KAYSERİSPOR, 6 HAFTA SONRA GALİP

KAYSERİSPOR, 6 HAFTA SONRA GALİP

KAYSERİSPOR 2-0 DG. SİVASSPOR

Süper Lig´de sezonun 10.haftasında saha ve seyircisi önünde konuk ettiği Sivasspor´u Şamil ve Chery´nin golleri ile 2-0 yenerek 6 hafta sonra galibiyet hasretine son verdi.

Süper Lig´de son olarak Fenerbahçe´den 3 puan alan ve 5 haftadır galibiyet sevinci yaşayamayan Kayserispor, Kadir Has Stadyumu´nda konuk ettiği Sivasspor´u 2-0 yenerek 6 hafta sonra 3 puanın sahibi oldu. Bu galibiyet ile de moral kazanan Kayserispor, maç sonunda büyük sevinç yaşayarak taraftarıyla galibiyetin tadını çıkarttı. Kayserispor´un golleri ise 52.dakikada Şamil ve 90.dakikada penaltı vuruşu sonrasında Chery´den geldi.

Kadir Has´ta oynanan karşılaşma Kayserisporlu futbolcuların santra vuruşu ile başladı. 9. dakikada Robinho´nun pasıyla sol kanattan ceza sahasına giren Emre´nin sert şutunda top az farkla üstten auta çıktı. 11. dakikada ceza sahası dışından Douglas´ın şutunda kaleci Muammer soluna yatarak topu kornere çeldi. 18. dakikada Kayserispor defansının uzaklaştırmaya çalıştığı topu önünde bulan Rybalka´nın şutunda meşin yuvarlak direğin dibinden auta gitti. 21. dakikada sağ kanattan Tiago Lopes´in ortasında ceza sahası içinde Bila´ın kafa vuruşu üstten auta çıktı. 31. dakikada sağ kanatta Tiago Lopes, pasını Chery´e verdi. Chery´nin defansın arkasına bıraktığı topa Bilal´in vuruşunda top uzak direğin yanından auta çıktı. 32. dakikada sol kanattan Atila Turan´ın ortasında ceza sahası içinde uygun durumdaki Bilal´in şutu yandan dışarı gitti. İlk 45 dakika 0-0´lık eşitlikle tamamlandı.

İkinci yarıya ise konuk ekip Sivasspor başladı. 53.dakikada Kayserisporlu Mensah´ın soldan kullandığı korner vuruşunu iyi takip eden Şamil Çinaz, penaltı noktasına yakın bir bölgesel vuruşunu yaptı ve topu ağlarla buluşturarak takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı. 69.dakikada Atila´nın soldan ortasında, Umut Bulut kaleci Tolgahan ile karşı karşıya kaldı. Umut´un kafa şutu yandan auta çıktı. 90.dakikada Sivassporlu Emre, Bilal´ı ceza alanında düşürdü. Orta hakem Alper Ulusoy tereddüt etmeden penaltı noktasını gösterdi. Chery, penaltı atışını gole çevirdi ve takımını 2-0 öne geçiren golü kaydetti. Golden sonra ise itirazlar neticesinde Sivasspor´dan Robihno ikinci sarı kartı gürdü ve kırmızı kart görerek, oyun dışı kaldı. 90 dakikanın ardına 5 dakikalık uzatma süresi eklendi. Bu sürede de başka gol olmayınca Kayserispor, taraftarı önünde Sivasspor´u 2-0 yenerek 3 puanın sahibi oldu.

Kayserispor, hafta içerisinde ise Ziraat Türkiye Kupası 4.Tur maçında Pazarspor´u konuk edecek. Kayserispor-Pazarspor karşılaşması 31 Ekim Çarşamba saat 17.00´de Kadir Has Stadyumu´nda oynanacak.

Maç sonrası protokol çıkışında açıklamalar geldi. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Ankara´ya Başmüfettiş olarak görevlendirilen Vali Süleyman Kamçı galibiyetin uzun zamandır beklendiğini, belirterek şunları söyledi: ?Kayserispor uzun süredir galibiyet bekliyordu. Bugün oynanan oyun ile bu sonuca da ulaşmış oldu. Galibiyetten dolayı futbolcuları tebrik ediyorum. İnşallah bundan sonrasında da böyle devam ederler.?

Kulüp Başkanvekili Berna Gözbaşı ise galibiyetin çok önemli olduğuna değinerek şöyle dedi: ?Bu maç için bir düğünümüz vardı onu bırakarak geldim. Futbolcularımız aldıkları galibiyetle yüzümüzü güldürdü. Teşekkür ediyoruz.?

Haber: Murat TURP



Hacılar sahasında kaybetti

Talasgücü 3 puanı 2 golle aldı

Egemenlik kupası’na spor a.ş. damgası

Murat duman, tazminatını aldı gitti

Kayserispor pendik’i gözüne kestirdi

Spor a.ş.’nin okçukları yine zirvede

Ragbi yıldızlar grup birinciliği sona erdi

Kayserispor ‘atan’ için tahkim’e gidecek

Burak yılmaz hayal kırıklığı yarattı

Kayserispor’da hesaplar karıstı

Burak Yılmaz Kayserispor'da 11 maçta 2 galibiyet aldı

Kayserispor 6 maçtır galip gelemiyor

Enertürk’te ‘karadeniz fırtınası’

Trabzonspor, Kayseri’ye geldi

Kayserispor, Trabzonspor maçı hazırlıklarını tamamladı

Tomarza kano tutkunlarını ağırlayacak