KAYSO BAŞKANI BÜYÜKSİMİTCİ

KAYSO BAŞKANI BÜYÜKSİMİTCİ

?BANKACILAR TAŞIN ALTINA GÖVDESİNİ KOYMALI?

Kayseri Sanayi Odası´nın henüz çiçeği burnunda Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, meclis başkanı Abidin Özkaya, ve Yönetim Kurulu Üyleri´ni de yanına alarak tertiplenen kahvaltılı basın toplantısında medya mensuplarının karşısına çıktı? Ülke gündemini iş dünyası gözü ile değerlendiren Büyüksimitci hükümetin bankalar konusundaki tutumunu sonuna kadar desteklerini vurgulayarak ?Başbakanımızın bankalara yaptığı uyarı ve çıkışa yürekten katılıyor ve destekliyoruz. Biz, sanayiciler olarak risk alıyoruz. Ancak, bankacılar dahil herkesin taşın altına elinden ötesi, gövdesini koymasını bekliyoruz? ifadesini kullandı?
Sanayi Odası´nın yeni başkanı Mehmet Büyüksimitçi, meclis başkanı Abidin Özkaya, ve başkanlık divanı üyelerinin de katıldığı basın toplantısında, Türkiye üzerinde son dönemde dış ülkeler tarafından baskı, kötü algı ve bilgi kirliliği yaratıldığını vurgulayıp iş dünyasında finans sorunu yaşandığını, Başbakan Binali Yıldırım´ın bankacılara yaptığı uyarıyı desteklediklerini kaydederek "Zor bir süreçten geçiyoruz. Dolar ve euro paritesindeki artış Avrupa ülkelerine ihracat yapan ülke ve Kayseri ihracatını olumsuz etkiledi. Petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle, ihracattaki satış fiyatlarımız düştü. Bölgemizdeki çatışmalar Irak ve Suriye´deki savaş ortamı nedeniyle ihracatımız etkilendi. Tüm bunları göz ardı edemeyiz? ifadesini kullandı? Büyüksimitçi sözlerini şöyle sürdürdü "Bazı bankalar, savaş riski gibi olumsuz bir algı nedeniyle kendilerine göre önlem alıyor diye düşünüyoruz. Bunu açık açık söylemiyorlar ama, gördüğümüz kadarıyla böyle. Sayın başbakanımızın bankalara yaptığı uyarıya yürekten katılıyor ve destekliyoruz. Biz, sanayiciler olarak risk alıyoruz. Ancak, bankacılar dahil herkesinde taşın altına elinden ötesi, gövdesini koymasını bekliyoruz. Dış politikadaki tavrımızı ekonomik anlamda da sürdürmeliyiz. Türkiye, bu ekonomik savaşı kazanmak zorundadır. Bankacılar da bu konuda, sanayiciye ve ticaret erbabına kolaylık göstermelidir. Nakit akışında hükümetten ve bankalardan destek ve anlayış bekliyoruz. Hükümetimizin çok hızlı kararlar aldığını biliyoruz. Başbakanımız da icraatçı birisi. Meclisimizde partilerimiz arasında milli mutabakat var, O nedenle el birliğiyle ekonomik savaşı kazanmalıyız."
KAYSO´nun yeni Başkanı Büyüksimitçi, Kayseri´de 2 firmanın FETÖ soruşturmasından dolayı TMSF´ye geçtiğini, bu durumun yerel kayyum yerine profesyonel kişilerden oluşan yeni yönetimlerin eline bırakılmasının doğru olduğunu savunarak ? Boydak Holding ve Hes kablonun TMSF tarafından Kayserili veya başka bir şirkete satılması konusunun, FETÖ davasının hukuksal sonuçlarına bağlı olduğunu düşünüyorum. Bizim artık ticarete yönelmemiz, sanayiye odaklanmamız gerekli. Yerel kayyumlar yerine bu şirketlere profesyonel, marka değerini yükseltecek, üretimi artıracak profesyonel TMSF yöneticilerinin göreve getirilmesi çok daha isabetlidir? diye konuştu?
Sanayi Odasının genç ve yeni başkanı Mehmet Büyüksimitçi sözlerinin sonunda kentte mobilya, çelik kapı gibi önde sektörlerin yanı sıra havacılık sektörüne yönelme olmasını arzuladıklarını, kentin bu konuda yıllar öncesine dayanan birikiminin önemli olduğunun altını çizerek "İhracatta geçen yıl 2 milyar dolar olan rakamımız bu yıl 1 milyar 617 milyona kadar düştü. Elbette bu düşüşte coğrafyamızdaki Irak ve Suriye savaşı direkt etkili oldu. Katma değeri yüksek sektörlere el atmalı, yeni ve teknolojik ürünler üretmeye yönelmeliyiz? dedi?
Öte yandan yine kısa süre önce KAYSO Meclis Başkanlığı görevine seçilen Abidin Özkaya´da banka şubelerinin FETÖ soruşturması konusunda genel merkezlerinin baskısıyla çok ortaklı firmaların, soruşturmaya tabii ortaklarından dolayı olumsuz tutum izlediklerini hatırlatarak "Bankalar refleks olarak, firmalarla ilgili karar alıyor. Kişiyle veya ortakla ilgili konu ister istemez diğer ortakları ve iş dünyasını etkiliyor. Bu tutum da piyasada domino etkisi yapıyor. Sistemde tıkanıklık meydana geliyor. Banka şubelerinin bu konuda esnek ve yumuşak bir tavır içinde olması lazım. Firmaları basit konular yüzünden kaybetmek yerine, desteklemeli, Türkiye´nin normalleşmesine katkıda bulunmak gerekir ? değerlendirmesinde bulundu?
HABER MERKEZİ?



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları