KAYSO BAŞKANI BÜYÜKSİMİTCİ

KAYSO BAŞKANI BÜYÜKSİMİTCİ

?BOYDAK OPERASYONU YERİNDE BİR KARAR?

Kayseri Sanayi Odası Başkanlığı Koltuğunun yeni ismi Mehmet Büyüksimitçi ilk röportajını haber ekibimize verdi? Haber Koordinatörümüz Ceyhun Üsten´in sorularını cevaplayan Büyüksimitçi 15 Temmuz´da yaşananları ?Dünya tarihinde görülmemiş bir ihanet hareketiydi? şeklinde tanımlayıp Boydak Holding´in TMSF´ye devrinin yerinde bir karar olduğunu vurgulayarak ?Boydak Holding ile ilgili almış olan karar yani TMSF´ ye devredilmesine ilişkin işlem doğru bir karardır düşüncesindeyiz. Bu bir yargı süreci. Aslına bakarsanız şirketler kamunun malıdır. Tabi hissedarları, ortakları vardır ama nihai olarak asıl sahip devlettir. Dolayısıyla bu yargı sürecinde devlet şirketlerin zarar görmemesi adına yönetimi kamuya devredebilir? ifadesini kullandı?
Kayseri Sanayi Odasının çiçeği burnunda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci haber ekibimize yaptığı değerlendirmede 15 Temmuz sürecinin Dünya tarihinde görülmemiş bir ihanet hareketi olduğunu vurgulayarak ?Allah´a hamd olsun ki gerek Cumhurbaşkanımız, gerek Hükümetimiz ve gerekse de milletimizin göstermiş olduğu fedakarlık ve cesaretle bertaraf edildi. Hükümetimiz, Devletimiz bu konuda çok hızlı çalışmalar yapıyor. O işin adli boyutunda suç faslını yargı sürecinde göreceğiz. Asıl hadise, 15 Temmuz´dan bu yana Türkiye ekonomisiyle ilgili büyük hayal kuranlar gördüler ki; Türkiye´de makro ekonomik alt yapı çok sağlam. Bizler yaş itibari ile çok fazla ekonomik bir kriz görmüş bir nesiliz. Bir anayasa kitapçığının atıldığında ne olduğunu gördük veya muhtırada ne olduğunu gördük. Elhamdülillah Türkiye öyle bir hale gelmiş ki çok büyük bir etkilenmemiz olmadı. Tabi dünyadaki ekonomik daralma ve bizim bulunduğumuz coğrafyadaki hareketlenme, birçok ülkenin bu coğrafyadaki planları, bizim de ihracat pazarlarımız, özellikle yakın coğrafyada Irak, Suriye´de olması hasebiyle ihracat rakamlarımızda bir miktar daralma oldu. Geçtiğimiz Cuma günü seçimimizi yaptık, o günden bugüne bütün çalışmalarımız, kaybettiğimiz ihracatımızı nasıl telafi edebiliriz, insanların kendi işleri ile ilgili konsantrasyonunu nasıl sağlayabiliriz bu yönde. Sanayiciliğin aslı da budur. Kayseri olarak büyük potansiyelimiz var, bunu biliyoruz. Hızlıca işimize konsantre olursak, tekrar ihracat pazarlarını gezersek, yeni ürünlere odaklanırsak Allah´ın izni ile çok rahat aşarız. Çok küçük ekonomik sıkıntılarda hemen ?yandım, bittim hadisesi´ çok doğru değil; çünkü sanayici, iş adamı, yönetici olmanın özelliği veya kıymeti bugünlerde belli olacak. Hükümetimiz son dönemlerde yeni Teşvik Kanunları ile yeni destekler ile çok hızlı kararlar alarak piyasayı rahatlatma, ekonomiyi, sanayiyi destekleme yönünde ciddi adımlar attı. Görünen o ki; bunların devamı da gelecek. Ben, inşallah kayıpsız ve hasarsız atlatacağımıza inanıyorum. Birtakım nahoş hareketlerden, ihanetlerden arınmış bir şekilde bu süreçten çıkmış olacağız. Türkiye, hedefine ulaşacaktır, Kayseri de bu işe en büyük desteği verecek illerimizden bir tanesi olacaktır.?
Kayso Başkanı Büyüksimitci sözlerinin devamında Boydak Holding´in TMSF´ye devredilmesi kararına dairde değerlendirmede bulunup ?BOYDAK Holding´in TMSF´ ye devredilmesi ile ilgili olarak alınmış olan kararının doğru bir karar olduğu düşüncesindeyiz. Bu bir yargı süreci. Aslına bakarsanız şirketler kamunun malıdır. Tabi hissedarları ortakları vardır ama nihai olarak asıl sahip devlettir. Dolayısıyla Bu yargı sürecinde devlet şirketlerin zarar görmemesi adına yönetimi kamuya devretti. Bizim gördüğümüz kadarıyla, arkadaşları ya da tedarikçileri ile görüştüğümüzde, ilk bir haftada o da muhtemel ki o da devir alma işlemleri sırasında birtakım sıkıntıların olduğu, onun haricinde her şeyin rayında gittiği hatta siparişlerin arttığı gibi bilgiler geliyor. Tabi biz yeni başladığımız için şu anki yönetimle görüşmedik zaten Mustafa Boydak Başkanımızın görüşmesi mümkün değildi işin açığı. İki taraf hem Sanayi Odası hem BOYDAK olunca biraz sıkıntılı bir durumdu belki. Biz inanıyoruz ki; devlet malına sahip çıkacaktır, yani bunu kamu adına yönetecek. Yargılama sonucunda da ki TMSF Başkanı´nın açıklaması da bu; eğer bir suç olursa devlet satacak, Hazine´ye irat kaydedecek ya da suçsuz bulunma halinde şirketleri ya da paraları sahiplerine geri verilecek. Umarım Kayseri sanayisi, bu işten zararlı çıkmaz, çıkacağını da düşünmüyorum; çünkü profesyonel bir yönetim olduğu intibası bizde yaygın. Hem Kayseri hem Türkiye bu işten kesinlikle büyük dersler çıkartmalı. Bundan sonra, herkesin işine, sanayiye, ticarete odaklanması, bu tür yapıları kesinle işine karıştırmaması gerekir. Eğer bireysel bir tercih kullanmak istiyorsa, bu bireysel tercihini o şirketten ayrılarak yapmalı. Ticaretin ticaret olduğunu profesyonellik gerektirdiğini unutmamız lazım. İnşallah Türkiye bu süreç sonunda hayırlı sonuçlara ulaşacak.?diye konuştu..
HABER: C.ÜSTEN



2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı