KAYSERİ’YE HEPİMİZ SAHİP ÇIKMALIYIZ

KAYSERİ’YE HEPİMİZ SAHİP ÇIKMALIYIZ

BÜYÜKKILIÇ:  “1,2 MİLYAR LİRALIK YATIRIM HAYATA GEÇECEK”

Ankara’da yaşayan ve Kayseri asıllı olan kamu çalışanlarınca oluşturulan Erciyes Platformu üyeleri Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Ticaret Odası’nı ziyaret ettiler. Ziyarette konuşan Erciyes Platformu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Alkan, ‘’Ankara’da kamu çalışanları olmak üzere Kayseri’deki tüm hemşerilerimizi bir araya getirmek, bir takım projeleri, politikaları, çalışmaları hayata geçirmek amacıyla kurulan Erciyes Platformunun daha etkin bir şekilde şehrimize hizmet etmesini sağlama amacı ve gayreti içerisindeyiz” değerlendirmesinde bulundu.

Ankara’da yaşayan ve Kayseri asıllı olan kamu çalışanlarınca oluşturulan Erciyes Platformu üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı ziyaret etti.

BÜYÜKKILIÇ:  “1,2 MİLYAR LİRALIK YATIRIM HAYATA GEÇECEK”

Başkan Büyükkılıç, Ankara’da kurulu olan Erciyes Platformu yöneticileriyle bir süre görüştü. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Büyükkılıç, Erciyes Platformu üyeleri ve vatandaşların Mevlid Kandili’ni tebrik etti. Kayseri’nin her zaman güzelliklerle anılması için gayret ettiklerini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, “Kayseri’yi en iyi noktaya taşımak için gerek Kayseri’de gerekse Ankara’da işimizi takip ederek gayret ediyoruz. Çok şükür 7 aylık süreç içinde Ankara’daki taleplerimize karşılık hiçbir konuda olumsuz yaklaşım olmadı. Tüm katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum. Bu iş benim işim değildir demeden her işe emek veriyoruz. Cumhurbaşkanımızın son ziyaretinden sonra bürokrasinin bakışı çok daha olumlu hale geldi” diye konuştu. 

Yaptıkları girişimler sonucu Uluslararası Sağlık Hizmetleri A.Ş.’nin Ankara ve İstanbul’dan sonra ilk bürosunu Kayseri’de açacak olmasının önemini de vurgulayan Başkan Büyükkılıç, son süreçte 1,2 milyar liralık prensipte kararları verilmiş yatırımların hayata geçirileceğini söyledi. Başkan Büyükkılıç, bu yatırımlar arasında 400 milyon TL’lik maliyetiyle Belsin-Şehir Hastanesi raylı sistem hattı ve 10 adet raylı sistem aracı, 200 milyon TL’ye mal olacak Hava İkmal Millet Bahçesi, Keykubat Millet Bahçesi, Camii Kebir’in etrafının açılması gibi projelerin yer aldığını kaydetti.

Erciyes Platformu Başkanı Mustafa Alkan‘da ziyarette yaptığı değerlendirmede Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun dileklerini ifade ederek, “Sizlerin geçmiş süreçteki başarılarınızı biliyoruz. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığınızda da çok büyük hizmetler yapacağınıza inanıyoruz. Bizler de Erciyes Platformu olarak her alanda destek olmak istediğimizi belirtiyoruz. Erciyes Platformu’nun kamu çalışanları ve iş adamlarından oluşan 500 üyesi var. Tümünün desteğinin sizlerle birlikte olduğunu ifade etmek istiyoruz” ifadesini kullandı.

GÜLSOY: “KADİM BİR ŞEHİRDE YAŞIYORUZ”

Erciyes Platformu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Alkan ve platform üyeleri Kayseri Ticaret Odasını ‘da ziyaret ettiler.

Ziyarette basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ticaret Odası başkanı Ömer Gülsoy, ülkelerin yanı sıra şehirlerinde yarıştığı bu dönemde Ankara’da önemli görevlerde bulunan Erciyes Platformu üyelerinin ziyaretinin önemli olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Ticaret Odası olarak böyle bir toplantıya ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Erciyes Platformu Ankara’da üst düzey görevlerde bulunan çok sayıda temsilcimizi bir araya getiren gönüllü bir kuruluştur. Zaman zaman ifade ettiğim gibi artık ülkelerin yanı sıra şehirlerinde yarıştığı bir dönemi yaşıyoruz. Böyle bir süreçte Kayseri’nin ticarette, turizmde, bürokraside velhasıl her alanda daha da önde olması gerekir. 6 bin yıllık geçmişi olan kadim bir şehir Kayseri’ye de bu yakışır. Kayseri’nin diğer şehirlerden geri kalmaması adına şehrin dinamitleriyle yürütülen daha ileriye gitme çabasına Ankara’da önemli görevlerde bulunan her temsilcimizin de katkılar vermesi lazım. Rahmetli Kadir Has’ın dediği gibi hepimizin doğduğumuz topraklara borcu vardır. Bugün gelinen noktada kim hangi görevde ise işini yaparken en iyisini yapmalı ve doğduğu topraklarla da ödeşmelidir”

Daha etkin bir şekilde şehrimize hizmet etmenin amacı ve gayreti içerisinde olduklarını söyleyen, Erciyes Platformu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Alkan ise sözlerini şöyle sürdürdü. ‘’Biliyorsunuz Erciyes Platformu 2005 yılında faaliyete geçti ve yaklaşık 15 senedir Ankara’da çalışmalarımızı ve faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Bugün burada Erciyes Platformunun kurucular kurulu ve yönetim kurulu üyeleriyle beraber geldik. Erciyes Platformu kuruluşundan yola çıkarken arzu ettiğimiz tek şey başta Ankara’da kamu çalışanları olmak üzere Kayseri’deki tüm hemşerilerimizi bir araya getirmek, bir takım projeleri, politikaları, çalışmaları hayata geçirmek amacıyla Erciyes Aydınlar Platformu diye başladığımız bu çalışma yaklaşık 15 yıldır devam ediyor. Bundan sonraki süreçte de özellikle Kayseri’deki Ticaret Odamız, Sanayi Odamız, Valiliğimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve ilimizdeki tüm kurum ve kuruluşlarıyla bir araya gelmek suretiyle Erciyes Platformunun daha etkin bir şekilde Kayseri’ye hizmet etmesini sağlama amacı ve gayreti içerisindeyiz.”



zehirlenen kardeşler toprağa verildi

"Erciyes'te yaz mevsimi de dolu dolu geçecek"

Büyükkılıç: "Kapuzbaşı Şelalelerimiz ziyaretçi akınına uğruyor"

Rektör Karamustafa: "Türkiye, turizm açısından örnek ülkeler arasında”

Kayserililer, bayram tatilinde Millet Bahçesi'ne akın etti

Çocuklara özel kitap fuarı ve şenliği

Jandarma bayramın acıya dönüşmemesi için tedbirleri üst seviyeye çıkardı

Kayseri Üniversitesi, işgücü piyasalarında ihtiyaç duyulan alanlarda eğitim veriyor

Fikirlerin yatırıma dönüşeceği proje: '7/24 Kütüphane ve Bilgiyi Geliştirme Merkezi'

Büyükşehir’in örnek projesi ‘Sırdaşın Olayım’ vatandaşların hizmetinde

Ramazan etkinliklerini 1,5 milyon kişi ziyaret etti

Başkan Öztürk mazbatasını aldı

Kayseri Büyükşehir, TBB Dergisi'nde

Başkan Büyükkılıç, Kayseri Ülkü Ocakları’nın düzenlediği Bayramlaşma Töreni’ne katıldı

Başkan Büyükkılıç: "Kayseri'de tarihe ve turizme sahip çıkmaya devam edeceğiz"

Koku kaybı ve kabızlığa dikkat: Parkinson habercisi olabilir