KAYSO BAŞKANI BÜYÜKSİMİTÇİ,

KAYSO BAŞKANI BÜYÜKSİMİTÇİ,

?KAYSERİ TÜRKİYE´NİN YENİ ÜRETİM MERKEZİ OLMALI ?

?KAYSERİ TÜRKİYE´NİN YENİ ÜRETİM MERKEZİ OLMALI?

Kayseri Sanayi Odası  Ekim ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi?  Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in  konuk olduğu  toplantı  meclis üyelerine  seslenen  Kayso Başkanı  Mehmet Büyüksimitci ; Kayseri´nin  yeni üretim ve cazibe merkezi  olması gerektiğini  vurgulayarak, ?Bölgemizin potansiyelini dikkate alarak Kayseri olarak Türkiye´nin yeni üretim ve cazibe merkezi olmalıyız. Bölgemizin bu doğrultuda desteklenerek, ülke ekonomisinin itici güçlerinden birisi olması sağlanabilir? değerlendirmesinde bulundu?

KAYSO  Ekim ayı  meclis toplantısının  açılış konuşmasını yapan KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlayarak, meclis toplantısına katılımlarından ve KAYSO hizmet binasının peyzaj düzenlemesine yaptıkları katkılardan dolayı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´e teşekkür etti. Çok dalgalı bir seneyi geride bırakmak üzere olduklarını da vurgulayan  Özkaya, ?Her şeye rağmen ülkemizde sevindirici gelişmelerde oluyor.2017 büyüme rakamlarımız beklentilerin üzerinde gerçekleşeceğini umuyoruz. Bu büyümenin kalıcı olması bizim en büyük dileğimiz. Hükümetimizin sanayicilere verdiği çeşitli desteklerle birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızın istihdam seferberliği çerçevesinde ilave istihdamla ilgili teşviklerin 2018 yılında da devam edeceği yönünde olumlu duyumlar alıyoruz. Şimdiden hükümetimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz? ifadesini  kullandı?                        

Konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Kayseri Sanayi Odası  Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, konuşmasının başında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlayıp ; geleceği şekillendirmek adına Kayseri´nin odaklanması gereken bazı konular olduğunun altını  çizdi?  Başkan  Büyüksimitçi  öncelikte sanayi 4.0´ın gerektirdiği orta ve ileri teknolojili sektörlerde ağırlıklı bir yapılanmanın temel alınması gerektiğini belirterek şunları  kaydetti?   ?Bölgemizin kalkınması için; ileri teknolojiye dayalı sektörlerde yoğunlaşması, tarım ve hayvancılığın günümüz teknolojisine uygun yapılması, savunma, gıda ve ihtisas OSB´leri gibi Yeni Nesil OSB´lerin kurulması, havalimanımızın kapasitesinin genişletilmesi, otoyol ve demiryolu projeleri gibi altyapı yatırımlarının hızla yapılması, Ar-Ge Merkezi sayısının artırılması, marka ve patent konusunda daha çok çaba sarfedilmesi, ilçe bazlı teşviklerin temel alınması, sağlık ve turizm konusunda herkesin çaba göstermesi ve Teknoloji Geliştirme Bölgesinin kurulmasıdır?                                                                                                                

Ülkenin topyekün kalkınmasının sadece Marmara Bölgesi´nin kalkınması ile sağlanamayacağını ifade eden Başkan Büyüksimitci, ?Bölgemizin potansiyelini dikkate alarak Kayseri olarak Türkiye´nin yeni üretim ve cazibe merkezi olmalıyız. Bölgemizin bu doğrultuda desteklenerek, ülke ekonomisinin itici güçlerinden birisi olması sağlanabilir? değerlendirmesinde   bulundu?         

KOSGEB tarafından yürütülen KOBİGEL Projesine Kayseri´den 389 firmanın başvurduğunu açıklayan Başkan Büyüksimitci, değerlendirmeler sonucunda maximum sayıda firmanın bu desteklerden yararlanmasını arzu ettiklerini, yine KOSGEB´in yeni açıklamış olduğu Tekno yatırım desteğinden de Kayserili sanayicilere yararlanma çağrısında bulundu.                       

Kayseri´nin Eylül ayı ihracat rakamlarının geçen yılın aynı ayına göre 7,7 oranında artarak 160,6 milyon dolar olarak gerçekleştiğini açıklayan Başkan Büyüksimitci, Eylül ayı ihracat rakamlarına göre Kayseri´nin iller arasında 12.sırada olduğunu belirterek, Kayseri olarak sıralamada daha yukarılara çıkmak için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini sözlerine ekledi.



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları