KAYSERİSPOR TARAFTARI REKOR KIRDI

KAYSERİSPOR TARAFTARI REKOR KIRDI

TARAFTARDA LİDER KAYSERİSPOR OLDU ...

TARAFTARDA LİDER KAYSERİSPOR OLDU

Süper Lig´de yakaladığı çıkış ile adından söz ettiren Kayserispor, taraftarıyla da başarının anahtarını elde etti. Taraftar sayısı konusunda geçen sezona göre yüzde 50´nin üzerinde artış yakalayan sarı-kırmızılılar, taraftar sayısı bazında da Türkiye´de lider kulüp oldu.

Süper Lig´de geçtiğimiz sezona göre statlardaki doluluk ortalaması 8 bin 584´ten 12 binin üzerine çıkarken, Kayserispor´un taraftarı ise 3 kat arttı. Bu artış Türkiye´de liderliği getirirken, sarı-kırmızılılar Avrupa´da da taraftar konusunda hatırı sayılır kulüpleri geride bırakmayı da başardı.

Yapılan istatistik araştırmasına göre tribünlerinde en fazla artış yaşayan ekip 3,08 kat ile Kayserispor oldu. İkinci sırada ise Fenerbahçe yer aldı. Sarı-kırmızılılar 5 bin 524 olan doluluğunu 17 bine çıkarttı. Kayserispor, Almanya, İtalya, İspanya, Fransa, İngiltere ve Türkiye´yi kapsayan araştırmada ilk iki sıradaki Kayseri ve Fenerbahçe´yi Tottenham izliyor. Galatasaray 21 bin 351´den 39 bin 258´e çıkardığı ortalaması ile 4, Trabzonspor 17 bin 252´den 28 bin 830´a çıkardığı ortalaması ile 5, Antalyaspor 12 bin 180´den 19 bin 3´e çıkardığı ortalaması ile 6. sırada. Bursaspor ise 16 bin 106´dan, 24 bin 62´ye çıkardığı ortalaması ise 8. sırada kendisine yer buldu.

Sezon öncesi kulüp başkanı Erol Bedir, bu sezon taraftar ile el ele olacaklarını duyurmuş ve bunu da başarmıştı. 17 Bin´in üzerinde kombine satan sarı-kırmızılılar, taraftarlarının isteklerini de kırmamaya çalışıyor.

 

Haber: Murat TURP



Hacılar sahasında kaybetti

Talasgücü 3 puanı 2 golle aldı

Egemenlik kupası’na spor a.ş. damgası

Murat duman, tazminatını aldı gitti

Kayserispor pendik’i gözüne kestirdi

Spor a.ş.’nin okçukları yine zirvede

Ragbi yıldızlar grup birinciliği sona erdi

Kayserispor ‘atan’ için tahkim’e gidecek

Burak yılmaz hayal kırıklığı yarattı

Kayserispor’da hesaplar karıstı

Burak Yılmaz Kayserispor'da 11 maçta 2 galibiyet aldı

Kayserispor 6 maçtır galip gelemiyor

Enertürk’te ‘karadeniz fırtınası’

Trabzonspor, Kayseri’ye geldi

Kayserispor, Trabzonspor maçı hazırlıklarını tamamladı

Tomarza kano tutkunlarını ağırlayacak