KAYSERİ`NİN İHRACATINA IŞİD DARBESİ

KAYSERİ`NİN İHRACATINA IŞİD DARBESİ

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Temmuz ayı meclis toplantısı yapılırken, toplantıda konuşan Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, "Irak bizim ticaretimiz bakımından çok önemli. Irak`ta yaşanan olaylardan dolayı ihracatımızda yüzde 30 gerileme söz ko

Rifat Hisarcıklıoğlu konferans salonunda yapılan meclis toplantısına Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve meclis üyeleri katıldı. Toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından konuşan Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, "İsrail`in Gazze`ye yapmış olduğu saldırıyı söylemeden geçmek mümkün değil. İsrail’in saldırıları günlerdir sürüyor. İsrail öldürmeyi sanki kendisine marifete sanmış ve katliamına devam ediyor. Elimizden elbette bir şey gelmiyor. Dua ediyoruz. Bizi yöneten insanlar tüm girişimlerini sürdürüyor. Dünyada tek sesi çıkan ülke biziz. Yapılan iş dengsiz bir iş. Karşısında silahı olmayan, herhangi bir gücü olmayan Gazze`ye saldıran İsrail’i kınıyorum. Birleşmiş Milletleri kınıyorum. Bu kadar duyarsızlığa da pes doğrusu" diye konuştu.
`1 ayı aşkın süredir Irak`ta yaşanan IŞİD terörü insanlara korku yaşatmaktadır` diyen Hiçyılmaz, "IŞİD terör örgütünün önce Musul`u ve sonrada diğer yerlere yapılan baskınlardan dolayı oradaki ofis açılışımızı erteleme durumunda kaldık. Irak bizim ticaretimiz bakımından çok önemli. Irak`ta yaşanan olaylardan dolayı ihracatımızda yüzde 30 gerileme söz konusu. Ümit ediyoruz ki bu olaylar biran önce son bulsun ve ihracatımız devam etsin" ifadelerini kullandı.
Hiçyılmaz ayrıca, "Bilindiği gibi önce tarım daha sonra ticaret ve ardından sanayi gelişmiştir. Her biride birbirini desteklemektedir. 2013 yılında tarım 3,1, sanayi 3,4 ve hizmet sektörü de 5,5 oranında büyümüştür. İstihdama baktığımızda 5 milyon 578 bin tarım, 5 milyon 373 bin sanayi ve 15 milyon 243 bin kişinin de hizmet sektöründe istihdam edildiğini görüyoruz. Kayseri`deki 215 bin istihdamın 55 bini sanayi sektörü ile ilgilidir. Kayseri`nin yılda 13 milyar dolar geliri var. Vergi gelirlerine baktığımızda Kayseri`nin 2013 yılı vergi gelir 2 milyar 995 milyon TL`dir. Bu açıdan taş üstüne taş koyan tüm işadamlarımızı tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları