KAYSERİ’NİN KUZEYİ BEKLEDİĞİ YOLA KAVUŞTU

KAYSERİ’NİN KUZEYİ BEKLEDİĞİ YOLA KAVUŞTU

Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını tamamladığı, kentin kuzeyinde Erkilet Bulvarı’nın devamında Yamula Barajı’na kıyısı bulunan 10’dan fazla mahalleye hizmet verecek Hıdırellez Yolu, tüm çalışmalar tamamlanarak, modern, konforlu ve güvenli hale getirilerek ilimiz sakinlerinin hizmetine sunuldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yapım talimatı verdiği ve inşası sırasında defalarca yerinde denetimler yaptığı Hıdırellez Yolu’nun tamamı fedakârca ve özverili şekilde yapılan çalışmaların ardından vatandaşın hizmetine sunuldu. Maliyeti 10 milyon lirayı aşan Hıdırellez Yolu, gece aydınlatmaları da tamamlanarak rahat, konforlu ve güvenli bir yol haline geldi.

Başkan Büyükkılıç, modern ve konforlu ulaşım ile şehrin kuzeyini merkeze bağlayan yola ilişkin, “Bölgemize, Erkilet’imize ve bu bölgedeki mahallelerimize, köylerimize hayırlı uğurlu olsun” temennisinde bulundu.

Yolda yürütülen çalışmaları ve bölgenin zorlu yapısını bilen bölge sakinlerinin “Hayal bile edemeyeceğimiz bir yoldu” diye nitelediği çalışmalar sonucu Yamula Barajı’na kıyısı bulunan yerleşim birimlerinin de cazibesi artmış olacak.

Gerçekleştirdiği projeler ve yaptığı hamleler ile kırsal ve merkez mahalleler arasındaki farkı en aza indirmeye gayret gösteren Başkan Büyükkılıç, şehrin entegrasyonunda önemli bir rol üstlenecek Hıdırellez Yolu’nun Yamula Barajı’na kıyısı bulunan yerleşim birimlerine bağlantıyı sağlayan stratejik öneme sahip bir yol olduğunun altını çizdi.

Vatandaşların can ve mal güvenliğinin her şeyden çok daha önemli olduğunu dile getiren Başkan Büyükkılıç gerçekleştirilen çalışmalara dair şu bilgileri paylaştı “Yoldaki tehlikeli virajlar tamamen yok edilip, vadiler toprakla dolduruldu, istinat duvarları yapıldı, yol altyapısını korumak için ve olası bir taşkına karşın kutu menfezleri yerleştirildi ve oto korkuluk ile yol daha da güvenli hale getirildi. Modern ve güvenli hale getirilen toplam 5 kilometre uzunluğundaki Hıdırellez Yolu aynı zamanda genişletilerek güvenlik şeridi haricinde 2 çıkış 1 iniş şeridi olarak kullanıma sunuldu, gece aydınlatma ve güvenlik önlemleri de tamamlandı. Şehrin kuzeyinde bulunan mahalleleri otoyol konforunda merkeze bağlayan Hıdırellez Yolu ile ulaşım güvenli ve konforlu bir şekilde sağlanmaya başlandı.”


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Çanakkale Şehitleri dualarla anıldı

Talas'ta bu hafta 3 önemli açılış ve temel atma

Bahar geldi, kırnavruzu görüldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Perşembe günü Kayseri’de

Vali Çiçek: "Çanakkale Zaferi; ecdadımızın yazmış olduğu emsali olmayan destandır"

Kayseri büyükşehir ve ilçelerinin anket sonuçları açıklandı

Başkan Palancıoğlu: "31 Mart için, sevdamız Melikgazi için hazırız ve kararlıyız"

Başkan Yalçın’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Başkan Alan: "Kiralar esnafın belini büküyor"

Hacılar iftar sofrasında buluştu

Talas'ta Ahmet Özhan rüzgarı

Başkan Büyükkılıç: "Kardeşlik şuurundan hiçbir zaman vazgeçmeyelim"

MÜSİAD Kayseri üyeleri iftarda buluştu

3 katlı binada çıkan yangın korkuttu

Başkan Büyükkılıç'tan çocuk kreşi müjdesi