KAYSERİSPOR'DAN, FEDERASYON'A İTİRAZ

KAYSERİSPOR

PFDK KARARLARINA İTİRAZ ETTİK”

Kayserispor Kulüp Başkanı Bekir Yıldız'dan, Türkiye Futbol Federasyonu'na itiraz. Başkan Yıldız, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun son toplantısında aldığı kararla kulüplerine verilen bir maç seyircisiz oynama kararına itiraz ettiklerini ve bu cezanın kaldırılmasını veya tehir edilmesini istediklerini söyledi. Başkan Yıldız, Kayserispor'un Karşıyaka karşısında oynayacağı maçta şampiyonluk kupasını da alacaklarını belirterek, Taraftarımızın önünde bu coşkuyu doyasıya yaşamak istiyoruz” dedi.

Kayserispor ile Antalyaspor arasında oynanan karşılaşmanın ardından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu`nun (PFDK) almış olduğu kararlar da, Kayserispor`a verilen seyircisiz oynama cezası ve para cezasını hak etmediklerini söyleyen sarı-kırmızılı kulübün Başkanı Bekir Yıldız, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile konu hakkında görüştüklerini söyledi. BAŞKAN YILDIZ, PFDK KARARLARINA İTİRAZ ETTİK”

Başkan Yıldız, Hak etmediğimiz bir ceza ile karşı karşıya kaldık. Gözlemci raporunda dahi olmayan ifadelerin yer alması ile disiplin kurulundan sert kararlar çıktı. Kararlar tamamen yanlıştır. Bu düşüncemizi de TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile paylaştık. İddiaların gerçeği yansıtmadığı ve tribün olaylarında küfür, meşale ve taşkınlık yaşanmadığını belirttik. Tribünde 22 bin taraftar olduğunun da altını çizdik. Son haftalarda şampiyonluk yolunda önemli adımlar atarak Süper Lig'i garantilemiş durumdayız. Bu durumda da Süper Lig kupasını taraftarımız önünde almak ve sevinci paylaşmak istediğimizi de Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören'e ilettik. Seyircimizin olmadığı maçta kupa almak pek doğru bir karar değil. Çünkü Kayserispor takımı şehrin takımıdır. Bugünlere de taraftarlarımızın büyük destekleri ile geldik. En centilmen taraftara sahibiz. Taşkınlık yaşanmadan sezonu tamamlayan nadir takımlardan biriyiz. Hal böyle olunca da bu kararın yanlış olduğunu, kaldırılması veya ertelenmesi için gereken müracaatı da TFF'ye yaptık. Şimdi sonuç bekliyoruz. İnşallah Bu karar iptal edilir ve taraftarımız ile birlikte kupa sevincini yaşarız” açıklamasında bulundu.

Tahkim Kurulu'na başvuracaklarını belirten Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü;

Antalya maçında taraftarımız hiçbir şekilde abartılı davranışlar sergilememiştir. Söz konusu küfür, hakaret iddialarını kabul etmiyoruz. Biz Karşıyaka maçından sonra şölen yapmayı planlıyorduk. Bu durum hiç hoş olmadı. Tahkim kuruluna başvuracağız. Kayserispor Kulübü olarak itirazlarımızı sürdüreceğiz. Karşıyaka maçında kutlamamızı yapmak için elimizden geleni yapacağız.” 



Hacılar sahasında kaybetti

Talasgücü 3 puanı 2 golle aldı

Egemenlik kupası’na spor a.ş. damgası

Murat duman, tazminatını aldı gitti

Kayserispor pendik’i gözüne kestirdi

Spor a.ş.’nin okçukları yine zirvede

Ragbi yıldızlar grup birinciliği sona erdi

Kayserispor ‘atan’ için tahkim’e gidecek

Burak yılmaz hayal kırıklığı yarattı

Kayserispor’da hesaplar karıstı

Burak Yılmaz Kayserispor'da 11 maçta 2 galibiyet aldı

Kayserispor 6 maçtır galip gelemiyor

Enertürk’te ‘karadeniz fırtınası’

Trabzonspor, Kayseri’ye geldi

Kayserispor, Trabzonspor maçı hazırlıklarını tamamladı

Tomarza kano tutkunlarını ağırlayacak