KAYSERİ´YE AZERİ KARDEŞ

KAYSERİ´YE AZERİ KARDEŞ

BAŞKAN ÇELİK, AZERBAYCAN BÜYÜKELÇİLİĞİ EĞİTİM MÜŞAVİRİ NESİBOVA´NIN ZİYARETİNDE KARDEŞ ÜLKEMİZDEN KARDEŞ ŞEHRİMİZİN OLACAĞINI AÇIKLADI

Azerbaycan Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Necibe Nesibova, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´i ziyaret etti. Ziyarette iki kardeş ülkenin ilişkilerinin daha da geliştirilmesine yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.

Azerbaycan´ın Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Necibe Nesibova, her iki ülke arasındaki ilişkileri ilerletme arzusunda olduklarını ifade ederek, ?Kardeş ülkemizin her köşesindeki insanlarımızla kardeşliğimizi pekiştirmek istiyoruz? dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de her zaman ?İki devlet tek millet? ana prensibinde hareket ettiklerini belirtti. Karşılıklı kardeşlik ilişkisine çok önem verdiklerini ve kardeş şehir ilişkisi kurulmasıyla ilgili hafta sonu Haydar Aliyev öğrenci yurdunun açılışı için şehrimize gelen Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov ile görüştüklerini dile getiren Başkan Çelik, ?Bakü´nün yanındaki Sumgayıt şehri ile kardeşlik konusunda yazışmalara başlayacağız. Bunun yanında ekonomik olarak da ilişkilerin geliştirilmesi lazım. Ekonomi her zaman politikanın önünde gitmiştir. Bu ilişkileri geliştirirsek iki tarafın da yararına olacaktır. Kayseri Ticaret ve Sanayi Odaları ile muhataplarını köprü vazifesi görerek bir araya getirebiliriz? dedi.

Eğitim Müşaviri Nesibova´ya ziyareti sırasında Kayseri´deki üniversitelerde öğrenim gören Azeri öğrenciler de eşlik etti. Kayseri´de eğitim gören yabancı öğrencilere bakışını dile getiren Başkan Çelik, ?Bu öğrenciler aynı zamanda bizim de evlatlarımız. Bunlar ömür boyu Kayseri´nin fahri temsilcileri gibi bizi anlatacaklar. İyi intiba ile ayrılırlarsa iyi anlatırlar? diye konuştu.

Ziyarette Başkan Çelik, Azeri konuğuna Medeniyetler Şehri Kayseri Kitabını, Nesibova da Başkan Çelik´e Azerbaycan ve Türkiye´yi tek yürek şeklinde gösteren fincan takımını hediye etti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi