KAYSO BAŞKANI BOYDAK:

KAYSO  BAŞKANI BOYDAK:

?İŞ DÜNYASI OLARAK OHAL KARARNAMESİNİ DESTEKLEMELİYİZ?

Sanayi Odası Meclisi  Ağustos ayı meclisi  toplantısını  gerçekleştirildi. Fetö soruşturası  kapsamında  halen göz altında  tutulan  meclis  başkanı  Nurtettin  Okandan´dan  yoksun gerçekleştirilen  toplantıda konuşan Yönetim  Kurulu  Başkanı Mustafa Boydak, hükümetin çıkardığı kararnamelere iş dünyası olarak ellerinden gelen desteği vermeleri gerektiğini  vurgulayarak "Vatanımızın, devletimizin ve hükümetimizin yanında olmamız gereken günlerden geçiyoruz? ifadesini  kullandı?

Kısaca KAYSO olarak  adlandırdığımız Kayseri Sanayi Odası  Ağustos ayı meclis toplantısını  gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Nurettin Okandan´ın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltında bulunmasından dolayı, Ağustos ayı meclis toplantısına Meclis Başkan Yardımcısı Abidin Özkaya başkanlık yaptı.                                                                                                

Meclis toplantısının  açılışında kısa  bir  konuşma gerçekleştirerek  birlik ve beraberlik  vurgusu yapan  Özkaya  15 Temmuz´da  yaşanan darbe  kalkışmasının  ülkede iç savaş çıkartmaya yönelik bir eylem olduğuna vurgu yaparak    "15 Temmuz´da FETÖ´nün hain darbe girişimi sırasında el ele tutarak gönül gönüle ay yıldızlı bayrağımızın altında kenetlenen ve bir olan bu asil milletin tek vücut olarak birleşmesi terör odaklarını adeta çılgına çevirmiştir. Her zamanki gibi kalleş, insani, ahlaki, vicdani ve dini değerlerden yoksun senaryolarını hayata geçirmeye ve ülkemizde etnik bir çatışma ortamı yaratmaya yönelik provokatif eylemlere devam etmek istemektedirler. Amaçları bir iç savaş çıkarmaktır. Farklı isimler altında da olsa aynı kirli kaptan beslendikleri kesindir. Masum insanların en mutlu günlerini bile kana bulayarak insanlığın şeref ve onuruna leke sürmüşlerdir. Bu tür ahlaksız eylemlere imza atanlar ve destekçileri bilmelidirler ki bu aziz milletin birliğini, beraberliğini kimse bozamayacak. Bu millet sonsuza kadar bir ve beraber olacaktır. Bu vesile ile KAYSO olarak şehit olan vatandaşlarımıza Allah´tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz. Bu mücadelede canlarını ortaya koyan kahraman Mehmetçiğimize, polisimize ve diğer güvenlik görevlilerimize başarılar diliyoruz. Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz." İfadesini  kullandı?.                                                                                       

Daha sonra  kürsüye gelen  Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak´ da, iç ve dış mihrakların Türkiye´yi karıştırmak için çalıştığını ama bunu başaramayacaklarını,  Türkiye´nin zor günlerinin geride kalacağına inandıklarını vurgulayarak  "15 Temmuz sürecinden sonra Türkiye´yi karıştırmak isteyen iç ve dış güçler iş başında ama bunu başaramayacaklar. Türkiye´de sadece iç savaş çıkarılmak istenmiyor aynı zamanda işgal edilmek isteniyor. Bunun bilincinde olmamız gerekiyor ve hepimizin Türk vatandaşı olarak bu bilinçte hareket etmemiz gerekiyor. Vatanımızın, devletimizin, hükumetimizin her şeyimizle yanında olmamız gereken günlerden geçiyoruz. İnanıyorum ki bu birlik ve beraberliğimiz zor günleri daha kolay aşmamızı sağlayacaktır. İnşallah Cumhurbaşkanımızın dirayeti, Sayın Başbakanımızın aktif çalışmaları ve muhalefet partilerimizin destekleriyle bu günleri geçeceğiz. İnşallah bu günleri tarihte yazacak. Şu önemli ki, bu günlerde topyekun birlik ve beraberlik içerisinde olmamız birçok daha büyük sorunları da kapatmaktadır. Çok şükür sınav iyi verilmeye devam ediyor. " değerlendirmesinde  bulundu?.  

Sözlerinin devamında  FETÖ soruşturması  kapsamında kendisinin de gözaltına alındığını hatırlatan Boydak, "Gerek Kayseri Sanayi Odamızda meclis başkanımız,  gerek yönetim kurulumuzdan meclis üyesi arkadaşlarımızdan gözaltına olanlar oldu. Bazıları serbest bırakıldı. Gerekse Kayseri Ticaret Odamızdan yine yönetim kurulu başkanımız Sayın Mahmut Hiçyılmaz, yönetim kurulundan ve meclisten arkadaşlarımız gözaltındalar. Tabi süreç devam ediyor. Temennimiz odur ki, gözaltına alınanlar biran önce bildiklerini anlatsın ve serbest kalsınlar. Bu süreçte önemli günlerden geçiyoruz. Özellikle 40 yıl içerisinde devlet içerisinde yapılanmış grubun 15 Temmuz´da gerçek yüzünü hepimiz gördük. Biliyorsunuz ki 3 aylık bir OHAL ilan edildi ve OHAL kapsamında hükumetimiz kanun hükmünde kararnameler ile bazı konuları hızlı bir şekilde hallediyor. Bizim de iş dünyası olarak bu konulara elimizden gelen desteği vermemiz lazım. Şunu açıkça ifade etmemiz lazım ki, gerek ifade, gerek gözaltı, gerek diğer aşamalardan hiç gocunmamamız lazım. Neticede devletimizin hafızasının yerine gelmesi lazım. Bildiğiniz bir şey varsa aynen anlatmamız lazım. Biliyorsunuz ben de gözaltına alındım. Gittik ve bildiğimiz konuları dilimiz döndüğünce ifade ettik. Verdiğiniz desteklerden dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki dönemde de kardeşlerimizin bildiklerini anlatmak suretiyle bu süreçlerden geçmelerini Allah´tan niyaz ediyorum.? diye konuştu?

Boydak  kendisi ile ilgili  kafalarda soru işareti olabileceğini belirterek "Benimle ilgili belki değerli üyelerimiz, komite üyelerimiz ve basın mensupları ?Ya başkanım sizin de şirketlerle ilgili bazı durumlar oldu. Başkanlığınız devam ediyor´ diye sorabilirsiniz. Şunu ifade etmem lazım ki, benim mecliste bulunmamı gerektiren komitemle ilgili bir problemim yok. Biliyorsunuz ki benim de mensubu olduğum şirketlerle ilgili kısmi bir durum oldu. O kısmi durum çerçevesinde şu anda benim KAYSO yönetim kurulu başkanlığının düşmesiyle ilgili hukuki bir durum yok. Yönetim kurulunda arkadaşlarımızla tartıştım? dedi?              

Boydak sözlerinin sonunda Türkiye´nin önemli bir kaostan kurtulduğunun altını çizerek ? Bundan sonraki dönemde önümüzün açık, bir takım sıkınlar olabilir ancak bunların kısa sürede bertaraf edilecektir.  Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ederim? diye  konuştu?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Gazete Talas yine dopdolu

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı