KAYSERİSPOR´DA TEK HEDEF PUAN

KAYSERİSPOR´DA TEK HEDEF PUAN

SAĞLAM´DAN DURUM DEĞERLENDİRMESİ

Süper Lig´in 4. haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Kayserispor´da antrenman ve hazırlıklar devam ederken, Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, Kayseri´ye güzel bir sonuçla dönmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Hafta sonu konuk ettiği Yeni Malatyaspor karşılaşmasından 0-0´lık beraberlikle ayrılan Kayserispor´da bu hafta deplasmanda oynanacak zorlu Fenerbahçe maçı hazırlıklar devam ediyor.

Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam yönetiminde kulüp tesislerinde antrenmanlarını sürdüren futbolcular, idmanda düz koşunun ardından kondisyon çalıştılar. Ligde geçirilen 3 maçlık performansı değerlendiren Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, performansın tam istedikleri gibi olmadığını ancak futbol adına bazı değerleri ortaya koyduklarını söyledi.

Sağlam geride kalan 3 haftalık periyotu da değerlendirdiği açıklamasında şöyle konuştu;

?İlk 3 maçla alakalı şöyle bir beklentimiz vardı. Antalya maçını kazanalım iyi başlayalım dedik, yaptık. Bursaspor maçını kazanalım en azından 1 puan alalım dedik. 1 puan aldık. Ondan sonra kendi taraftarımız karşısında dolu tribünler önünde oynayalım ve Malatyaspor maçını kazanalım diye hedefimiz vardı. Fakat sağ olsun gelenlerden ama biz daha fazla taraftar bekliyorduk. Kazanamadığımız ama daha net gol pozisyonu yakaladığımız ve neticesinde 1 puan aldığımız maçı tamamladık. İlk 3 maçlık periyodu tamamladık. Özellikle Malatyaspor maçını değerlendirirsek, daha organize olmuş ve kanatlar ile defansif ve ofansif yönlerini ortaya çıkartmış bir takım görüntüsü ortaya koyduk. Beklentimizde buydu. Özellikle geçen sezondan bu seneye yansıyan bazı takım içinde sıkıntılar var ki. Bu takım uzun süre kaybetmeye alışmış. Her maç gol yemiş, özgüven eksikliğini içinde hissetmiş. Bunu da ortadan kaldırmak için sürece ihtiyacımız var. 3 haftalık dilimde 5 puan bizi memnun etmese de futbol anlamında önemli şeyler ortaya koydu. 7 maç sonra ilk defa deplasmanda puan kazanmış bir takım. 14 maçtır kalesinde gol görmemiş takım. Geçtiğimiz Eylül ayından itibaren 2 maç üst üste gol yememiş takım. 3 maç sonunda mağlup olmamış ve 3 maçın sonunda ligde gol yemeyen tek takım. Şuan ki takım görüntüsünden memnun musunuz? deseniz çok memnun değilim. Ama iyiye giden şeyler var. Bu takımda potansiyel var. Yeni bir sistem ve anlayışın herkes için zamana ihtiyacı var. Bu süreci en iyi şekilde geçirirsen adaptasyon sürecide kısalacak. Önümüzde Fenerbahçe maçı var. İlk 4 maçlık periyodu iyi tamamlamak istiyoruz. Sonrasında da Milli takım arası var. Milli takım arası 15 gün kadar sürecek bu süreçte de eksiklikleri tamamlayacağız.?

Sağlam basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Gol yememe konusunda gelen soruya Sağlam şöyle cevap verdi; ?Bakıyorsunuz net pozisyonlarımız var. Çok insan serzenişte bulunuyor. Umut mesela ilk hafta çok güzel gole imza attı. Bir maçla futbolcularımızı değerlendirmemek lazım. Bana şunu söylerseniz, bu oyunculardan daha kaliteli oyuncuları getirelim derseniz ben hayır demem. Ekonomik güç gerekir. Taraftar birçok şey istiyor da bende istiyorum. Ama dolayısıyla bazı gerçekler var bunları göz ardı etmemek lazım. Devre arısı 3 koyarız sezon sonu bir 3 daha koyarız ve gelecek sezon daha farklı oluruz. Her şet bir anda olmuyor maalesef.?

Kadroda tek eksiğin Varela olduğunu belirten Sağlam, Varela´nın da takımla çalışmalara başlayacağını belirterek ?Varela kadro ile çalışmalara başlayacak. İnşallah sağlık odasında kimseyi bırakmadan Fenerbahçe hazırlıklarını tamamlarız? dedi.



Melikgazi’nin gençleri final grubu’nda dağıldı

Kayserispor gözünü paşa’ya dikti

Başkan Çolakbayrakdar, dünya ikincisi olan Kocasinan’ın özel sporcusunu tebrik etti

Hacılar Erciyesspor, Malatya'da mağlup oldu

Develigücü 3 puanı 2 golle aldı

Kayserispor’un genç oyuncusu Aras Çelik’e milli davet

Kayseri Spor Lisesi Badminton Türkiye Şampiyonu oldu

Kayserili karateciler, İzmir’den 4 madalya ile döndü

Kayseri 2. Amatör Küme: Güneşli Gençlikspor: 3- Bayraktarspor: 1

Kayseri U17 Ligi: Kocasinan Şimşekspor: 0 - Talasgücü Belediyespor:4

Talasgücü U-14 Futbol Takımı Türkiye Finali’ne yükseldi

Rüya Cimnastik Külübü, Türkiye Şampiyonu oldu

TFF 3. Lig: Karabük İdman Yurdu: 1 - Talasgücü Belediyespor: 0

Majid Hosseini ameliyat oldu

Melikgazi Kayseri’de sayı kraliçesi Aaryn Ellenberg oldu

Melikgazi Kayseri, 2 bin 352 sayı üretti