Kayserispor taraftarı karara tepkili

Kayserispor taraftarı karara tepkili

Sarı-Kırmızılılar için ceza yolda

Süper Lig’in 22.haftasında sahasında Başakşehir’i konuk eden Yukatel Kayserispor’da taraftarların neden olduğu iddia edilen saha olayları sebebiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edildiği öğrenildi. 

Bu sezon evinde oynadığı her maç sonrası usulsüz seyirci girişi ve saha olayları nedeniyle yüklü para cezalarına maruz kalan Yukatel Kayserispor’da Başakşehir maçı sonrasında gelen kötü haber moralleri bozdu. 

Geçtiğimiz hafta sahasında Başakşehir’i ağırlayan ve sahadan 1-0 galip ayrılan Yukatel Kayserispor’un, bu maçta taraftarlarının neden olduğu saha olayları sebebiyle PFDK’ya sevk edildiği öğrenildi. 

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği tarafından yapılan açıklamada; “Yukatel Kayserispor Kulübü’nün 02.02.2023 tarihinde oynanan Yukatel Kayserispor-Medipol Başakşehir FK Spor Toto Süper Lig müsabakasındaki “ saha olayları” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir” ifadeleri kullanıldı. 

Bu açıklamadan sonra sarı-kırmızılı taraftarlar da Federasyon aleyhinde sloganlar atarak karar tepki gösterdiler. Taraftarlar her maçta verilen bu tür cezaların taraftarları tribünlerden uzaklaştırma gayreti olduğunu ifade ettiler. Anadolu kulüplerinin bu denli cezalarla baskı altına alındığına dikkat çeken taraftarlar özellikle Başakşehir maçında nasıl bir taraftar rahatsızlığı olduğunu da Federasyon temsilcilerine sorduklarını ve cevabını da beklediklerini ifade ettiler. 

Haber: Mustafa Gürbüz 



2024 avrupa spor şehri kayseri

Elit’in küçükleri büyük iş başardı

Kayserispor, Ümit Öztürk ile kaybetmiyor

Hacılar sahasında kaybetti

Talasgücü 3 puanı 2 golle aldı

Egemenlik kupası’na spor a.ş. damgası

Murat duman, tazminatını aldı gitti

Kayserispor pendik’i gözüne kestirdi

Spor a.ş.’nin okçukları yine zirvede

Ragbi yıldızlar grup birinciliği sona erdi

Kayserispor ‘atan’ için tahkim’e gidecek

Burak yılmaz hayal kırıklığı yarattı

Kayserispor’da hesaplar karıstı

Burak Yılmaz Kayserispor'da 11 maçta 2 galibiyet aldı

Kayserispor 6 maçtır galip gelemiyor

Enertürk’te ‘karadeniz fırtınası’