayseri`nin en güzel semti haline geleceğini kaydetti.

"ADALETTEN ASLA SAPMAYACAĞIZ"

Sahabiye ve Fatih`te, 5-6 bin konut ve işyeri sahibi bulunduğunu mirasçı ve ortaklarla bu sayının 15-20 bin kişiyi bulduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, "Tüm bu insanların hakkını helal ettirmek için her şeyi yapacağız. Kapalı kapılar ardında asla bir şey olmayacak. Adaletten hiç sapmadan, şeffaf bir şekilde, aldığımız kararları size izah ederek bu projeyi yapacağız" diye konuştu. Sonuçta ortaya muhteşem bir projenin çıkacağını vurgulayan Başkan Özhaseki, "Proje uygulandığında ortaya çıkacak değer şimdikinin birkaç katı olacak. Burada bir rant doğuyorsa hepsi size verilecek. Belediyenin kârı buradaki boş alanlar olacak. Boş alanlara para harcayacağız ve şehrimizi güzelleştireceğiz. Belediyenin buradan para kazanmak diye asla bir derdi yok. Buradan bir rant doğarsa sizin olacak" dedi.

Haberi İzle



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi