KAYSO BAŞKANI BÜYÜKSİMİTCİ,

KAYSO BAŞKANI BÜYÜKSİMİTCİ,

TOBB HEYETİ İLE MOLDOVA´DA TEMASLARDA BULUNDU ...

TOBB HEYETİ İLE MOLDOVA´DA TEMASLARDA BULUNDU...

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, bazı Oda/Borsa Başkanlarının da katılımı ile TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında 8-9 Ekim 2017 tarihlerinde Moldova´ya bir ziyaret gerçekleştirdi. Türkiye´nin Kişinev Büyükelçiliği ile işbirliğinde gerçekleşen ziyaret kapsamında TOBB heyeti, ilk olarak Moldova Cumhuriyeti´ndeki Türk girişimcileri ile bir araya geldi.

Türkiye Moldova Büyükelçisi Hulusi Kılıç´ın da katıldığı toplantıda, Moldova´daki Türk girişimciler, Moldova´daki iş imkânları, iş yapma ortamı ve karşılaşılan sorunlar hakkında bilgi verdi.

Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet ziyaretin ikinci gününde, ilk olarak Moldova Demokrat Parti Genel Başkanı Vladimir Plahotniuc ve sonrasında da Moldova Başbakanı Pavel Filip ile bir araya geldi.

Görüşmelerde, Moldova´daki yatırım imkanları ayrıntılı şekilde ele alındı ve Moldova´da yatırım yapmaya devam etmeleri için ve Türk yatırımcıları davet edildi. Moldova´daki iktisadi dönüşüm süreci ve gelecek reform planları hakkında bilgi verilerek, Türk iş dünyasının yatırım yapması yanında, deneyimlerinin paylaşılmasının önemine vurgu yapıldı.

TOBB heyeti daha sonra, Moldova Ticaret ve Sanayi Odası´nı ziyaret etti. Hisarcıklıoğlu ve Moldova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sergiu Harea, iki ülke oda sistemleri arasındaki ikili ve EUROCHAMBRES çerçevesindeki işbirliği imkânlarını ele aldı, işbirliğinin önemi teyit edildi.

Başkent Kişinev´deki görüşmelerini tamamlayan TOBB heyeti, Gagauz özerk bölgesini de ziyaret etti. Gagauzya Başkanı Irina Vlah, Komrat Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serghei Zahari ve öğrenciler ile bir araya gelen heyet, TİKA tarafından modernizasyonu yapılan Recep Tayyip Erdoğan Huzurevi´ni de ziyaret etti.

Heyette, Kayseri SO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Nevşehir TSO Başkanı ve Gümrük Turizm İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk, Gerede TSO Başkanı Ersin Kaşka, Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Van TSO Başkanı Necdet Takva ve Summo Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Bora yer aldı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"