KAYSERİ´YE 5. AĞIR CEZA MAHKEMESİ?

KAYSERİ´YE 5. AĞIR CEZA MAHKEMESİ?

5. AĞIR CEZA MAHKEMESİ 18 NİSAN İTİBAREN DAVALARA BAKMAYA BAŞLAYACAK

Kayseri´de derdest dosyaların yoğunluğu nedeniyle ağır ceza mahkemesi sayısı 5´e çıktı. Kayseri 1. ve 3. Ağır Ceza Mahkemelerinin iş yükünü hafifletecek olan 5. Ağır Ceza Mahkemesi 18 Nisan itibaren  davalara  bakmaya başlayacak?

Kayseri´de 4 olan ağır ceza mahkeme sayısı Hakim ve Savcılar Kurulu´nun (HSK) aldığı karar ile 5´e çıktı. Hakimler ve Savcılar Kurulunun ´Bazı Yer 1. Bölge Adli Yargı Hakimlerinin Müstemir Yetkilerinin Belirlenmesi, Yeniden İnceleme ve Tevziye İlişkin Taleplerin Değerlendirilmesine Yönelik 12/04/2018 tarihli ve 606 sayılı´ kararında şu görüşlere yer verildi: "Kayseri 5. Ağır Ceza Mahkemesinin 18/04/2018 tarihi itibarıyla faaliyete geçirilmesine, 18/04/2018 tarihi itibarıyla Kayseri 1 ve 3. Ağır Ceza Mahkemelerinin derdest dosya puan ortalamasının 2/3´ünün komisyon başkanlığınca hesaplanması suretiyle belirlenecek dosya puanı kadar dosyanın 5. Ağır Ceza Mahkemesi´ne tevziinden sonra (değişik işler bu sayıya dahil değildir) Kayseri 5. Ağır Ceza Mahkemesinin puanının 1 ve 3. Ağır Ceza Mahkemelerinin puan ortalamasına eşitlenmesine, bundan sonra gelecek tüm işlerin puanlama sistemi kullanılmak suretiyle 1, 3 ve 5. Ağır Ceza Mahkemelerine eşit olarak tevziine karar verildi."

Bu kararla birlikte 4. Ağır Ceza Mahkemesinin üye hakimi Mehmet Alan, 5. Ağır Ceza Mahkeme Başkanlığı´na atandı. Alan´ın başkanlığını yapacağı 5. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimliklerine de hakimler Çiğdem Çelik ve Gülay Kekeç Terzi atandı.

Ayrıca alınan diğer kararlarda 2. Ağır Ceza Mahkeme üye hakimi Ahmet Topal 12. Asliye Ceza Mahkeme hakimliğine, hakim Mustafa Sekmen 4. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimliğine, hakim Bayram Günaydın 2. Ağır Ceza Mahkeme üye hakimliğine, hakim Aybige Sinmez 4. Ağır Ceza Mahkeme üye hakimliğine, hakim Esra Türüt 2. Ağır Ceza Mahkeme üyeliğine, hakim Güliz Nur Gül de 3. Ağır Ceza Mahkeme üye hakimliğine atandı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"