KANALIMIZA ABONE OL

YEREL BASINA DESTEK OL

 

KAYSERİ GENÇLİK MERKEZİ PORTEKİZ'DE

AGÜ’DEN ÖĞRENCİLERİNE İKİNCİ ULUSLARARASI DİPLOMA FIRSATI

KÖY OKULUNDA BİLİM FUARI HEYECANI

KUR'AN KURSU ÖĞRETİCİLERİ’NE 'UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE' EĞİTİMİ

TALAS’TA KÜTÜPHANELERE YOĞUN İLGİ

BİLGENESİL DE ÖĞRETMENLER GÜNÜ

BÜYÜKKILIÇ AİLESİ’NİN OKULUNDA SONA DOĞRU

TALAS’A 4 YENİ OKUL

ERASMUS PROJESİ’ KAYSERİ’DE BAŞLADI

KAYÜ’DE MUHASEBECİLİK ÜZERİNE SÖYLEŞİ

ERÜ’DE YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU’NUN YENİLENEN BİNASI VE BİLGİSAYAR LABORATUVARI AÇILDI

ÖĞRENCİLER KÖY HAYATINI YAŞADI, YAŞITLARIYLA EĞLENDİ

ÖZEL ÖĞRENCİLERDEN ÖMER HALİSDEMİR’E DUA

ÖĞRENCİLER ANADOLU TARİHİNİ YERİNDE ÖĞRENİYOR

AGÜ’DE ÇOCUKLAR İÇİN SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA AMAÇLARI ATÖLYESİ

GELECEĞİN YILDIZLARI GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Gürkan Ofis Mobilyaları

KAYSERİ’NİN ŞEFLERİ KAYMEK’TE YETİŞİYOR

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, KAYMEK bünyesindeki Göznuru Tesisleri’nde Ev Yemekleri Hazırlama Kursu’nda eğitim gören kursiyerleri ziyaret etti. Büyükkılıç, gastronomi yönüyle zenginlikler şehri Kayseri’nin şeflerinin yetiştiği KAYMEK’te kursiyerler ile birlikte kış çorbası pişirdi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Mutfağının dünyaya tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması için KAYMEK Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları’nın içerisinde 'Ev Yemekleri Hazırlama' dersleri veriyor. Kursiyerler, Kayseri’nin birbirinden farklı lezzetlerini hem öğreniyor, hem de bu lezzetleri ön plana çıkarıyor. Burada açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, lezzetin anavatanı Kayseri’nin dünyaya tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması için herkesin üstlenmesi gereken önemli bir sorumluluk olduğunu ifade etti. Kayseri’yi gastronomide hak ettiği yere ulaştırmayı amaçladıklarını vurgulayan Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Böylesi zengin bir mutfağı tanıtmak, öğrenmek için Ev Yemekleri Hazırlama Kursu’nda kursiyerlerimiz Kayseri lezzetlerini öğreniyor. Tabii amacımız, değişik medeniyetlere ev sahipliği yapmış, bunun getirisiyle de zengin bir mutfak kültürü oluşmuş olan Kayseri’mizi hak ettiği yere ulaştırmaktır. Tabi aynı zamanda UNESCO’nun ülkeler bazında şehirler bağlamında listesine giren bir Kayseri mutfağından bahsediyoruz. O yönüyle de zenginlikler şehri olan Kayseri’de mutfak zenginliğini de göz ardı etmiyoruz. Kayseri denilince, sucuk, pastırma, mantı gibi üç tane üründen zannedenler, Kayseri’ye gelip, tatlarımızı tadıp yanıldıklarını anlayacaklar.”

Öte yandan Başkan Büyükkılıç, KAYMEK mutfağına girerek, kursiyerlerle birlikte kış çorbası pişirdi. Kayseri’nin Gastronomi Şehri de olduğunu belirten Büyükkılıç, “Elbette bu kültürü oluşturan annelerimiz, bacılarımız, kardeşlerimiz hem eğitimini alıyorlar hem uygulamalarını görüyorlar hem de Kayseri’mizin ismini ön plana çıkarıyorlar. Ekşili, erişteli köfteyi birlikte çorba yaptık. Ehil ellerde böyle pişirince, çok lezzetli oluyor. Ellerinize sağlık. Kayseri mutfağını tanımak isteyenler ‘Ev Yemekleri Hazırlama Kursu’na’ katılabilirler” diye konuştu.