Kayserispor´un Şumi Açıklaması

Kayserispor´un Şumi Açıklaması

?İddialar Gerçeği Yansıtmıyor´ ...

Kayserispor Kulübü yeni teknik direktörleri Şumi ile ilgili olarak şike iddialarına bir açıklama ile cevap verdi. Konu ile Teknik Direktör Şumi´den resmi evraklar isteyen yöneticiler hukuk önünde ortaya atılan iddiaların haksız olduğunu belirterek sert bir açıklama yaptılar.
Kayserispor´dan sert açıklama. Teknik Direktör Şumi ile ilgili olarak atılan iddiaya yanıt kulüp cephesinden gecikmedi. Şumi´nin ülkesinde iddia oynadığı ve ceza aldığı haberlerine tepki gösteren yönetim yeni teknik direktörleri ile aralarında yapılan yazışmaları kamuoyuna ilan ettiler ve ardından sert eleştiriler yaptılar.
Konu ile alakalı yapılan açıklama şöyle: ?13.06.2017 (bugün) tarihli bir gazetede yer alan ve "KAYSERİ´YE BAHİSCİ HOCA" başlığıyla verilen haber üzerine; kulübümüz, ülkesinde olan hocamız Marius ŞUMUDİCA ile temas kurmuş ve konu ile ilgili bilgi istenmiştir.
Teknik direktörümüzün, isnatla ilgili açıklama ve belgeleri tarafımıza ulaşmış olup; konuyu izahı şu şekildedir.
"Türkiye´deki bir yayın organında çıkan ve bahis oynadığım için Romanya Futbol Federasyonunca 6 ay men edildiğim iddiası gerçek dışı ve eksik bilgiyle doludur.
Konunun aslı şöyledir; ?Şampiyonluk mücadelesi verdiğim bir ortamda FC Astra Plojeşti takımının maçı ile ilgili iddia oynadığımla ilgili RFF´ye şikâyette bulunulmuştur. Yapılan incelemede ilgili şikâyetin asılsız olduğu ortaya çıkmış ancak çok sembolik de olsa, ligimiz ve takımımızla ilgili olmayan maçlarda benim hesabımdan iddia oynandığı görülmüştür. Bu konu tarafımdan da ifade edilmiştir.
Bunun üzerine RFF disiplin kurulu 2 ay men cezası vermiş ancak RFF üst temyiz kurulu ve FIFA eylemin hafifliği ve bir sonuç oluşturmadığı gerekçesiyle cezanın yaz aylarına ertelenmesi kararını vererek, hiçbir maçta ceza almamamı temin etmiştir. Aynı yılın sonunda da ligi şampiyon olarak tamamladık." Saygılarımla. Marius SUMUDİCA´
Yukarıdaki açıklamalar ışığında durumun değerlendirilmesini ve futbol dünyasının (yönetici, teknik heyet ve futbolcu ) hoşlanmasak da, aslı olmasa da zaman zaman bu tip haberlerle gündeme gelebildiği, hatta yargılanabildiği bilinen bir konudur. Önemli olan, iddianın boyutuna ve kesinleşen yargı kararına göre hareket etmek olmalıdır. Aksi halde, araştırma zahmetinde bulunmadan, internette bir tuşla görebileceği ham bilgiyi abartarak yayınlamak kötü niyet değilse bile kötü gazeteciliktir. Bu çalışma biçimi Türk futboluna bir şey katmadığı gibi, Kayserispor düşmanlarına ve içeride-dışarıda hortumu kesilen menajer eskisiyle çok az da olsa medya mensubuna haksız itham şansı vermekte, bu durum ise haberin yayınlandığı gazetenin büyüklüğü ve saygınlığını zedelemektedir.?



Melikgazi’nin gençleri final grubu’nda dağıldı

Kayserispor gözünü paşa’ya dikti

Başkan Çolakbayrakdar, dünya ikincisi olan Kocasinan’ın özel sporcusunu tebrik etti

Hacılar Erciyesspor, Malatya'da mağlup oldu

Develigücü 3 puanı 2 golle aldı

Kayserispor’un genç oyuncusu Aras Çelik’e milli davet

Kayseri Spor Lisesi Badminton Türkiye Şampiyonu oldu

Kayserili karateciler, İzmir’den 4 madalya ile döndü

Kayseri 2. Amatör Küme: Güneşli Gençlikspor: 3- Bayraktarspor: 1

Kayseri U17 Ligi: Kocasinan Şimşekspor: 0 - Talasgücü Belediyespor:4

Talasgücü U-14 Futbol Takımı Türkiye Finali’ne yükseldi

Rüya Cimnastik Külübü, Türkiye Şampiyonu oldu

TFF 3. Lig: Karabük İdman Yurdu: 1 - Talasgücü Belediyespor: 0

Majid Hosseini ameliyat oldu

Melikgazi Kayseri’de sayı kraliçesi Aaryn Ellenberg oldu

Melikgazi Kayseri, 2 bin 352 sayı üretti