KAYSERİSPOR´DAN İTİRAZ

KAYSERİSPOR´DAN İTİRAZ

YÖNETİCİLER CEZALANDIRMADA HAKSIZLIK YAPILDIĞINI SÖYLÜYORLAR

Kayserispor Kulübü Aytemiz Alanyaspor maçı sonrası olaylara karıştıkları iddiasıyla Deniz Türüç ve Lung´a PFDK tarafından verilen 1´er maçlık cezaya Tahkim Kurulu nezdinde itirazda bulundu.

Kayserispor kulübü Aytemiz Alanyaspor maçı sonrası olaylara karıştıkları iddiasıyla Deniz Türüç ve Lung´a PFDK tarafından verilen 1´er maçlık cezaya Tahkim Kurulu nezdinde itirazda bulundu. Sarı kırmızılılar, Tahkim Kuruluna verdiği görüntülerle desteklenen 17 sayfalık savunmada, ?Düzenlenen raporlarda çok büyük hata ve çelişkiler bulunmaktadır.? ifadesini kullandı.

Kulüp resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi; ?04.12.2017 tarihinde oynamış olduğumuz Aytemiz Alanyaspor müsabakası sonrasında soyunma odası koridorlarında yaşanan olaylar ile ilgili olarak Kulübümüz futbolcularından Deniz Türüç ve Silviu Lung 05.12.2017 tarihinde tedbirli olarak PFDK´ya sevk edilmiş ve bu sevke ilişkin savunma istem yazısı Kulübümüze 05.12.2017 akşamı saat 17:13´te faks yolu ile tebliğ edilmiştir. Anılan sevk evrakları arasında yer alan temsilci raporlarını incelediğimizde, raporda belirtilen hususların eksik ve hatalı olduğu tarafımızca fark edilmiş ve bu yanlışlığın yalnızca soyunma odasını kayda alan kamera görüntüleri ile ortaya konulabileceği anlaşılmıştır. Bunun üzerine tarafımızca 06.12.2017 tarihinde TFF´den soyunma odası koridorlarının görüntüleri talep edilmiştir. TFF, söz konusu görüntüleri 07.12.2017 tarihinde saat 13:15´te e-posta yolu ile tarafımıza iletmiştir. TFF´nin e-posta ile göndermiş olduğu ve oldukça yüksek boyutu olan görüntülerin bilgisayar ortamına aktarılabilmesi ve izlenebilmesi 2 saati aşkın bir süreyi bulmuştur. Nitekim söz konusu görüntüleri izlediğimizde temsilci raporlarında belirtilen hususların eksik ve gerçekleri tam olarak yansıtmadığı bir kez daha görülmüştür. PFDK savunmalarının 48 saatlik süre içerisinde sunulması zorunlu olduğundan, müsabaka görüntülerini izledikten sonra yaklaşık 2 saat içerisinde tarafımızca kapsamlı bir savunma hazırlanmış ve saat 17:15´te TFF´ye ekleri ile birlikte sunulmuştur. Ancak PFDK tarafından, sunmuş olduğumuz görüntü ve savunmalarımız okumamış olacak ki; 7 sayfa, ekleri ve müsabaka görüntülerinden ibaret savunmamızı göndermemizden yalnızca 25 dakika sonra saat 17:35 itibariyle Kulübümüz futbolcularından Deniz Türüç ve Silviu Lung hakkında asla hak etmedikleri cezalara hükmetmiş ve bu futbolcuların bu hafta sonu Beşiktaş ile oynanacak müsabakada forma giymelerine engel olacak bir karar vermiştir.

Daha da önemlisi, Kulübümüzce yapılan araştırma sonucunda TFF tarafından 05.12.2017 tarihinde saat 17:13´te Kulübümüze tebliğ edilen temsilci raporlarının eksik olarak gönderildiği tespit edilmiş ve bunun üzerine TFF Genel Sekreterliği´ ne 07.12.2017 tarihinde saat 15:43´ te tarafımıza savunma yapabilmemiz için gönderilmiş olan müsabaka temsilcilerinin raporlarının eksik olup olmadığı ve eksik olması halinde eksik olan bölümlerin gereği gibi savunma yapabilmemiz adına ivedilikle tarafımıza gönderilmesi talep edilmiştir. TFF tarafından işbu talebimize ilişkin halen bir cevap verilmemiş, ancak Kulübümüze eksik olarak tebliğ edilmiş müsabaka temsilcilerinin raporları doğrultusunda PFDK tarafından Kulübümüz futbolcularına ceza verilmiştir.

Müsabaka temsilcilerinin raporlarında özellikle belirtilmiş olmasına rağmen TFF tarafından Kulübümüze gönderilen temsilci raporlarında bulunmayan bölümlerde, Kulübümüz futbolcusu Deniz Türüç´ ün darp edildiği, boyun ve göğsünde darp izleri olduğu belirtilmektedir. Buna rağmen Aytemiz Alanyaspor Kulübü´ nün hiçbir mensubunu PFDK´ ya dahi sevk etmeyen TFF, futbolcumuzun nefsi müdafaa sınırları içindeki eylemini ortaya koyabileceğimiz temsilci tespitleri de Kulübümüze gönderilmemiş ve bu nedenle yasal savunma hakkımız da kısıtlanmıştır. Aynı disiplin soruşturması kapsamında hiçbir eylemi olmayan ve müsabaka sonunda yaşanan olaylar sırasında kendi soyunma odasında bulunan Kulübümüz Futbolcusu Silviu Lung hakkında da PFDK tarafından müsabakadan men cezası verilmiş bulunmaktadır. Anılan futbolcumuz, müsabakanın bitimini takiben hastalığı sebebiyle derhal soyunma odasına gitmiş ve Kulüp doktorumuzca kendisine serum takılarak tedavi altına alınmıştır. Müsabaka sonrasında soyunma odası koridorunun girişinde yaşanan olaylar sırasında soyunma odasında serum bağlanarak tedavi gören futbolcumuz (bu hususların tamamı müsabaka görüntüleri ile sabit olmasına rağmen) hakkında ceza kararı alınmış olması şaşkınlık vericidir. PFDK´nın hiçbir talimata aykırı hareketi olmayan bahse konu futbolcularımız hakkında vermiş olduğu cezaları kabul etmemizin mümkün olmadığını, bu çerçevede TFF Tahkim Kurulu´na başvurduğumuzu ve Tahkim Kurulu´nun bu hukuka aykırılıkları giderip hakkaniyet çerçevesinde Kulübümüzün mağduriyetinin önüne geçeceği inancında olduğumuzu belirtmek isteriz. Kamuoyunun bilgilerine arz olunur.?

Haber: Şevket Tekin



BAL'da haftanın maçlarını yönetecek hakemler açıklandı

Başkan Çolakbayrakdar: "Milli ve manevi değerlere bağlı sporcular yetiştiriyoruz"

Kayseri bölgesi Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonu oldu

Hasketbol SK ilk deplasmana 4 eksikle gidecek

Arif Kocaman'a 2 maç ceza

Alanyaspor - Kayserispor maçını Emre Kargın yönetecek

Kayseri 3 Bant Bilardo İl Birinciliği yapıldı

Kayseri Muaythai Aday Hakem Kursu tamamlandı

Avrupa üçüncüsü Kayserili sporcu Yunanistan yolcusu

Kılıçaslan Yıldızspor ligi 4. sırada tamamladı

Kayserili okçulardan iki madalya

Kayseri 2. Amatör Küme: Kayseri Ömürspor: 2- Yeni Mahallespor: 0

Okul sporlarında Kayseri rüzgarı

Kayseri 2. Amatör Küme A Grubu: Yavru Aslanspor: 8-Kayseri İdman Yurdu: 2

Kayseri 2. Amatör Küme C Grubu: Kafkasspor: 6- Fevzi Çakmakspor: 2

Kayseri 1. Amatör Küme Play-Out: Buğdaylıspor: 4-Sindelhöyükspor:2