KAYSO

KAYSO

DÖNEMİN SON MECLİS TOPLANTISINI YAPTI

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Mart ayı olağan meclis ve müşterek meslek komitesi toplantısı 26 Mart 2018 tarihinde KAYSO meclis salonunda yapıldı. Toplantıya KAYSO meclis üyeleri, meslek komitesi ve disiplin kurulu üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya, seçimlerden önce son meclis toplantısını yaptıklarını hatırlatarak, ?Görevden ayrılacak arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yeni seçilecek arkadaşlarımıza da şimdiden başarılar diliyorum. Bundan sonra işimiz daha da zor. Türkiye´nin yeni sanayi hamlesine, yeni ürün gamına ihtiyacı var. Onun içinde faaliyet ve gayretlerimizi artırmak zorundayız. Zaten buradaki arkadaşlarımız bunun bilincinde. Bizde elimizden gelenin en iyisini birlik beraberlik içerisinde yapma gayretinde olacağız? dedi.

Enflasyonun yüksekliği ve kurda yaşanan artışların işletmelerde ciddi nakit ihtiyacına yol açtığını ifade eden Meclis Başkanı Özkaya, bu dönemde işletmelerin nakit akışlarına dikkat etmeleri hatta profesyonel birilerinden yardım almalarının yerinde olacağını söyledi.

Konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Türk Silahlı Kuvvetleri´nin Afrin zaferini kutlayarak, başta Kayserili şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimize Allah´tan rahmet, gazilerimize acil şifalar dilerken, bu harekatla Türkiye´nin bir kez daha haklının, mazlumun yanında olduğunu tüm dünyaya gösterdiğini söyledi.

01 Nisan 2018 Pazar günü Oda organ seçimlerinin yapılacağını hatırlatan Başkan Büyüksimitci, ?Bugün 2013/2018 döneminin son meclis toplantısını yapıyoruz. Seçimlerimize tüm üyelerimizden azami oranda katılım bekliyoruz. Bu zor dönemde Oda olarak tüm üyelerimiz ve organlarımızla çok ciddi bir çalışma yaparak, başarılı işlere imza attık. Bu iş ekip eşi. Eğer bir ve beraber olursak, meslek komitelerimizi iyi çalıştırabilirsek, doğru ve haklı taleplerimiz Ankara´da bundan önce olduğu gibi bundan sonrada karşılık görecektir. Ben her fırsatta dile getirdiğim gibi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Devletimizin bu dönemde sanayiye ve üretime verdiği desteği biz hiçbir dönem görmedik. Bu fırsatı iyi değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Tabi bizden başka aday olmaması bize biraz daha fazla sorumluluk yüklüyor. Bizde bu sorumluluğumuzun farkındayız? dedi.

Kredi Derecelendirme Kuruluşları tarafından verilen notların siyasi bir eyleme dönüştüğünü belirten Başkan Büyüksimitci, ?Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody´s Türkiye´nin ?Ba1? olan kredi notunu ?Ba2?ye indirirken, kredi notu görünümünü ?durağan? olarak belirledi. Bu notlar artık siyasi bir eyleme dönüştü. Bu kararın ekonomik gerekçelerden uzaktan yakından alakası yoktur. Ben inanıyorum ki üretime, ihracata inanmış Türk sanayicisi, geçmişte olduğu gibi şimdide buna en iyi cevabı verecek, bu notları verenleri utandıracaktır. Biz sanayiciler üretimde, ihracatta ve istihdamda en iyisini yapmaya ve başarılı olmaya devam edeceğiz? diye konuştu.

Her ne kadar kredi derecelendirme kuruluşları Türkiye´nin notunu düşürse de, sanayi üretiminin artmaya devam ettiğini açıklayan Başkan Büyüksimitci, TÜİK verilerine göre Ocak ayında sanayi üretiminin, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12 oranında arttığını, bununda sanayi üretiminde 2011´den sonra en hızlı artış olduğunu belirterek, Türkiye´nin sanayinin gücüyle büyümeye devam edeceğini söyledi.

Başkan Büyüksimitci, Türkiye´nin sanayide katettiği mesafeyi gösteren bir diğer gelişmenin de, sanayide üretilen ürün çeşitliliği olduğunu, Türkiye´nin, sanayide üretilen ürün çeşitliliği bakımından Avrupa´da 7. sıraya yükseldiğini belirtti.

Geçtiğimiz hafta TBMM Genel Kurulu´nda kabul edilerek yasalaşan Torba Yasa ile sanayicileri ilgilendiren birçok düzenlemeye imza atıldığını açıklayan Başkan Büyüksimitci, yasanın önemli maddeleri hakkında sanayicilere bilgiler verdi.

En önemli düzenlemelerden birisinin KDV´de olduğunu belirten Başkan Büyüksimitci, ?Sanayi sicil belgesine sahip işletmelerin, yatırım teşvik belgesi aranmadan imalat sanayisinde kullandıkları yeni makine ve teçhizat alımlarına 31.12.2019´a kadar KDV istisnası getirildi. Ar-Ge, yenilik ve tasarım faaliyetlerinde bulunanlara, teknoparklarda, Ar-Ge ve tasarım merkezlerinde ve üniversitelerin araştırma laboratuvarlarında kullandıkları yeni makine ve teçhizat alımlarına 31.12.2019´a kadar KDV istisnası sağlanacak? diye konuştu.

Kayseri´nin ihracatının artmaya devam ettiğini açıklayan Başkan Büyüksimitci, 2018 yılı Şubat ayı TİM verilerine göre Türkiye ihracatının yüzde 14,81 artarken, Kayseri´nin ihracatının yüzde 28,62 oranında arttığını belirterek, bundan sonra Kayseri´nin Türkiye´nin en fazla ihracat yapan ilk 10 ili arasında yer almasını sağlamaya gayret edeceklerini söyledi.

Başkan Büyüksimitci, son olarak tüm organ üyelerine desteklerinizden dolayı teşekkür ederek, ?Ben tüm üyelerimize, meslek komitesi, meclis ve yönetim kurulu üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Bir dönemin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Varsa ben hakkımı helal ediyorum, sizlerde haklarınızı helal edin. Başta Genel Sekterimiz olmak üzere, tüm çalışma arkadaşlarıma da sizler adına teşekkür ediyorum. Burada bir başarı varsa sizlerden aldığımız destekler sayesindedir. Bizde sizlere layık olmaya çalışacağız. Önümüzdeki dönemde tüm üyelerimizle birlikte ortak hareket ederek, Kayseri sanayisini bir üst seviyeye taşıma gayretinde olacağız? şeklinde konuşmasını tamamladı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları