KAYSERİSPOR’DA GENEL KURUL SÜRECİ SONA ERDİ

KAYSERİSPOR’DA GENEL KURUL SÜRECİ SONA ERDİ

BERNA GÖZBAŞI, YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

Kayserispor’da genel kurul süreci sona erdi. Berna Gözbaşı, tek aday girdiği genel kurulda yeniden başkan seçildi.

Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya, önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, ASKF Başkanı Mutlu Önal, genel kurul delegeleri ve davetliler katıldı.

Genel kurulda ilk olarak divan oluşturuldu ve ardından gündem maddeleri görüşülmeye başlandı. Yönetim ve denetim kurulu raporları okunarak ibrası gerçekleştirildi. Öte yandan genel kurulda, sarı-kırmızılı takımda uzun zamandır yapılması planlanlanan şirketlenmenin de önü oy birliği ile açıldı. Bunun ardından ise seçimlere geçildi ve mevcut başkan Berna Gözbaşı ve ekibi yeniden seçildi. Yönetim kurulunda yer alan isimler şu şekilde; Berna Gözbaşı, Ali Çamlı, Yücel Şahin, Ali Kaynar, Onur Gözbaşı, İbrahim Somtaş, Hasan Köse, Bilal Yıldız, Emir Akpınar, Erol Çetin ve Tufan Koç.

Seçimin ardından konuşmalara geçildi. Genel kurulda konuşan ilk isim Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç oldu. Büyükkılıç, şunları kaydetti: “Kayseri’nin değerleri vardır. Mimarsina bir değerdir, Erciyes bir değerdir, Kayserispor bir değedir, bu değerler çoğaltılabilir. En önemli şey ise birlik ve beraberliğimizdir ve değerimizdir. Burada birlik ve beraberlik içinde olmamız bizleri sevindirmiştir. Temennimiz bu sürecin daha da güçlenerek devam etmesidir. Yüksek İrtafa Merkezi ile Kayseri yine kendinden söz ettirdi. İnsan içerisinde olduğu değerleri bazen görmüyor. Dışarı gidildiğinde fark ediliyor. Şehirimizin değerini her zaman fark etmemiz gerekiyor. Geride kalan haftada 9 büyükşehir belediye başkanımızı ağırladık. Buradaki toplantıda Kayseri konuşuldu. Kayseri’nin nereye geldiğini hepinizde görüldü. Kayserispor’un da aynı şekilde konuşulması gerekiyor. Kayseri’de bir kadının kulüp başkanının kadın olması, inanının takdire şayan bir durumdur. Fedakarlığı ve çalışkanlığı ile ilmize yeni bir ivme kazandı. Bunu duyurmak ve kendisini takdir etmeliyiz. Bunlar da yetmez, mali destek de vermeliyiz. Spora destek bulamıyoruz. Umarım destek durumu da aşıldı. Geçmişi konuşmak doğru değildir. Önümüze ve işimize bakacağız. Son iki senedir Kayserispor’daki yaşadıklarımız bizlere yakışmıyor. Yeni sezonda karnımızı kaşıya kaşıya maç izlemeyi istiyoruz. İnşallah hem takım yönetilecek hem destek olacağız. Tüm milletvekilerimizin burada olması bizleri sevindir. Katılımcı herkese teşekkür ediyorum. Berna hanım, iyiki varsınız. Bakanımız Mehmet Özhaseki’ye de destek ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.”

Ardından kürsüye CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık geldi. Arık, şöyle dedi: “Kayserispor, Kayseri’nin ortak değeridir. Kayserispor, kimsenin değildir. Kayserispor, üzüldüğünde herkes üzülüyor. Son iki sezondur yüreğimiz ağzımıza geldi. Sayın başkana teşekkür ediyorum. Kadın eli değen her şey güzelleşiyor. Berna Gözbaşı’na ve yönetimine başarılar diliyorum. Kayserisporsuz bir Türk futbolu düşünülemez. İnşallah sonraki dönemlerde de Avrupa’da da yer alırız.”

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, şunları söyledi: “Bu genel kurulun nezih ortamda yapılmasında dolayı çok mutlu oldum. Kongrede son derece önemli kararlar aldık. Şirketleşme bunların başında geliyor. Bu durum kulübün geleceği için çok önemli bir karardır. Bundan sonraki genel kurullarda başkanlık içinde rekabet olacaktır. Başta büyükşehir Belediye başkanımız olmak üzere siyasilerimize iş adamlarımıza ve tüm destekçilere teşekkür ediyorum. İnşallah başkanımız Berna Gözbaşı ve ekibi takımımızı iyi noktalara taşıyacak.”

Geçen seçimde genel kurula gelmeyen MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor’un her zaman yanında olacağını söyledi ve şöyle konuştu: “Büyükşehir Belediye başkanımız, geçmişi konuşmanın anlamı olmadığını dile getirdi. Ben, başkanımıza katılmıyorum. Geçmişi hatırlamazsak, geleceğe yürüyemeyiz. Biz, geçen kongrede salona giremedik. Bizleri içeriye almadılar. Kapalı Kale ekibini yalnız bırakmamak için kongreye katılmadım. Türkiye’de ve Dünya’da Kayseri ismini öne çıkaran bir başkanımız var. Geçmişten gelen 120 Milyon TL’yi ödemiş başkanımız var. Bunun hesabı sorulacaksa hepimiz buradayız. Hesap sorulacak ve son kişi kalmışsa bu kişi benimdir.”

Protokolden kürsüye çıkan son isim ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız oldu. Yıldız, şöyle dedi: “Genel kurulumuz şehirimiz ve spor camiasına hayırlı ve uğurlu olsun. Kayseri’ye yakışan bir takımın oluşturulmasında farklı zorluklar var. Bu yalnızca Kayserispor’a has değil. Futbolda averajla şampiyonluk kaçınca, 2.takıma karşı çok farklı bir bakış açısı oluşturuluyor. Başarı ile başarısızlığın bir olduğu risklerin beraberce paylaşıldığı bir alandan bahsediyoruz. Başkan ve yönetimine teşekkür ediyorum. Tüm sponsor ve destekçilerimize teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü de Büyükşehir Belediye başkanımıza yapıyorum. Finansal Fair-play durumunun altı kalın çizgilerle çizilmesi gerekiyor. Finans durumun daha şeffaf sunulması gerekiyor. Bunlar hukuki alandaki yaşananları unutmamızı sağlamayacak. Yaşananlara kimse kayıtsız kalamaz. Kayserispor, bir markadır ve hep böyle kalacaktır.”

Genel kurul yeniden başkan seçilen Berna Göbaşı’nın konuşması ile son buldu. Kayserispor’un son durumunu anlatan Gözbaşı, şunları söyledi: “Büyük bir sevgiyle bağladığım ve hayatıma birden giren Kayserispor’un başkanlığına yeniden seçtiğiniz için teşekkür ediyorum. Süper Lig’in ilk ve tek kadın başkanı olmam ilgilin Kayserispor’a yönelmesine neden oldu. Bura ile birlikte sorumluluklarım arttı. Bu arada tesadüfen ligde kaldınız sözlerini kabul etmiyorum. Futbol tarihine geçecek mücadelenin içerisinde olduk. Biz, harcama limiti en düşük takımdık. İcralık doslarımızla, bir yandan da çalışmaya gayret gösterdik. Emeklerimize bakınca, ‘Tasadüfen ligde kaldınız’ sözünü kabul etmem mümkün değildir.”

Haber: Şevket Tekin



Hacılar sahasında kaybetti

Talasgücü 3 puanı 2 golle aldı

Egemenlik kupası’na spor a.ş. damgası

Murat duman, tazminatını aldı gitti

Kayserispor pendik’i gözüne kestirdi

Spor a.ş.’nin okçukları yine zirvede

Ragbi yıldızlar grup birinciliği sona erdi

Kayserispor ‘atan’ için tahkim’e gidecek

Burak yılmaz hayal kırıklığı yarattı

Kayserispor’da hesaplar karıstı

Burak Yılmaz Kayserispor'da 11 maçta 2 galibiyet aldı

Kayserispor 6 maçtır galip gelemiyor

Enertürk’te ‘karadeniz fırtınası’

Trabzonspor, Kayseri’ye geldi

Kayserispor, Trabzonspor maçı hazırlıklarını tamamladı

Tomarza kano tutkunlarını ağırlayacak