KAYSERİSPOR 46 YAŞINDA!

KAYSERİSPOR 46 YAŞINDA!

Kayserispor 46 yaşında. 1 Temmuz 1966 yılında kurulan sarı-kırmızılı temsilcimiz geride kalan 46 yılda sayısız başarılara imza atarak ilimizin gurur kaynağı olmayı başardı. Öte yandan Kayserispor Kulüp Başkanı Recep Mamur resmi siteden yıldönümü kutladı.

Sarı-kırmızılı temsilcimiz Kayserispor 46.yılını kutladı. 1 Temmuz 1966 yılında Necdet Soner, Rauf Işıldar, Rıfat Gönen ve arkadaşlarının kurduğu ‘Anadolu Yıldızı’ geride kalan 46 yılda şehrin sportif anlamda en başarılı takımı olmayı başardı.

 

1966 yılında kurulan temsilcimizde ilk başkanlığı kuruculardan Rıfat Gönen yaptı. Sarı-kırmızılı takım ilk maçını ise ilk hocası Erdoğan Gürhan nezaretinde Ankara Toprakspor ile oynadı. 46 yıllık serüvende ilk golü ise temsilcimiz adına Yener Kurtgil kaydetti.

 

MAMUR’DAN KUTLAMA MESAJI!

 

Tarihinde ilk kez 1973-74 sezonunda Süper Lig’e yükselen temsilcimiz en parlak sezonunu ise başkanlığa Recep Mamur’un gelmesinden sonra yaşadı. 2004 yılında Recep Mamur’la beraber yeniden Süper Lig’e yükselen temsilcimiz 2006 yılında kulüp tarihinde ilk kez bir Avrupa maçına çıktı. İntertoto Kupası’nda Macaristan’ın Sopron takımıyla eşleşen temsilcimiz ilk maçı deplasmanda 3-3 tamamlamış ve rövanşta sahasında 1-0 kazanarak tur atlamıştı. Avrupa’da 10 maçta mücadele eden Kayserispor, oynadığı maçlarda 4 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 yenilgi alırken, attığı 15 gole karşılık kalesinde 10 gol gördü. Temsilcimizde ilk Avrupa golü Sopron maçında, Kayseri’nin plaka kodu olan 38.dakikada Gökhan Ünal tarafından kaydedildi. O sezon Gökhan Ünal Türkiye Ligi’nde gol kralı oldu.

 

Maçlarını 32 bin koltuk kapasiteli Kadir Has Stadı’nda oynayan temsilcimizde Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de onursal başkanlık yapıyor.

 

Antrenman öncesi kuruluş yıldönümü kapsamında taraftarlarla, sarı-kırmızılı yönetim ve teknik heyet bir araya gelerek kucaklaştı. Öte yandan Kulüp Başkanı Recep Mamur’da resmi siteden kutlama mesajı yayınladı. Sitede, “Kulübümüzün 46. yıldönümü tüm camiamıza kutlu olsun. Önümüzdeki günlerde, hep birlikte çok güzel başarılar yaşayacağız. Kulübümüz çok gelişti ve daha da gelişmekte. Kulübümüzün gelişmesinde emeği geçen herkese teşekkürü bir borç bilirim. Tüm camiamızla birlikte daha nice yıllara erişmek dileğiyle” denildi.

 

Kayserispor da taraftarlar da tesislere gelerek Kayserispor’un 46.yaşını futbolcularla birlikte kutladılar. Taraftarlar burada yaptıkları açıklamalarda takımlarının gelecek yıl daha iyi bir performans sergileyeceğini ve Avrupa’da mücadele edeceğine inandıklarını söylediler. Teknik Direktör Şota da takım olarak çok iyi bir hazırlık evresinde olduklarını ve nice 146.yıllarda da takımın yine başarılarla dolu bir yerde olması temennisinde bulundu. 4 otobüs ile tesislere gelen taraftarlar burada maç sonrasında futbolcularla birlikte pasta keserek kuruluş yıldönümünü kutladılar. (spor servisi)

 



Şampiyon güreşciler gsim’de

Talasgücü’nün gençler bir harika

Spor a.ş’den gençlik bayramına özel

Efeler ligi takımı develi’de neler oluyor!

Spor a.ş.’den 19 mayıs’a özel

Yılmaz ve oyunculardan maça davet

Karagümrük hazırlıkları tamam

Süper lig’de 35.haftanın hakemleri açıklandı

Kvk’nın yıldızları yarı final için mersin’de

Fabrika voleybol meyvelerini vermeye başladı

2. amatör küme’de 10. hafta tamamlandı

Karagümrük imha planı hazır

Spor a.ş.’nin bisikletçiler zirvede

‘11. yeşilay bisiklet turu’

Kayserispor-karagümrük biletleri satışa çıktı

Şimdi sırada karagümrük var