KAYSO BAŞKANI BOYDAK:

KAYSO BAŞKANI BOYDAK:

?FETÖ İLE MÜCADELEDE DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ?

KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Temmuz ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, FETÖ terör örgütünü lanetleyerek, ?FETÖ ile mücadelede devletimizin yanındayız? değerlendirmesinde bulundu?
Kayseri Sanayi Odası Temmuz ayı olağan meclis toplantısı 25 Temmuz 2016 tarihinde KAYSO meclis salonunda yapıldı. Toplantıya KAYSO meclis üyeleri, meslek komitesi ve disiplin kurulu üyeleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan KAYSO Meclis Başkanı Nureddin Okandan, 15 Temmuz darbe girişimini kınayarak, ?Cumhuriyetimize ve demokrasimize kasteden bu alçakça darbe girişimini lanetliyoruz? değerlendirmesinde bulundu?
Meclis Başkanı Okandan´ın açılış konuşmasının ardından kürsüye gelerek Sanayi Odası üyelerine seslenen Kısa adı Kayso olan Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, 15 Temmuz darbe girişimini kınayarak, ?15 Temmuz´da FETÖ örgütü tarafından yapılan darbe girişimi çok şükür başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Tabi burada en büyük pay milletimiz başta olmak üzere, Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, siyasi parti temsilcilerimizin ve basınımızındır? değerlendirmesinde bulundu?
Türk milletinin darbeye karşı birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesinin sevindirici bir durum olduğunu ifade eden Başkan Boydak, ?Türkiye son yıllarda bu kadar birlik beraberlik içerisinde olmadı. Çok şükür darbeye karşı tüm ülke olarak kenetlendik. Tabi bu kolay olmadı. Bu uğurda toplumun birçok kesiminden şehit verdiğimiz kardeşlerimiz oldu. Onları rahmetle anıyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Üzüntümüz çok büyük ama milletçe birlik beraberlik içerisinde olmamız üzüntümüzü azda olsa hafifletiyor? diye konuştu.
Bu darbe girişiminden herkesin çıkarması gereken çok önemli dersler olduğuna vurgu yapan Başkan Boydak, herkesin şapkasını önüne koyup düşünmesi ve meseleleri irdelemesi gerektiğini vurguladı?
Üç ay süreyle ilan edilen olağanüstü halin çok yerinde bir karar olduğunu belirten Başkan Boydak şunları kaydetti? ?Bu süreci çok akıllı bir şekilde geçirmemiz gerekiyor. Devletimizin çok kıvrak hareket etmesi ve kararların çok hızlı bir şekilde alınması lazım. Sanayiciler olarak bizde vazifemizin başında olmamız lazım. Otoritenin talimatları doğrultusunda var gücümüzle çalışacağız. Hükümetimizin göstereceği hedefler doğrultusunda yolumuza devam edeceğiz. Artık Türkiye eski Türkiye değil. Bundan sonraki süreçte milletçe dayanışma içerisinde yolumuza devam etmemiz lazım?
Bu süreçte milletçe devletimize yardımcı olunması gerektiğinin altını çizen Başkan Boydak, ?Bu konuda ben milletimize güveniyorum. Bizde sanayiciler olarak, Kayseri Sanayi Odası ve üyelerimizle birlikte devletimizin bu direktiflerine uygun hareket etmek zorundayız. Bunu sizlerden istiyorum. Sanayiciler olarak bu sınavı iyi vermemiz gerekiyor? dedi
Başkan Boydak konuşmasının devamında ?Burada çok önemli bir nokta var. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi artık sahada kazandık ama Türkiye olarak masada kaybetmememiz lazım. Masa dediğimiz işin ekonomi tarafı. Ekonomi tarafında kaybetmememizin yolu da bizim dinamizmimizden geçiyor. Türkiye´de ekonominin büyük bir kısmı özel sektör eli ile yürütülmekte. Özel sektör bu günlerde çok büyük önem arz ediyor. Geçen ay meclis toplantımızda Türkiye´nin ekonomi verilerinin iyi gittiğini, büyüme oranlarının yüzde 4,8´e geldiğini ifade etmiştim. İnşallah bu daha da yukarılara çıkacak? diye konuştu?.
Bu konunun ulusal bir güvenlik meselesi olduğuna dikkat çeken Başkan Boydak, ?Bizim şirketlerimizde de benzer bir yapılanma varsa, bunları muhakkak gözden geçirmemiz lazım. Artık şöyle böyle demeye gerek yok. Varsa bu tür insanlar artık bizim bunlarla yollarımızı ayırmamız gerekiyor. Bizim asli görevimiz ekonomik mücadele. Bundan asla taviz vermeyeceğiz. Türkiye´nin makro ekonomik dengeleri gayet yerinde. Ekonomi ile ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımız işinin başında. Dolayısı ile endişe edecek bir durum olmadığını düşünüyorum? şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"